Работи на 600 оборота
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Curtis
- Потребител
-
- Кара: BMW 325XI
- Мечтае да кара: BMW M5 E39
Работи на 600 оборота
Здравейте колеги! Имам въпрос надявам се не и проблем. Колата е 325XI 2001г. автомат. Когато запаля колата и поработи малко, както следва оборотите падат но падат до около 600 или малко над малката чертичка, тук е другия момент дали от това или съчетание на проблеми купето започва леко да тресе усеща се по цялата кола- волан, скорости, седалка врати. Ясно, че може и да е от някои тампон но не мисля, по скоро си мисля че е свързано с ниските обороти. Това ми е трето БМВ и никое не е работило на толкова ниски обороти на празен ход, нормално ли е това (600 оборота)? В движение без газ не падат толкова и няма вибрации но по светофари, паркинги, задръствания или просто ако чакам някои е непоносимо.
а и да добавя че не рядко се колебаят, пак на празен ход между 600 700, стрелката си мърда леко на горе на долу

Re: Работи на 600 оборота
Здравей колега и аз забелязвам на моята падат оборотите когато завъртя волана в спяло положения и също когато тръгна да спирам и пусна газта падат изведнъж разстира и пак си се покачат до нормалните. Извинявам се че използвам твоята тема за моя въпрос, но са сходни и заради това.
Sent from my PAP7600DUO using Tapatalk
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Направи една диагностика на първо време.Ваноса да ,не ти прави проблем?
- Curtis
- Потребител
-
525dнаписа:Направи една диагностика на първо време.Ваноса да ,не ти прави проблем?
Правих колега и то вчера майсторите нали знаеш колко са многословни, казват всичко е наред, компресията била добре, пак техни думи, смених свещите но проблема остава
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Ходи при друг майстор с оригинална диагностика.Аз преди време ходих да ми оправят ваноса и по думите на майсторите техния ванос бил ревизиран преди 20 000км.. и ми продадоха техния ,които трака повече от моя сега лятото трябва да ги правя пак....Така ,че според мен си потърси друг майстор..
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Нормално е да ти работи на около 600 оборота, колега! Не е нормално да ти тресе обаче и да ти играят оборотите. Не знам дали моторът е на тампони - ако да, може тресенето да е от тях.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
525dнаписа:Ходи при друг майстор с оригинална диагностика. ..
Като кажете "оригинална диагностика"

- Curtis
- Потребител
-
Да ги таковам и аз у майсторите. Закачат с лаптопа и айде дай 30 40 лв. ГОТОВ СИ! няма и нищо покарай ако има нещо ела пак. Относно колегата с пълен ляв и пълен десен и аз съм така даже имам чувството че ще изгасне. Ако има някакво развитие ще пиша!
Здравейте, в тази връзка да попитам и аз - моята също е 325i автоматик 2003 и когато лоста е на позиция D или R оборотите ми падат до около 600 та май и отдолу дори и започва да тресе. Когато е на P или N оборотите са си нормални и няма тресене. Интересно от какво така падат оборотите. Не би ли трябвало да компенсира по някакъв начин това че е зацепена предавка... Но падане има и то се вижда и на стрелката. Чудя се... На диагностика е супер. Правена е на няколко места и то от хора, които категорично разбират и имат нужната техника. Всеки казва ми "не знам". Вярно е че имам проблем с клапана на картерната вентилация, пък май като гледам покрай това май и с ваноса. Та ако имате някакви предположения в тази посока, би било чудесно...
- Curtis
- Потребител
-
Lachata написа:Здравейте, в тази връзка да попитам и аз - моята също е 325i автоматик 2003 и когато лоста е на позиция D или R оборотите ми падат до около 600 та май и отдолу дори и започва да тресе. Когато е на P или N оборотите са си нормални и няма тресене. Интересно от какво така падат оборотите. Не би ли трябвало да компенсира по някакъв начин това че е зацепена предавка... Но падане има и то се вижда и на стрелката. Чудя се... На диагностика е супер. Правена е на няколко места и то от хора, които категорично разбират и имат нужната техника. Всеки казва ми "не знам". Вярно е че имам проблем с клапана на картерната вентилация, пък май като гледам покрай това май и с ваноса. Та ако имате някакви предположения в тази посока, би било чудесно...
Абсолютно същото е и при мен падат още с тази разлика че на неутрална и паркинг пак са ниски

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
На неутрална и на паркинг е нормално да са около 600 оборота - и моята е така. Избягвай да ползваш неутралната - не е добре за автомата!
- pac0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320ка, тихо и кротко
- Мечтае да кара: по читави пътища
joro95 написа:Здравей колега и аз забелязвам на моята падат оборотите когато завъртя волана в спяло положения и също когато тръгна да спирам и пусна газта падат изведнъж разстира и пак си се покачат до нормалните. Извинявам се че използвам твоята тема за моя въпрос, но са сходни и заради това.
Принципно доколкото знам при въртене волана на място е нормално да падат с около 100ина оборота, тъй като се товари хидравликата, а тя дърпа сила от мотора... Така че относно това няма проблем, мисля.
Относно колегата с първия пост, реално може да са много работи, ама първо се сещам за въздух отнякъде дето не трябва, или стъпков мотор...

12 мнения
• Страница 1 от 1