Нормална ли е температурата за м52ту28
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Нормална ли е температурата за м52ту28
Колеги когато си карам спокойно държи 94градуса на олх. течност .Гледам го през скритото меню. А когато я смачкам пада на 68гр. това е при газ до доло . След като отпусна газта пак се качва на 94. Абе знам че са с умен термостат ама мн. голяма разлика е . Самият той е чисто нов лятото го сложих. От тази разлика като карам бързо и изпарителя изтива от там разхода скача.
За милиони-няма закони.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Нормална ли е температурата за м52ту28
температурата ти трябва да бъде 99-100 градуса с много малки изменения. Не помня точно, но може би беше с два термостата
А на колко градуса ти е термостата ? Ако е някой на 84° или подобна температура - тогава е "почти" нормално, особено ако има и малко въздух в системата. Аз сменях гарнитура на топлообменника/ охладителя на маслото и бях откачил маркучите на антифриза, като изтече много малко. После си ги закачих и долях също малко, но видях, че температурата ми пада като излезна извънградско. Пуснах малко въздух от пробката и всичко се нормализира.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- don't be
- младши ентусиаст
-
Не помня колко е колеги , но бегло ми се върти в ума 97гр. Направих експеримент откачих буксата на термостата и температурата варираше 93-96 градуса през целия ми път. Извода е че нещо компютъра коригира грешно термостата и много отваря. Сега ще карам така, но разхода спадна по наблюдение. Марката му е Wahler не е като да съм сложил някъв фълшив...
За милиони-няма закони.
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
don't be написа:Не помня колко е колеги , но бегло ми се върти в ума 97гр. Направих експеримент откачих буксата на термостата и температурата варираше 93-96 градуса през целия ми път. Извода е че нещо компютъра коригира грешно термостата и много отваря. Сега ще карам така, но разхода спадна по наблюдение. Марката му е Wahler не е като да съм сложил някъв фълшив...
Здравей колега ,моята 25-ца държи 92-96г. карам с нов термостат BERH ,предполагам датчика в твоя термостат не работи ако е закачиш ще покаже грешка

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
vankodve написа:don't be написа:Не помня колко е колеги , но бегло ми се върти в ума 97гр. Направих експеримент откачих буксата на термостата и температурата варираше 93-96 градуса през целия ми път. Извода е че нещо компютъра коригира грешно термостата и много отваря. Сега ще карам така, но разхода спадна по наблюдение. Марката му е Wahler не е като да съм сложил някъв фълшив...
Здравей колега ,моята 25-ца държи 92-96г. карам с нов термостат BERH ,предполагам датчика в твоя термостат не работи ако е закачиш ще покаже грешка,този Wahler много ме ми вдъхва доверие .
Колега, "датчика" е нагревателен елемент, управляван от модула на двигателя, с цел принудително отваряне на термостата при пълно натоварване на двигателя, с цел намаляване температурата на двигателя, което позволява по-голям ъгъл на запалване, без да има детонационно горене.
- don't be
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:vankodve написа:don't be написа:Не помня колко е колеги , но бегло ми се върти в ума 97гр. Направих експеримент откачих буксата на термостата и температурата варираше 93-96 градуса през целия ми път. Извода е че нещо компютъра коригира грешно термостата и много отваря. Сега ще карам така, но разхода спадна по наблюдение. Марката му е Wahler не е като да съм сложил някъв фълшив...
Здравей колега ,моята 25-ца държи 92-96г. карам с нов термостат BERH ,предполагам датчика в твоя термостат не работи ако е закачиш ще покаже грешка,този Wahler много ме ми вдъхва доверие .
Колега, "датчика" е нагревателен елемент, управляван от модула на двигателя, с цел принудително отваряне на термостата при пълно натоварване на двигателя, с цел намаляване температурата на двигателя, което позволява по-голям ъгъл на запалване, без да има детонационно горене.
Колега обесни ако знаеш. До колко трябва да пада температурата за да няма детонации ? Моят явно не работи въобще коректно при подаване на пълна газ дори за 1 секунда веднага сваля 10 градуса. Дори когато ускорявам със 70-80 % газ пак намаля до 80 гр. А когато вече я смачкам за 10 секунди примерно пада даже под 70гр. Онзи ден на магистралата падна до 68гр.
За милиони-няма закони.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Карам същият мотор.
Температурата по скрито меню 88 до към макс 94 като тогава пуска перката.
Температурата по скрито меню 88 до към макс 94 като тогава пуска перката.
8 мнения
• Страница 1 от 1