тампони на двигател 525 тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Re: тампони на двигател 525 тдс
Колеги, никой друг ли не се е сблъсквал с такъв проблем. Само на мен ли не искат да се вакумират тампоните! 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Аз карам от две години с някъкъв италиански ,но въобще не съм обръщал внимание дали се ''вакуумират'',в събота ще свалям кората под мотора че капе от някъде и ще пробвам с маркуч и без
- gogo_motocross
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 M-Packet
Моята тресе като трактор,смених левия(само той беше за смяна)и колата значително се подобри,но нямах никакви изходи за вакум на тампона(тампона го взех 2-ра рака оригинален и много запазен..А на стария не знам дали имаше вакум защото той се беше разложил целия
)) Моля всички,които знаят къде могат да ми настроят помпата да пишат защото колата ми тресе,понеже я ремонтираха и майстора ми беше калпав и не я настрои като хората
))

- RhythmiX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '02г.
- Мечтае да кара: S65 AMG
Лятото и аз смених ляв тампон беше скъсан,сложих на febi с вакуум обаче тези дни нещо по паваж ми потропваше отпред,а и имах вибрации около пика на въртящия момент и като погледнахме десния също се е скъсал,та ако единия тампон е заминал сменяйте и двата колеги,че е въпрос на време и другия да се скъса.
Тия дни ще го сменям скъсания тампон с лемфьордер надявам се,че е хубав.
Казаха че по окачването нямам разбито нищо възможно ли е от скъсания тампон да потропва по неравности и паваж,прави го само с ниска скорост на ниски обороти,ако карам по бързи и на оборот май го няма това потропване.
Тия дни ще го сменям скъсания тампон с лемфьордер надявам се,че е хубав.
Казаха че по окачването нямам разбито нищо възможно ли е от скъсания тампон да потропва по неравности и паваж,прави го само с ниска скорост на ниски обороти,ако карам по бързи и на оборот май го няма това потропване.
- WazzaW
- Потребител
-
- Кара: E39 M51 - 525 tds
Аз също съм пред дилема с тези тампони, страшно бучене и предаване на вибрации в купето. Моите са с надуване, поне имат вакуум маркучета които влизат в тампоните. Пробвах и махнах маркучето и не усетих никаква разлика. Но мой колега е със същия модел и двигател 525 ТДС и на неговите няма вакуум маркучета а бучене и вибрации няма. Не знаем дали са му сменяни но возията е много по-добре.
И на мен колега ми потропваше нещо отпред, казаха също че всичко и ОК, и накрая се оказа болта М12х1,5х95 10.9 който държи носача, беше се изяло стеблото му.
Сподели мнение за тампоните, че се видяло ще се сменят.
RhythmiX написа:Казаха че по окачването нямам разбито нищо възможно ли е от скъсания тампон да потропва по неравности и паваж,прави го само с ниска скорост на ниски обороти,ако карам по бързи и на оборот май го няма това потропване.
И на мен колега ми потропваше нещо отпред, казаха също че всичко и ОК, и накрая се оказа болта М12х1,5х95 10.9 който държи носача, беше се изяло стеблото му.
Сподели мнение за тампоните, че се видяло ще се сменят.
- RhythmiX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '02г.
- Мечтае да кара: S65 AMG
Аз левия го сложих FEBI доволен съм за сега,сега се скъса и десния ще го слагам лемфюрдер и тогава ще изкажа мнение. 

- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525TDSportite, Frontera2.8TDI
- Мечтае да кара: Nissan, Bmw
Някой наскоро да е сменявал, да даде мнение какви е сложил, и как е като цена.
Търся при мене какво да сложа..
Търся при мене какво да сложа..
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2