Субуфер Е39 Touring

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Субуфер Е39 Touring

Мнение от m@rtin » 03 Мар 2014, 1:56

Здравейте,в дясната кора в багажника на комбитата има един субуфер който искам да закупя и монтирам.
Първия ми въпрос е свързан с инсталацията,някой ако го е правил да сподели :)
Втория е какво да търся като окомплектовка?Предполагам не е само буфера , окабеляване,стойка..
Ще има ли нужда от усилвател??
Благодаря предварително :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Субуфер Е39 Touring

Мнение от ares2 » 03 Мар 2014, 2:20

оригинално този буфер е с DSP или Hi-Fi пакетите.. което е с усилвател.
при теб за да го подкараш ти трябва усилвател. може да си го монтираш и да го захраниш с един малък усилвател.. не му трябва голяма мощ. преди да си изградя системата моя беше захранен от предусилвателен сигнал изкаран от радиото и минаващ през едно малко краино стъпало.. дори да го захраниш директно това стъпало със сигнал от задната ти линя пак ще стане.. тия фабрични касетофони са слаби и се получава .. .
за кабелите ги снимай като го вземеш и ще ти кажа кои къде е ..
в повечето случаи са с по два говорители тези буфери.. и са двунамоткови..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 03 Мар 2014, 14:29

:OT: може ли малко инфо за този по мек бас? как си го постигнал/?
аз съм с 40 ватовите нокии и буфера и всичко по вратите което трябва да има.. радиото е БМ24 ..но баса ми бяга от предната линия и не ме кефи.. като усиля дори се изравнява много и се намаля баса.. това си от самото радио.. така е проектирано вероятно.. :paranoid:
-----------------
относно темата на колегата.. ще съдеиствам с буфера като имаш готовност.. пиши
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 03 Мар 2014, 15:18

Високите във задните врати откъде се взима сигнал,от предната линия ли?Нямам говорители в задните врати.Има само гнезда.Какъв е размера на тези говорителчета?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 03 Мар 2014, 15:27

при мен инсталацията в самите врати си я имаше. само трябваше да мине кабел към колонките където са включени вратите.. малко е филмово но става
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 03 Мар 2014, 15:36

Аз съм разглобил цялата кора на задния прозорец,че единия заводски говорител в кутията ми беше заминал.Имах едни елипси Pioneer и ги ръгнах от двете страни на 3-я стоп (седан съм) ,като идеята беше да използвам обема в багажника и от там да ми идва баса.Но кората е добре изолирана и като е поставих малко се губят високите.Нататък смятам да сложа в кутиите пак кръгли говорители същия размер и да свирят заедно с елипсите с надеждата,че високите ще ги възвърна с кутиите.Предполагам,че 4 говорителя отзад ,ще ми е нужен усилвател,но идеята ми е високите да подсиля и във задните врати,затова ме интересуваше откъде се взима сигнал,размера на говорителчетата и дали има ефект от тях?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 12 Дек 2015, 22:02

Здравейте колеги,аз също съм с е39 комби,оригинално беше с IRIS радио,но го махнах защото се прецака и сега си сложих MID,който свири по-добре,но пак не е достатъчно,имам А6 Ц5 с фабрична туба и там музиката без да е БОСЕ е страшна.
Та сега по въпроса:днес си купих оригинална такава туба за е39 комби,която стои над акумулатора.Тубата я вземах с буксата,но странното е че има 8 кабела.
Разглобих я,за да видя какво има в нея,оказа се че има един говорител с 4ри кабела,тоест двунамотков.
Цветовете на тонколоната са само зелени,а излизат жълти и сини със сива и черна ивица.
Оказа се че зелен с черна ивица отива на двата сини с черна ивица,съответно и зелен със сива отива на жълт със сива.
Тоест от 4ри кабела има по два повтарящи накрая на буксата,в случая единия жълт с черно по спомен ми се губеше,не знам защо,но пък другия го дублира.
Тези дни ще я монтирам тази туба,също така ще монтирам един малък усилвател,който имам в нас,той е за автомобил,но е с еквалайзер и е 4ри канален,много читав и съм го пробвал издържа на големи тонколони.Обаче съм решил да монтирам допълнително още 4ри оригинални тонколони от е39ка в багажника,намерил съм им подходящо място,на което на нищо няма да пречат,нищо ще се виждат,но ще споделя снимков материал като го направя в завършен вид.
Въпроса ми е как да го вържа този буфер,като две тонколони,на ляв и на десен канал предполагам.Ако го направя така,другите 4ри оригинални от е39 как да ги вържа,за да стане подходящо съпротивлението на усилвателя и колоните?
Прилагам линк със снимки на буфера разглобен да се види какво има вътре и как са кабелите :)
http://prikachi.com/gallery_view.php?us ... &gal=20401
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Назад към E39