Проблем колянов вал или проблем ванус?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем колянов вал или проблем ванус?
Здравейте колеги!От скоро съм собственик на е39 523и комби,моля ако някой е имал подобни проблеми да сподели. Проблема е следният,Сутрин колата пали без проблем,оборотите са си в нормалните граници и не ги мени.Когато я покарам повече и започва да гасне и да няма мощност,форсира се само до 2000 оборота и няма мощност.Закачих а на стенд и майстора каза че излиза грешка запушен ванус и грешка разпределителен вал датчик-Утре ще сменям датчика,не знам с какъв да купя,яко може някой да даде съвет каква марка да купя!Мисълта ми е,ако не се оправи след смяната на датчика къде в София да търся майстор за вануса и дали въбще е проблема в него,защото от мотора не се чуват никакви шумове.Един майстор ми каза че на стенд не може да покаже че вануса е проблемен.Ще съм много благодарен ако някой може да помогне,благодаря предварително на всички отзовали се!
Re: Проблем колянов вал или проблем ванус?
Колега, ако не си си решил до сега проблема - губене на мощност по този начин е най-характерно за заминал датчик колянов вал или датчик разпределителен вал.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
от скапан датчик на вала няма да те ограничава до 2000 об/мин. нито от ваноса. проблема е другаде. може да е от бензинова помпа да не успява да навакса с налягането или запушване по изпускателната система.има ли газ колата? а, и смени майстора!
Аз имах същия проблем на моята 23-ка , пали трудно няма мощност на диагностиката показа датчик колянов вал (CrankShaft sensor) смених го с нов на Siemens VDO и реших проблема.
Дано да минеш само с него успех колега .
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
blese написа:Аз имах същия проблем на моята 23-ка , пали трудно няма мощност на диагностиката показа датчик колянов вал (CrankShaft sensor) смених го с нов на Siemens VDO и реших проблема.
при теб ограничаваше ли те до 2000 оборота, или ти да си кажеш без да четеш какъв е проблема?
6 мнения
• Страница 1 от 1