525d изтропва на заден ход
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- PakostiN
- Потребител
-
- Кара: E39 525d
525d изтропва на заден ход
Младежи имам следния проблем:
Карам е39 525д 2002г автоматик..
проблема е там,че когато я подкарам известно време и ми се наложи да паркирам някъде(например) когато дам на зад изминават около 1-2 метра и се чува едно зловещо и тъпо(вътрешно) изтропване долу при предницата някъде.. немога да разбера от ляво ли е или от дясно, изтропването не винаги е силно и имаше случаи,в които при самото изтропване се подместваше и волана леко... в скоростния лост не се усеща нищо, предницата е проверена и изглежда здрава, тампоните на двигателя също.. някакви идеи от какво може да идва това?
Карам е39 525д 2002г автоматик..
проблема е там,че когато я подкарам известно време и ми се наложи да паркирам някъде(например) когато дам на зад изминават около 1-2 метра и се чува едно зловещо и тъпо(вътрешно) изтропване долу при предницата някъде.. немога да разбера от ляво ли е или от дясно, изтропването не винаги е силно и имаше случаи,в които при самото изтропване се подместваше и волана леко... в скоростния лост не се усеща нищо, предницата е проверена и изглежда здрава, тампоните на двигателя също.. някакви идеи от какво може да идва това?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: 525d изтропва на заден ход
При мен мисля, че е от разбита рейка - моята вече има доста луфт и си потропва доволно. Когато го чуваш, воланът изправен ли е или е леко навит надясно/наляво?
Последна промяна Z3Ro* на 09 Дек 2015, 22:19, променена общо 1 път
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Z3Ro* написа:При мен мисля, че е от разбита рейка - моята вече има доста луфт и си потропва доволно. Когато го чуваш, воланът изправен ли е или е леко навит надясно/наляво?
И аз мисля,че е от рейката,,,и при мен явно е отворило луфтче при нея,,,,но засега казаха,че е минимално,има едно леко притрисване ако дам рязко обаче задна
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- PakostiN
- Потребител
-
днес пък ми се случи точно при натискане на спирачката (отново на заден ход) да се чуе същото изтропване... не съм сигурен,че е рейка..
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
PakostiN написа:днес пък ми се случи точно при натискане на спирачката (отново на заден ход) да се чуе същото изтропване... не съм сигурен,че е рейка..
Абсолютно същото е при мен - и аз съм проверил всичко, и мисля, че е от рейката - само в нея имам луфт. Имам и едни минимални съмнения за тампона на кривия ми носач отляво, но последно като го гледахме, изглеждаше ок. Рейката ми иначе си е доста разбита, след 110 км/ч ми вибрира и воланът лекично, но много дразнещо...

- PakostiN
- Потребител
-
Z3Ro* написа:PakostiN написа:днес пък ми се случи точно при натискане на спирачката (отново на заден ход) да се чуе същото изтропване... не съм сигурен,че е рейка..
Абсолютно същото е при мен - и аз съм проверил всичко, и мисля, че е от рейката - само в нея имам луфт. Имам и едни минимални съмнения за тампона на кривия ми носач отляво, но последно като го гледахме, изглеждаше ок. Рейката ми иначе си е доста разбита, след 110 км/ч ми вибрира и воланът лекично, но много дразнещо...
А случайно да ти претропва и на преден ход? Щото преди малко я палнах и включвам директна, давам напред и на няма и половин метър пак нещо изпука обаче леко... филма е там,че трябваше да направя и една маневра назад (тогава нищо не се чу) и след като потеглих пак напред и пак се чу същото слабо тропане...

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Напред не съм забелязал... Вдигни я на подемник и виж къде има луфт.
- PakostiN
- Потребител
-
Z3Ro* написа:Напред не съм забелязал... Вдигни я на подемник и виж къде има луфт.
бе записах час за утре ама само за диагностика ,че им било натоварено за подемника... Филма при мен е ,че и пуши адски много сутрин като я запаля .. и то само на първото палене.. верно,че съм с бензинов ремус на дизелка обаче чак пък толкова не е нормално и също нещо ми е мудна в ниските и като и подам газ първо мудно мудно и после изведнъж се форсира и изстрелва и пуска облак отзаде,което също не е нормално.. направо аман от проблеми

Аз имах подобно нещо,оказа се ,че единия съпорт на спирачния апарат е с разхлабени болтове.
Проверете ги
Проверете ги
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
При мен лекото потропване се усеща основно на павета и аз го чувам като от предната гума пред шофьора,лекото притрисване при по рязка задна ми се чува пак от там,гледахме я с едни мои майстори,казаха,че е луфт на рейка,но нямало никакъв смисъл засега да се пипа,,,някъде имаше теми за шумове при задна скорост май,,,бях чел нещо.
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Не ми се струва много логично да тропа на задна от рейката , ако е тя ще има и други признаци
по скоро е нещо друго. Много им се вслушвате на колите , аз на скоро си бях внушил че ми претропва нещо при форсиране на място
едни приятели много ми се смяха. Карайте си колите , като започне да се чува постоянно ще си покаже какво е !

- PakostiN
- Потребител
-
dak написа:Не ми се струва много логично да тропа на задна от рейката , ако е тя ще има и други признаципо скоро е нещо друго. Много им се вслушвате на колите , аз на скоро си бях внушил че ми претропва нещо при форсиране на място
едни приятели много ми се смяха. Карайте си колите , като започне да се чува постоянно ще си покаже какво е !
братле, така ми тропа,че имам чувството,че ще ми падне предния мост направо.....

12 мнения
• Страница 1 от 1