чистачки за е39 на добра цена, къде ги има
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Re: чистачки за е39 на добра цена, къде ги има
Гледах в темата но никъде не намерих, какъв е размера на задната чистачка на комбито и какъв е модела.Купих една но не стана.мисля че беше на "Гуард" .
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Задната чистачка може да е всяква аз си взех Шампион май за 5лв или нещо такова.Не е толкова спрецифична като предните, измери си я и по размер си вземи друга... Само да не е от тея китайските (банани)

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
wladio написа:А защо мислиш че видимостта не си струва?
Не искам да влизам в спорове, но както спирачките,така и видимостта е важен фактор. 12месеца по 3.70, ти пак даваш такава сума, само че не на веднъж. А тези от 50лв ще изкарат и повече от 2години-казвам от личен опит, на всичко отгоре имаш и гаранция 1г.
Но всеки сам избира.
Аз 2-ра година съм с Bosch от колегата от форума и си чистят идеално , 37 лв комплекта за Е39 , тези китайските и то точно тип банани на служебните слагаха, такива немогат да изкарат и 1 зима,стават на парцали и мажат. Единствения по-евтин вариянт който си заслужава пера на Шампион и си сменяш . Ако сте решили да пестите от чистачки, то тогава в Кауфланд има евтинджоси със подобен размер за Е39

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
От две седмици съм с Bosch Twin и впечатления та са ми че чистят много добре, не замазват.
Купих ги с голяма отстъпка на 28лв. иначе струваха за краен клиент към 55лв.

Купих ги с голяма отстъпка на 28лв. иначе струваха за краен клиент към 55лв.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
За перата да спомена: графитните ми изкараха лятото и преди месец ги смених с японски mitutoyo /гумени са/ другата ми кола ежедневната по 2г карат от тази марка чистачки. Първите ми впечатления са добри да видим след няколко месеца как ще са. Цена 10лв за комплекта 70см пера. На предишните ми бмв-та преди и купувах шампион от бензиностанциите, но честно казано бързо свършваха курса година максимум и почваха да мажат. Въпрос на личен избор.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Conqueror написа:Задната чистачка може да е всяква аз си взех Шампион май за 5лв или нещо такова.Не е толкова спрецифична като предните, измери си я и по размер си вземи друга... Само да не е от тея китайските (банани)
Напротив!
И задната чистачка е специфична на е39. Вярно, че всякаква друга застава на мястото, но нито една друга не "щраква" и да се държи за рамото (само оригиналната не изпада като вдигнеш рамото). Дебелината на оста, на която се закача е специфична. Мойта миналата година я купувах отново на Bosch мисля беше 16лв с отстъпката, все още чисти идеално.
И моя Bosch беше Twin, но за една година се съсипа - не ме мъчат парите за чистачки ами това, че уж ги даваме за хубави марки и накрая за няма и година чистачките са за кофата

- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
wladio написа:А защо мислиш че видимостта не си струва?
Не искам да влизам в спорове, но както спирачките,така и видимостта е важен фактор. 12месеца по 3.70, ти пак даваш такава сума, само че не на веднъж. А тези от 50лв ще изкарат и повече от 2години-казвам от личен опит, на всичко отгоре имаш и гаранция 1г.
Но всеки сам избира.
Видимоста е изключително важна, както и тихата работа. Никой не оспорва това. Перцата които съм постнал са добри, но не са 1вите които съм тествал, 2-3 други преди това отидоха на кофата. И споделям информацията, ако някой търси перца, но все пак има нужда от качество.
На пролет ще напиша как са след 1 сезон каране.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз ще ти кажа предварително. Преди година като взех колата още мислех като теб. Година и малко по късно стъклото ми е надраскано цялото защото всички пера драскаха и мажеха. На предната ми кола същата работа, стъклото цялото надраскано. Всеки избира сам, аз лично повече няма да сложа такива пера или чистачки.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Тая тема е като кокошката или яйцето..
Искам да помоля някой колега, който е дал 50-60-100 лева за оригинални чистачки за Е39 и са изкарали над 1 година без значение външните условия /гаражна или не/ и чак тогава да каже, че си заслужава да се дават такива пари.
Два или три пъти съм купувал по 90лв комплекта /към края на зимните месеци/ и в началото на следващите зимни - дърво. Трябва да ги сменям с други, щото уж "оригинални" пък мажат и драскат стъклото.
Та ако има някой, който си е купил и са изтраяли над 1 година нека каже от къде ги е поръчал и да направим една обща поръчка.
Не е проблема в това да се дадат 50-100 лева за чистачки, а че дори и афтърмаркет чистачки изтрайват толкоз, колкото "оригиналните", а цената им е х10..тва е
Искам да помоля някой колега, който е дал 50-60-100 лева за оригинални чистачки за Е39 и са изкарали над 1 година без значение външните условия /гаражна или не/ и чак тогава да каже, че си заслужава да се дават такива пари.
Два или три пъти съм купувал по 90лв комплекта /към края на зимните месеци/ и в началото на следващите зимни - дърво. Трябва да ги сменям с други, щото уж "оригинални" пък мажат и драскат стъклото.
Та ако има някой, който си е купил и са изтраяли над 1 година нека каже от къде ги е поръчал и да направим една обща поръчка.
Не е проблема в това да се дадат 50-100 лева за чистачки, а че дори и афтърмаркет чистачки изтрайват толкоз, колкото "оригиналните", а цената им е х10..тва е

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
[quote="doomy525"]Тая тема е като кокошката или яйцето..
Искам. а помоля някой колега, който е дал 50-60-100 лева за оригинални чистачки за Е39 и са изкарали над 1 година без значение външните условия /гаражна или не/ и чак тогава да каже, че си заслужава да се дават такива пари.
[/qu
Ей ма на.........
Мога да пиша от къде и колко, но на лично ако искаш
Искам. а помоля някой колега, който е дал 50-60-100 лева за оригинални чистачки за Е39 и са изкарали над 1 година без значение външните условия /гаражна или не/ и чак тогава да каже, че си заслужава да се дават такива пари.

Ей ма на.........
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
wladio написа: Ей ма на.........
На мен прати, моля те. Сериозен съм.
Винаги съм имал този проблем, защото много държа на чистачките. И с Е34 имах същия проблем: оригиналните издържат точно от февруари до октомври. Толкова издържат и Бош. Същата картинка с Е39.
Сложих сега пера, както са писали колегите по-горе. Издържаха 1 месец точно. И въобще не става за 5 минути. Трябва да се отвори най-предната скоба за да се нахлузи перото с металните шини и после да се затвори за да не мърда. Убеден съм, че на 3-тата смяна, ще се счупи.
Тоя филм с перата не искам да го играя повече.

Поздрави,
Д

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Мой приятел даде 100+ пари за оригинални по това време миналата година и все още ги кара и няма оплаквания 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Моите дето ги взех миналата година декември ли беше или януари тая година, все още се държат добре но докога не знам.

- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Conqueror написа:Задната чистачка може да е всяква аз си взех Шампион май за 5лв или нещо такова.Не е толкова спрецифична като предните, измери си я и по размер си вземи друга... Само да не е от тея китайските (банани)
Взех една но се оказа че гнездото за захващане е по тясно...
И сега в крайна сметка да се взимат ли оригинални ? Какъв е размерът? Има ли bosh точно за нашият модел