Лек проблем с автоматична скоростна кутия - БМВ 320Д е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лек проблем с автоматична скоростна кутия - БМВ 320Д е46
Добър ден, това е първата тема която пускам тук, затова моля за извинение ако нещо не съм направил като хората в поста. Първо проверих с няколко ключови думи като мозък и фрикционен, но нищо не ми се появи. Та пускам нова тема, за да питам. Колата ми е БМВ 320д(150к.с.) е46, 2003(4)г. с автоматична скоростна кутия, чийто модел не знам. И има лек проблем, който забелязах със застудяването. Не помня дали го имаше и докато беше топло. Когато колата е по-студена сутрин и тръгвам с нея между 3-4 при превключване при икономично каране(ниски обороти -под 2000) има едно леко придрусване или по-точно описано усещането е, че все едно на ръчни скорости, при превключване си изпуснал съединителя най-горе и ти е придруснало, придръпнало или как още може да се нарече. Нещо такова е. Та май ще трябва да я карам на майстор, но понеже съм се наслушал на истории за крадливи майстори, които оправят нещо за 50 лв, пък те излъжаат, че са ти оправили нещо за 1000 и те оскубят, искам да попитам какво според вас може да съдава този дразнещ проблем и колко ли може да струва ремонта му? Забравих да кажа, че когато колата се кара по-агресивно, с по-високи обороти това усещане между 3-4 изчезва, т.е. ако от трета влиза в 4 при под 2000 оборота придрусва, ако влиза при над 2000 няма ядове май
Благодаря ви предварително за помоща и подкрепата 

- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002
Re: Лек проблем с автоматична скоростна кутия - БМВ 320Д е46
Провери тампона на диференциала да не е заминал
Кога си сменял маслото в скоростите?
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
danzel-jtd написа:Провери тампона на диференциала да не е заминал
Маслото не съм го пипал от как съм я купил. Преди това пак не знам дали е сменяно и кога. Това беше и моето предположение. Че е за масло. Но не съм сигурен, пък не ми се иска да ме ебават по сервизите, затова ще отида там добре информиран. Звънях на един майстор от Дупница, за който ми казват, че е светило по автоматиците(аз съм от Благоевград) и той като му описах симптомите ми вика, за "мозък" си, при което ми стана лошо, та всяко друго мнение е добре дошло

- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
Е как ще вземеш автомат и нема да смениш маслото.Направо го сменяй да го съживиш.
danzel-jtd написа:Е как ще вземеш автомат и нема да смениш маслото.Направо го сменяй да го съживиш.
Тук идва другият въпрос. Слушал съм, че когато не БМВ му сменят АТФ-а стават две неща. Или се съживява или умира от един път. Второ е доста притеснително! Та аз мисля да я направя тази процедура въпреки всичко и да се моля да не се случи по-лошото!
Надявам се на още мнения по темата от хора, които са компетентни

- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
Глупости
По тая логика и спирачна течност и хидравлична и двигателно масло да не сменяме тогава.
Изчисти си Егра провери си актутора на турбото.Некви грешки показва ли диагностиката?
Пробвай да адаптираш кутията със кикдауна.
По тая логика и спирачна течност и хидравлична и двигателно масло да не сменяме тогава.
Изчисти си Егра провери си актутора на турбото.Некви грешки показва ли диагностиката?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
danzel-jtd написа:Глупости
колега точно така е както е чело мочето,поразрови из форума да видиш темите,ако вземиш автомат и нямаш проблем по-добре не го пипаи хич,а ако имаш някакъв дерт със кутията неи лесно и евтино е опитваш със смяна на масло,или ще умре на цяло или ще се оправи,опита показва че кутията тръгнала ли е смяната подобрява нещата временно.Аз ако съм със здрав автомат-масло няма да сменя

danzel-jtd написа:Глупости
На диагностика не показва глупости. Едното, ме притеснява е точно турбото, да не е сдал бого дух и то. До този момент вариантите са: турбо, мозък, дискове на скоростите, масло.
- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
Тогава да хвърляме боб да разберем дали ще се оправи.
На мойте коли с автомати маслото се сменя на 50 000 км и проблем не съм имал.А тва да не го сменяш само влошаваш нещата.
Edit:колега сигорен ли си че присецването което си описъл идва от скоростите.
На мойте коли с автомати маслото се сменя на 50 000 км и проблем не съм имал.А тва да не го сменяш само влошаваш нещата.

danzel-jtd написа:Тогава да хвърляме боб да разберем дали ще се оправи.
Предполагам, не съм експерт, любител и това ми идва само на ум. И го прави само между 3-4, когато е студенка, като я покарам повече и загрее хубаво спира да го прави. Аз маслото ще го сменя така или иначе, решил съм вече. Надявам се проблема да е от там, а не да се окаже нещо като турбо например. Не ми иде на идея какво друго може да прави този мъничък за сега проблем. Карал съм я на диагностика, няма грешки, проблеми. И по ходовата няма ядове, освем една биалетка дето торпка понякога леко. Но за този проблем, не знам какво може да го прави. Иначе да обясня по-подробо, например като карам по бързо и надуя оборотите и влиза в 4-та без никакъв проблем. Само когато я галя и трябва да влезе в 4-та от ниски обороти го прави това. Като влезе в по-горна предавка(4-та) и като точно преди да свали оборотите го прави това

- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
Пробвай да ресетнеш кутията с кикдауна 

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Привет колега,
Аз имах подобен проблем:
Кутията тресеше точно на 2000 оборота когато съм на 80км/h.
Говорих с майстора от Германия, който заключва торк конверторите на ГМ и той ми каза, че съм за смяна на конвертор и процеса е необратим ако започне. Надявах се да ми каже, че със заключванети ще се поправи, но не.
Направих процедурата по заключването и тресенето спря, но колата остана много нервна от 80 до 100км/h.
Това ще рече много рязка - само с леко натискане на педала на газта (1см примерно) и сменяше скорост и ускоряваше бързо.(жена ми това много я дразнеше)
Сега съм с нов мотор и рециклирани дюзи и колата е много плавна и проблема изчезна съвсем.
Аз имах подобен проблем:
Кутията тресеше точно на 2000 оборота когато съм на 80км/h.
Говорих с майстора от Германия, който заключва торк конверторите на ГМ и той ми каза, че съм за смяна на конвертор и процеса е необратим ако започне. Надявах се да ми каже, че със заключванети ще се поправи, но не.
Направих процедурата по заключването и тресенето спря, но колата остана много нервна от 80 до 100км/h.
Това ще рече много рязка - само с леко натискане на педала на газта (1см примерно) и сменяше скорост и ускоряваше бързо.(жена ми това много я дразнеше)
Сега съм с нов мотор и рециклирани дюзи и колата е много плавна и проблема изчезна съвсем.

danzel-jtd написа:Пробвай да ресетнеш кутията с кикдауна
Направих процедурата, не забелязах особена промяна. Може би само на внушение има някакъв мнооого слаб ефект, но реално това присецване си остана.
А до колегата с конверторите, моята го прави това присецване, но при 40км/ч когато при галене на педала минава на 4-та. когато я карам бавничко. Ако я настъпя и качи на трета обороти и скорост после като влиза в 4-та не се усеща нищо. Много е плавно

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
stoyankm написа:danzel-jtd написа:Пробвай да ресетнеш кутията с кикдауна
Направих процедурата, не забелязах особена промяна. Може би само на внушение има някакъв мнооого слаб ефект, но реално това присецване си остана.
А до колегата с конверторите, моята го прави това присецване, но при 40км/ч когато при галене на педала минава на 4-та. когато я карам бавничко. Ако я настъпя и качи на трета обороти и скорост после като влиза в 4-та не се усеща нищо. Много е плавно
Затова и аз карах на спортен режим за да държи по-високи обороти и да сменя по-плавно.
Само дето моя спортен ако го настъпя кара на 4та до 180км/h

Сега ходих на майстор за консултация. Ако не е за масло и една смяна не подобри нещата, значи е диск пакет. Съединителя н 4-та ми е поел път към вечните ловни полета. Аз поне така разбрах това, което ми каза. А по-страшното беше, че като се отвори кутията и може да се окаже, че много неща са за пипане и смяна и може да стане кофти историята и да се отиде на цял голям ремонт.
А как нямам 2к за ремонта не е истина 

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2