Кодиране темпомат ТДС...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Кодиране темпомат ТДС...
Здравейте
Обръщам се към по запознатите с материята...
сложих си мулти волан на е39 тдс 11 месец 96-а
волана е с вградения модул и не трябва допълнителен такъв... прекарах 3-те допълнителни кабела
управлението на каестофона тръгна волана свети но темпомата никакъв го няма...
след дълго ровене се оказа че трябва да се инсталира и допълнителен бутон на лайсната въпреки че този на волана е I/0 ,който да пдоава маса към 30 пин на ДДЕ
Това е така защото колата е преди 98-а година след това вече софта в компа е друг и не е необходим този бутон...
Вариянта да не дупча(грозна дупка в лйасната) и да окабелявам още бутони е просто да се прекодира дде-то , или така да се каже да се ретрофитне...
всичко много хубаво ама така и не мога да подкарам тъпия ДИС
Та има ли някой който го е правил с друга програма като най-вече ме интересува дали и как става с НЦС експерт че ми излязоха всичките нерви с тоя темпомат... Някой само свързват кабелите и им тръгва, но естествено моя ще е от възможно най-гадния вариянт
Евентуално ако не стане с кодиране може ли тая маса която се пуска бутона на 30 пин на ДДЕ да е постоянно вързана и ще работи ли както трябва темпомата така?
Мерси предварително на отзовалите се....
Обръщам се към по запознатите с материята...
сложих си мулти волан на е39 тдс 11 месец 96-а
волана е с вградения модул и не трябва допълнителен такъв... прекарах 3-те допълнителни кабела
управлението на каестофона тръгна волана свети но темпомата никакъв го няма...
след дълго ровене се оказа че трябва да се инсталира и допълнителен бутон на лайсната въпреки че този на волана е I/0 ,който да пдоава маса към 30 пин на ДДЕ
Това е така защото колата е преди 98-а година след това вече софта в компа е друг и не е необходим този бутон...
Вариянта да не дупча(грозна дупка в лйасната) и да окабелявам още бутони е просто да се прекодира дде-то , или така да се каже да се ретрофитне...
всичко много хубаво ама така и не мога да подкарам тъпия ДИС
Та има ли някой който го е правил с друга програма като най-вече ме интересува дали и как става с НЦС експерт че ми излязоха всичките нерви с тоя темпомат... Някой само свързват кабелите и им тръгва, но естествено моя ще е от възможно най-гадния вариянт

Евентуално ако не стане с кодиране може ли тая маса която се пуска бутона на 30 пин на ДДЕ да е постоянно вързана и ще работи ли както трябва темпомата така?
Мерси предварително на отзовалите се....
Re: Кодиране темпомат ТДС...
явно само аз ще си пиша... темпомата тръгна но като се подаде маса на 30 пин на ДДЕ продължавам да търся защо не сработи кодирането да не иска копче....
Да напиша и решението на казуса...
В крайна сметка сложих лостче за чистачки с "S" и ползвам него за включване на темпомата... получи се добре... искаше ми се да е от волана ама като няма начин това е вариянта...

В крайна сметка сложих лостче за чистачки с "S" и ползвам него за включване на темпомата... получи се добре... искаше ми се да е от волана ама като няма начин това е вариянта...

Колега и аз съм изправен пред същата ситуация. Имам мултиволан с 0/1 копче, но колата ми е преди 09.97г. Всичко е свързано вече и музиката работи. Пуснал съм и кабелите на ДДЕ-то от 32-ри пин до волана, от 11 пин до километража (за индикацията) и въпросите ми са: 1) мога ли да мина без копче, а с постоянна маса на 30-ти пин и 2) трябва ли ми кодиране или тръгва директно? Благодаря предварително. Поздрави и честита нова година!
- teodordimitrov88
- Потребител
-
Аз моя темпомат го свързах по следния начин черния кабел от волана го вързах на 32 пин на блока и 11 от блока на 15-ти на километтража за да ми работи индикацията всичко тръгна без проблем колата е тдс 97 волана е 0/I
Кабела от блока на 32 пин е черно жълт 11ти е синьо бял само да допълня ,че на километража нямаше кабел и съм се хванал директно на пина
Кабела от блока на 32 пин е черно жълт 11ти е синьо бял само да допълня ,че на километража нямаше кабел и съм се хванал директно на пина
Да така се връзва но нашите си искат маса на 30 пин за да се включи/изключи
дори с прекодиране не става... зависи от версията на компа просто

7 мнения
• Страница 1 от 1