Въпрос за компресор на комби?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Въпрос за компресор на комби?

Мнение от pkaramitev » 04 Ное 2010, 19:00

Добър ден на вцицки! :D
Имам едно въпросче,но преди да го задам,ще помоля без критики към хората желаещи да карат на ГАЗ! Всеки сам си прави избора:driving:
Питанката ми е за монтажа на бутилката на мястото на резервната гума.Предлагат ми всякакви размери,но проблема е че там седи и компресора за въздушните възглавници на комбито.
Той е поставен в една метална обла кутия, окачен на едни тампони,и се чудя дали може да бъде преместен някъде,влияе ли му на работата,ако не ев позицията си както е в момента,ами го изправя на страни....
ИМа вариант да го монтирам на мястото на централата на телефона....
Очаквам идей и предложения,а също и варианти от хора вече монтирали бутилка там и как са си решили проблема.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Re: Въпрос за компресор на комби?

Мнение от sashozmeq » 05 Ное 2010, 8:58

На моята кола е изместен и е сложена 80 литрова бутилка на мястото на резервната гума. Та изместен е в посока заден десен стоп. В ъгъла. Несъм виждал как са го захванали тоя компресор, защото са напълнили всичко с пяна, но ме съмнява че ги няма тия гумени тампони за които говориш и са го хванали директно за пода. Скоро обаче ще я махам тая пяна, защото когато компресора работи има силни вибрации и шум. Въпреки че рядко се включва, това бучене е дразнещо. Проблеми за работата на компресора от изместването няма, но пак казвам - внимавай как ще ти го закрепят, защото се получават вибрации на цялата кола и бучене по време на работата му.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 05 Ное 2010, 15:15

При мен има вариант да го сложа на мястото на централата на телефона,просто ще го разкарам тоя кютук!Но проблема там е че облата кугия ще дойде настрани,и не знам дали обръщането не му оказва влияние на работата,не го знам,с масло ли е този компресор... :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 09 Ное 2010, 23:32

Днес махнах част от пяната, за да видя как са закрепили моя, и гледам че са го обърнали на 90 градуса. Предполагам че не е с масло, но нека по-запознатите да кажат. Утре ще снимам къде и как е сложен моя.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523i Touring

Мнение от ERNEST » 10 Ное 2010, 0:19

моя е изместен целия напред в дупката за резервната гума, с това се отвори малко място за една 30литрова пура която застана зад него, стана доста прилично и все още има място за боклуци/които да дрънкат като караш/ за сега само съм махнал долната декоративна кора която ще сеналожи да изрежа малко заради евросондата - много малко стърчи нагоре. компресора е захванат за същите шини на които си се държи и не съм видял някаки проблеми.
на друга кола видях както каза колегата по-горе че е монтиран над акумулатора - до десния стоп. събира се там и беше укрепен с някакъв болт от горната страна, долу беше подпрян с някаква цепеница и малко дунапренена гъба откъм вътрешната декоративна кора / тази която се маха / не знам там и така укрепен дали се е чувал, но моя не го усещам кога се включва
Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 10 Ное 2010, 2:10

Младежи!
Тази вечер си взех колата от газаджиите!
Добре е станало всичко.Компресора го извадиха от кутията и го монтираха на мястото на радиото,а радиото го изместиха още по-назад ,под пластмасата с ключа за гуми и куката.Като се включи се чува как бръмчи,но не ми остана време да го погледна как точно са го направили.А икато се включи е за няколко секунди.Тези дни ще кача и снимки.
Благодаря на всички отзовали се! :wave:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 11 Ное 2010, 23:20

Ето ги и снимките как е направено при мен. Като гледах обаче как изглежда помпата си правя извода, че при мен са я разглобили на части. Махнали са частта с гумените тампони.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 12 Ное 2010, 23:10

ей, възхищавам се на българския технически гений.
аз газ не съм сложил поради няколко причини, едната от които е компресора на комбито.
сега ако измислите и как да не разваляме хубавия вид под предния капак с маркучи и изпарители...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Ное 2010, 10:58

kamendc написа:ей, възхищавам се на българския технически гений.
аз газ не съм сложил поради няколко причини, едната от които е компресора на комбито.
сега ако измислите и как да не разваляме хубавия вид под предния капак с маркучи и изпарители...

Ето един вариант, нагледно (ПС снимката не е моя, да ме извинява автора)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 13 Ное 2010, 12:02

kamendc написа:ей, възхищавам се на българския технически гений....

Само незнам защо реши, че е български. Мойта кола е правена в Италия. Газовата уредба също не е българска. Не съм чувал и българин да е измислил карането на газ.

kamendc написа:...сега ако измислите и как да не разваляме хубавия вид под предния капак с маркучи и изпарители...

Не се возя под предния капак, за да ме притеснява вида. Не виждам какъв е проблема - не те кефи => не караш на газ. Няма смисъл от спамене на темата на колегата, където се разисква конкретен въпрос. Ако имаш конкретно инженерно предложение по въпроса на колегата - всички бихме се радвали да го чуем. :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 13 Ное 2010, 14:38

Така!
Дойде и моят ред!
Ето и при мен как стана:
Бутилката монтирана на мястото на резервната гума.
Тук се вижда кутията на компресора,и разни пластмаси.
Изображение

Тук много ясно се вижда къде е поставен компресора-в левият ъгъл на мястото на радоиото,а то е изместено по-напред.

Изображение

Тук вече всичко е затворено с пласмасите.Вижда се част от радиото :lol:

Изображение

Ето как изглежда в общ план.

Изображение

Ето и капака за дреболии,дори той се намести идеално,и не се налага да го изхвърлям.По нищо не си личи че от долу се крие бутилка.

Изображение

И специално за колегата,на който му седи грозно двигател с монтирана газова.
Колекторите са свалени,и под тях с максимално къси тръбички са монтирани инжекторите.
Изображение
Изображение

Ето и двигателя в завършен вид.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 21 Авг 2012, 17:32

Здравей колега - къде го прави това нещо и колко пара излезна?
Поздрави, благодаря!

pkaramitev написа:Така!
Дойде и моят ред!
Ето и при мен как стана:
Бутилката монтирана на мястото на резервната гума.
Тук се вижда кутията на компресора,и разни пластмаси.

Потребител
Аватар
Кара: е39 530i

Мнение от nivo » 20 Ное 2015, 10:56

Колега pkaramitev, имам два въпроса към теб. Тороидалната бутилка каква марка и с какви размери е? Тръбичките и кабелите за компресора удължени ли са? От къде намери такива тръбички?
Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 07 Дек 2015, 2:25

Голям автогол с тея инжектори под колектора, при 2 рата нужда от ремонт ще ги преместиш отгоре.. А и е уж скрито газовото, изпарителя спокойно може да се монтира и обслужва под въздуховода пред шофьора.
И по темата при мен компресора е зад десния (пасажерския стоп) вярно чува се ама за 3 години и почти 60 000км никакви проблеми
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 11 Дек 2015, 0:40

Колеги аз съм с дизел,въпроса ми обаче е свързан с компресора.
Колко се чува оригинално този компресор,моя си се чува доста стабилно бучене,не съм правил никакви интервенции по него,просто се чудя дали е нормално да е толкова шумничък...едно момче се качва да го возя,което е имало кола с нивомат и каза че е нормално,но според мен е много,чува се дори и при запалена кола и слаба музика,също така и при запалена кола,като съм отвън до нея.Бученето може да се определи като телефон оставен на вибрация върху някой дървен шкаф,но малко по-силно :D
За сравнение имам и allroad,той също е на въздух,но компресора му е вън и почти не се чува,особено ако работи колата няма как да се чуе в никакъв случай.
Има ли вероятност да трябва да направя някакво уплътнение или да го сложа на нещо по-меко да стои или да има нещо износено,скъсано и за това да има тези вибрации?
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Следваща

Назад към E39