кормилна рейка е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: кормилна рейка е60

Мнение от lazomilev » 05 Фев 2015, 13:02

vesko4114 написа:Колеги,
какво Ви е мнението за това:
http://www.schmiedmann.com/32106795340/ ... -used.aspx
Някой поръчвал ли е части от тук? Пише, че продукта не е оригинален, но е с OE качество.... и изобщо какви са алтернативите в БГ? Щом и колеги се оплакаха, че 2-3 седмици след рециклирането на оригиналната рейка потропването отново се появява... то тогава?

Поздрави

Колеги, изрових това старо мнение - в крайна сметка някой поръча ли от тук?
На дневен ред е и аз да поръчвам и търся мнения...

Потребител
Аватар
Кара: 530D

Мнение от mir089 » 09 Мар 2015, 12:31

Пичове имам едно въпросче,сутрин като запаля колата и като тръгна или правя някаква маневра няма проблем всичко е ок,обаче като минат примерно 20 минути почва да се усеща един луфт или чукане във волана и то най - вече като въртя на място правя някаква маневра примерно,имали вероятност да не е рейката а просто като сменя маслото да се оправи,тъй като си го обяснявам че като е още студено маслото е по - плътно и не почуква а после като вземе да става по - рядко и започва да се усеща чукането,или най - вероятно вече гребена е тръгнал да заминава ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 01 Юли 2015, 9:13

da6ip написа:
vgza написа:Колеги, онзи ден, като си четях из форума, попаднах отново на темата за торк конвертера и за това как колега си го беше рециклирал във ZF при това за някаква смешна сума.
Тъй като и рейките ни са производство на ZF, дали няма да се намери някой говерещ немски колега да ги потормози малко и да ни уреди заводски рециклаж(ако предлагат такъв)?

колега износването на гребена не може да се рециклира. независимо дали в завода или другаде.
може да се сложи нов гребен/прът, но цената му в ZF когато проверявах беше 2,800 лв. (не че българския им представител е способен да го достави, но това е друга тема..)
така че тук изборът остава употребявана с голям късмет, или последно мисля във Винаров Авто (ако се счита за реклама, да се трие) бяха споменали за оригинална на много добра цена, но това е нормалния сервотроник (не AFS), и най-добре да питаш на място за конкретна цифра.

Писах до ZF да видим какво ще предложат.
http://www.zf.com/brands/content/en/zf_ ... parts.html
Аз бих дал 2800 за прът, защото дори и да взема втора употреба пак може да е износен пръта. някой нещо ново ако знае по темата нека сподели.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 01 Юли 2015, 19:59

Emooo написа:Писах до ZF да видим какво ще предложат.
http://www.zf.com/brands/content/en/zf_ ... parts.html
Аз бих дал 2800 за прът, защото дори и да взема втора употреба пак може да е износен пръта. някой нещо ново ако знае по темата нека сподели.

Ти за толкова пари ще си вземеш нова рейка директно от БМВ. Предполагам, че можеш и да се пазариш и сигурно ще свалят 10%.
В немският форум на е60 гледам, че споменват този сайт http://www.ihrlenkungsspezialist.de/index.php?mt=1. Става въпрос за рециклирани кормилни кутии. И като гледам цените си е направо евтино.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8ka » 08 Юли 2015, 14:48

:arrow:
Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:47, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 30 Юли 2015, 20:14

Здравейте, проблем с рейката при фейса наблюдава ли се. Или само износване на гребена има? И в какво се озразява той? Чукане във волана през неравности? Има ли опция за ремонт?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d

Мнение от nuHokuo » 31 Юли 2015, 9:44

На кое точно казвате "прът"? Моята има пукане във волана при неравности, въртене на място или завиване с бавна скорост. След като по разгледахме се оказа, че шлиците на кормилният прът явно са разбити защото когато го напънеш леко на някъде и някой върти волана пукането изчезва, за същото ли говорите вие?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 31 Юли 2015, 17:06

То май всички го имаме това пукане. Нещо като екстра май е на E60. Нищо му няма, с годините свикваш и вече не ти прави впечатление :conf:

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: каквото карам сега

Мнение от Djongov » 04 Авг 2015, 22:56

Аз съм с 530i 2007-а на 225000 км от една седмица и на мен ми направи впечатление, че пука леко като паркирам. Гледаха ме и казаха, че рейката ми е ок и да си карам.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318d; E46;
Мечтае да кара: Mercedes

Мнение от stas » 14 Авг 2015, 18:13

Колеги не пиша в раздел за моята кола, но, ако ми дадете компетентно мнение ще съм благодарен. Това ли се нарича протекла рейка. Сутрин при първите 2-3 навивания на волана се чува стържене отпред. При пълен ляв заварих ето това.
IMAG0523.jpg
. Хидравличната течност си е на мястото(точно на границата с цетката, къде е min. и max. не пише никъде). Поздрави.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318d; E46;
Мечтае да кара: Mercedes

Мнение от stas » 08 Окт 2015, 22:06

"Благодаря за компетентните мнения". Оказа се помпата.

Потребител
Аватар

Мнение от mitko8203 » 19 Окт 2015, 10:08

Здравейте колеги, имам следния проблем, преди около месец смених демпферната шайба защото се скъса заедно със всички ремъци, преди да се скъса шайбата се исещаше едно леко затягане на волана при завои, след като смених шайбата това затягане на волана почна да става все по често и то даже когато карам само на право без да завивам и волана стана доста тежак интересното е че, когато колата е на място всичко си е наред волана се върти перфекто, ходих в сервиз и там ми казаха че, има луфт в рейката, свалих я в сервиз закарах я да я рециклират, днес я взех от серзиза, със сменено масло закарах я да мине реглаж на предницата и отново като колата е в движение волана е много твърд а в сряро положение или когата се движи с малка скорост всичко си е наред.
Моля за вешето компетентно мнение по въпроса, колата е 530d, 218 к.с 2003 г.

Потребител
Аватар

Мнение от kameron86 » 04 Дек 2015, 11:24

Здравейте колеги.
Днес водих колата за смяна на кормилен накрайник, но се оказа че трябва рейка да се прави. Като махнаха маншона на вътрешния накраиник падна едно бяло парче пластмаса и се вижда как пръта вътре се мърда. Имате ли идея къде във Варна ги правят рейките че искам да поразпитам как и какво им правят? Майсторите казаха че са носили рейки(течащи) и ги правили ... но мен ме интерсува дали това се прави(моята не тече а хлопа) ... да не взема да платя за нещо което няма да ми свърши работа.
Та пак да попитам - къде във Варна рециклират рейки?
Благодаря предварително за отговорите.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 05 Дек 2015, 9:16

kameron86 написа:Здравейте колеги.
Днес водих колата за смяна на кормилен накрайник, но се оказа че трябва рейка да се прави. Като махнаха маншона на вътрешния накраиник падна едно бяло парче пластмаса и се вижда как пръта вътре се мърда. Имате ли идея къде във Варна ги правят рейките че искам да поразпитам как и какво им правят? Майсторите казаха че са носили рейки(течащи) и ги правили ... но мен ме интерсува дали това се прави(моята не тече а хлопа) ... да не взема да платя за нещо което няма да ми свърши работа.
Та пак да попитам - къде във Варна рециклират рейки?
Благодаря предварително за отговорите.

А защо просто не попита майсторите, които ти правят колата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 05 Дек 2015, 9:22

Доколкото знам рейката на E60 си е проблемна и доста голям брой от тях страдат от това.
Относно рециклирането и, доста хора споделят, че след като го направят, проблемът или остава или се появява много скоро след процедурата.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61