За какво служи системата?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
За какво служи системата?
Здравейте колеги,имам BMV 318I M43 B19 1998г.има система която не знам за какво служи.След запалване, около 5 секунди се включва и работи от 5 -30сек.после спира със звук на центрофуга,намира се до резервоара за вода на чистачките.Сега 4 години от както имам колата,почна да клокочи при работа. След изваждане на маркуча от филтъра, изтича малко вода (не антифриз).Сега от 1 седмица не се чува да работи както преди работеше.Който е запознат, ако може да обясни за какво служи и защо спря да работи както първоначално работеше.Благодаря предварително.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: За какво служи системата?
Прахосмукачката/сешоара вкарва въздух към катализатора при начално палене , за да намали вредните емисии.Изолирай системата и си свиркай! 

Колега благодаря за отговора,ако ми обясниш по точно как да я изолирам ще го направя, защото започна шум на разбит лагер.След като я разглобих на цяло,оказа се че ротора на двигателя е изгорял.Ако някой иска,мога да му обясня как да разглоби въздушната помпа(прахосмукачката),да пише на Л.С.
Последна промяна pdd1954 на 12 Дек 2015, 16:48, променена общо 1 път
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Здравейте ,колеги. Ако някой е свалял турбинката на въздушната помпа ( прахосмукачката), нека обясни начина за изваждането и от оста на двигателя. Начина е един но като не знаеш какво правиш е трудно и се стига до брак.
6 мнения
• Страница 1 от 1