Ламбда сонда 528и/един ванос

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 3.0 218 hp

Ламбда сонда 528и/един ванос

Мнение от radik » 03 Дек 2015, 12:59

Здравейте колеги,
1. Въпроса ми е еднакви ли са двете ламбди на 2,8i с единия ванос / 96г. VIN BP09828
Имам само две, които са преди катализатора - по една за двете тройки цилиндри. (Някой знае ли номера/номерата направо).
2. Тъй като ми излезе грешка на диагностика, свързана със сонда на 4-6 цилиндър, съм се ориентирал да я смяням. Някой купувал ли е наскоро и към коя марка да се ориентирам? Виждам, че цените започват от 75 лева до ...... в интернет. Четох доста във форума, да разбирам ли, че евтините и някакъв тип универсални не стават? От ebay има ли сметка?
3. Колата се кара на газ. Газаджията се опитва да ме обеди, че сондите са ми бавни, следствия на което съвсем малко се променят обооротите (чувства се малко - за сметка на това дразнещо, но не се вижда на оборотомера). Възможно ли е?
4. След смяна трябва ли да отида на диагностика за чистена на грешки или същото може да се случи с откачване на акумолатора за 10 мин? И нужно ли е всъщност?
Приятен ден :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Ламбда сонда 528и/един ванос

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 03 Дек 2015, 13:06

Разлика в сондите и грешки идва от нерегулирани инжектори ако са валтек или рейл и оттам и грешка защото двете тройки цилиндри работят различно.
Ако сондите ти тръгват 1 мин след като запалиш не ги пипай. Масово им умира подгрева и ръгват като загрее колата.

Сондите точно тия започват от 200 лева . от 75 пчват бош сондите за двойния ванос. Като за начало може и някой друг да хвърли едно на колата , ако кажеш и марка на газовата и на инжекторите ще имаме повече късмет с боба :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Дек 2015, 13:08

Това са ти сондите, но първо се убеди, че всичко друго е ОК. На бензин има ли проблеми?

http://www.amazon.com/gp/product/B001PN ... nkc4946-20

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radik » 03 Дек 2015, 14:00

spacepl написа:Това са ти сондите, но първо се убеди, че всичко друго е ОК. На бензин има ли проблеми?

http://www.amazon.com/gp/product/B001PN ... nkc4946-20

Колега да разбирам ли, че тези са монтирани вече някога някъде и всичко е ОК? На бензин няма проблем - много рядко на моменти се усеща, но по - малко отколкото на газ.
Последна промяна radik на 03 Дек 2015, 14:06, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radik » 03 Дек 2015, 14:00

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Разлика в сондите и грешки идва от нерегулирани инжектори ако са валтек или рейл и оттам и грешка защото двете тройки цилиндри работят различно.
Ако сондите ти тръгват 1 мин след като запалиш не ги пипай. Масово им умира подгрева и ръгват като загрее колата.

Сондите точно тия започват от 200 лева . от 75 пчват бош сондите за двойния ванос. Като за начало може и някой друг да хвърли едно на колата , ако кажеш и марка на газовата и на инжекторите ще имаме повече късмет с боба :)

Нямам идея какви са като модел ... и не знам кога тръгват сондите P:)
Изображение

Назад към E39