Монтаж на ОБД2 букса?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Монтаж на ОБД2 букса?
Ето моята капачка:
Съвсем се обърках с тия мостове и капачки, честно.
Няма ли някой да разясни защо е така.
п.п. Какво съм мерил, какво съм гледал, моста е между К и 12в.
Но на ОБД2 не е ли пък така? Като гледам моста е между 7,8 и 16 а на другия вид капаче моста включва 7, 15 и 16. Значи включва и Л линията най вероятно където я има. А при теб казваш е между масата и К така ли? Аз ще махна единия мост на кръглата капачка когато сложа обд-то.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Съвсем се обърках с тия мостове и капачки, честно.

п.п. Какво съм мерил, какво съм гледал, моста е между К и 12в.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Поръчах си буксата и тия дни ще я монтирам. За да е пълнофункционална, ще вържа и черния кабел за ДДЕ който е и зеления за ресет-а. С това трябва да има всичко работещо. Ще махна моста на кръглата букса и ще оставя само капачката, няма смисъл да има два моста че всеки път трябва да махам и двата, единия е достатъчен. Според мен, по някаква причина се подава напрежение на К и Л линиите когато колата не е в диагностика, така ще си го и оставя,но моста ще е вътре при ОБД. Та така, като имам резултат пак ще пиша. 

- ares2
- старши ентусиаст
-
моята капачка е друга, и дори съм разглобил една д авидя отгоре как са
има мост между маса и к линия
и после от другата страна има мост с едни съпротивления, но аз там нямам кабели
моята кола е по архивна
има мост между маса и к линия
и после от другата страна има мост с едни съпротивления, но аз там нямам кабели
моята кола е по архивна
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Монтирах я
Но има проблем, не се свързва с мотора. С всичко друго се свързва, със инпа, със скенер нямам проблем. Но не иска да се върже към мотора. Не съм вързал единствено черния кабел който ми е на 9-ти пин. Но там на буксата на инпа няма нищо, никъде не е вързана и да прекарам черния кабел, той няма да контактува никъде през буксата. Проследявам и преходника от кръглата към обд и там също няма контакт с черния кабел, все едно е напразно там.
Колега ares2 при теб свързва ли се с мотора?
Значи вързал съм 16-ти пин 12 в, 7 и 8 К линията, 4 и 5 масата, 1-ви пин захранване при контакт-зелен бял. Остана ми само черния но и да го вържа никъде не отива.
п.п. Не че няма да ми е полезно и без да се връзвам към дде, но ме дразни че има нещо неработещо.

Но има проблем, не се свързва с мотора. С всичко друго се свързва, със инпа, със скенер нямам проблем. Но не иска да се върже към мотора. Не съм вързал единствено черния кабел който ми е на 9-ти пин. Но там на буксата на инпа няма нищо, никъде не е вързана и да прекарам черния кабел, той няма да контактува никъде през буксата. Проследявам и преходника от кръглата към обд и там също няма контакт с черния кабел, все едно е напразно там.
Колега ares2 при теб свързва ли се с мотора?
Значи вързал съм 16-ти пин 12 в, 7 и 8 К линията, 4 и 5 масата, 1-ви пин захранване при контакт-зелен бял. Остана ми само черния но и да го вържа никъде не отива.

п.п. Не че няма да ми е полезно и без да се връзвам към дде, но ме дразни че има нещо неработещо.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Намерих проблема. Пин 17 е само за мотора, от кръглата букса отива направо в ДДЕ. И макар с пин 20 да са еднакви цветове, не са свързани. Затова като съм хванал сигнал от таблото, съм се закачил за пин 20, който е диагностика на останалите неща. Та утре ще направя един мост между двете в кръглата букса и готово. Те така и така са свързани с капачето на обд-то, така че си мисля че няма да е проблем. 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Само с една К линия ли си?
п.п. Направих моста между двете К линии на кръглата букса и всичко е вече ок. Затворих си и капачката и сега от обд имам достъп до всичко .
п.п. Направих моста между двете К линии на кръглата букса и всичко е вече ок. Затворих си и капачката и сега от обд имам достъп до всичко .

- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Колега я дай една схема, че съвсем се обърках ?!?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Схемата на първа страница, по нея връзвах като съм добавил и + при контакт на първи пин както е оригинално. 15 пин нямам. И 7 и 8 съм ги дал накъсо.

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2