Как се монтира оригинален(фабричен) парктроник ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Как се монтира оригинален(фабричен) парктроник ?
Здравейте колеги
От месец съм собственик на БМВ 320д е46 2003г. фацелифт седан . Не е М-кова .
Старата ми кола беше с парктроник и свикнах с него и сега ми играе лоша шега на тази , понеже на тази нямам.
Та на въпросът ми:
Как се монтира ? Искам да купя от някой втора ръка гледам продават ги а и има коли за части може да се измисли нещо. Но не съм запознат какво ми трябва и как се свързва и дали изобщо става от една кола да се сложи на друга? Какво трябва да гледам ако отида и сваля от някоя за части ?
А не искам да слагам китайски макар ,че знам от личен опит вършат идеална работа , но искам да си е оригиналното на тази кола.
Някой ако си е слагал , да ме насочи благодаря предварително.
От месец съм собственик на БМВ 320д е46 2003г. фацелифт седан . Не е М-кова .
Старата ми кола беше с парктроник и свикнах с него и сега ми играе лоша шега на тази , понеже на тази нямам.
Та на въпросът ми:
Как се монтира ? Искам да купя от някой втора ръка гледам продават ги а и има коли за части може да се измисли нещо. Но не съм запознат какво ми трябва и как се свързва и дали изобщо става от една кола да се сложи на друга? Какво трябва да гледам ако отида и сваля от някоя за части ?
А не искам да слагам китайски макар ,че знам от личен опит вършат идеална работа , но искам да си е оригиналното на тази кола.
Някой ако си е слагал , да ме насочи благодаря предварително.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Как се монтира оригинален(фабричен) парктроник ?
Слагали сме, аз лично два пъти. Модул за управление, датчици и майстор, който знае какво прави. Може да си намериш и ретрофит инструкции на БМВ, където подробно е описано какви части трябват и как се монтират. За съжаление нямам за Е46, но в нета се намират, а може и във форума някъде да има линкове.
Never mistake motion for action...
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Внимавай много какво сваляш втора употреба, защото много от италианските автомобили идват с някакви долнопробни италиански парктроници. Моята беше така. Изглеждат датчиците фабрични, а вътре модулчето някакво италианско. Скапват се обикновено след 5-10 години. Моят ту работеше, ту не. Като отидох при майстора и го свали се оказа някаква италианска марка. Датчиците работят, но проблемът е в контролера. Майсторът ми показа още 2 такива при него неработещи със същия проблем от Е46-ца и Х5-ца. Явно им идва евтино на италианците да ги вграждат в БМВ-тата тези боклуци вместо оригиналните. Просто внимавай какво взимаш втора ръка! Да пише БМВ на него.
Иначе като сваляш от моргата трябва да вземеш датчици, контролер (пластмасова кутийка трябва да е), зумер и всички кабели влизащи и излизащи от тези части. Ето една картинка на чаркалъците на оригинала:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Sedan/Europe/320d-M47N/aug2003/browse/distance_systems_cruise_control/park_distance_control_pdc/
Все пак помисли за неоригинален. Аз сложих един доста читав за 70лв. с монтажа. Има и дисплейче с индикация освен звука. Идеално работи и датчиците пасват на местата на оригиналните. Не знам оригинален 2-ра употреба колко струва, но си е свързано с риск. Успех!

http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Sedan/Europe/320d-M47N/aug2003/browse/distance_systems_cruise_control/park_distance_control_pdc/
Все пак помисли за неоригинален. Аз сложих един доста читав за 70лв. с монтажа. Има и дисплейче с индикация освен звука. Идеално работи и датчиците пасват на местата на оригиналните. Не знам оригинален 2-ра употреба колко струва, но си е свързано с риск. Успех!

- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги за отговорите , жалко само ,че не ми излиза като известие ,че сте писали по темата ми....
а сега към темата на старата кола бях сложил китайски парктроник мн точен и добре и стоеше но на тази съм виждал същия и не ми харесва понеже датчиците стърчат като копчета по бронята , това е причината поради която искам оригинален парктроник , но явно трябва да се внимава....
а сега към темата на старата кола бях сложил китайски парктроник мн точен и добре и стоеше но на тази съм виждал същия и не ми харесва понеже датчиците стърчат като копчета по бронята , това е причината поради която искам оригинален парктроник , но явно трябва да се внимава....
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Nakamuri123 написа:Благодаря колеги за отговорите , жалко само ,че не ми излиза като известие ,че сте писали по темата ми....
Колега, купи си на старо само черната лайсна за датчиците на парктроника и проучи на кой китайски парктроник му пасват по диаметър датчиците. Моя беше около 60лв и пасваха перфектно на мястото на другите. Вече сигурно половин година карам и не са паднали

Ето примерна картинка: https://b-a.d-cd.net/2c844c2s-960.jpg
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
Ето тук е обяснено какво е необходимо и как се монтира на преди фейса. Едва ли е много по-различно на фейс
viewtopic.php?f=34&t=5831&start=30#p1234349
viewtopic.php?f=34&t=5831&start=30#p1234349

- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
NGneer4eto написа:Nakamuri123 написа:Благодаря колеги за отговорите , жалко само ,че не ми излиза като известие ,че сте писали по темата ми....
Колега, купи си на старо само черната лайсна за датчиците на парктроника и проучи на кой китайски парктроник му пасват по диаметър датчиците. Моя беше около 60лв и пасваха перфектно на мястото на другите. Вече сигурно половин година карам и не са паднали. Няма изобщо да пробиваш нищо.
Ето примерна картинка: https://b-a.d-cd.net/2c844c2s-960.jpg
Колега мойта броня не е такава с отделна лайсна доло за парктроник , мойта е обикновенната броня с една лента с тази черната която е над тази с парктроника коят си показал , на тази която си показал повечето китайски партроници стават понеже не се забелязва и да стърчат, а на тази горната както е при мен ако сложа китайски датчик и стърчи като пъпка на вън са а оригиналните датчици са равни с лайсната
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
дали тази лаисна http://www.unicar.bg/product/product/id/2445/p/574 ще стане за мойта броня просто да разменя лайсните да махна мойта без дупките и да сложа тази щото гледам има още един модел на тази лайсна към която съм дал линк и разликата е , че на едната захващането е така от ляво и дясно дулго а на другата има дупки
8 мнения
• Страница 1 от 1