Е39 Туринг МК3 умря

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E30 М20Б20,M57Д30

Е39 Туринг МК3 умря

Мнение от PINKO88 » 17 Ное 2015, 19:46

Здравейте,проблема е следния.Колата е с голямата навигация края на 2002г.Борда си работеше и всичко по него с изключение на навигацията,изкарваше,че няма CD и реших да запиша едно,като тъгнах да го слагам не иска да го вземе.Оказа се,че има останало CD в компа с някакви стари карти,power-а свети,както и eject бутона,но уви не реагира.Успях да извадя старото CD,но не иска да вземе новия диск,което ме наведе на мисълта,че има някакъв механичен проблем и така оставих всичко с тенденцията,като имам повече време да го ремонтирам или сменя(евентуално направо с MK4).Днеска се ровя с Inpa-та и в навигация=>системни параметри дадох bmw/color/street....нещо си по спомен и всичко змря :( излезна ми надпис да заредя диск с подходящ софтуер и край,този надпис седи постоянно.Останалите функции си работят,като радио и чейнджър,но няма картина постоянно ми седи този надпис.Питането ми е има ли начин чрез INPA да стане това или някакъв back up или да търся евентуално да ремонтирам MK3-то за да мога да поставя необходимия диск или да търся MK4(ама нещо цените им не ми се нравят).

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Re: Е39 Туринг МК3 умря

Мнение от racing_team_vidin » 18 Ное 2015, 9:11

Опитай да запишеш диск със софтуер v32 примерно и го постави в мкто на първо положение на ключа, ако се получи добре, ако не: Сменяш оптика и зареждаш диск със софтуер и ще тръгне, ако не друг навигационен компютър.
Ако имаш познат с мк3 разглобете ги и ползвай неговата оптика, само за да си заредиш софтуера, поне да не е черен екран.
Сваля се цялата механика на 4 болта е и един като лентов кабел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Ное 2015, 10:07

Със скенера може да връщаш това което си му задал в първоначалния екран, без да търси ъпдейт, но с инпа не знам дали става.
п.п. Или беше с навкодера....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от PINKO88 » 18 Ное 2015, 10:57

Така,като гледам с инпа няма връщане назад.Спасението е да си оправя компа за да мога да сложа софта.Мисля си дали няма да може да се замени само механиката на мойто мк,евентуално ако го занеса в някой тв и аудио сервиз или ако намеря някакво мк3 за части и да я взема от него.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 29 Ное 2015, 17:43

Изчисти си навигацията от боклуците(прахта, на мен ми я изчистиха за 2 минути) имах същия проблем с дисковете след пипане по нея от приятел, след което както работеше спря да чете дисковете и ги плюеше. Иначе нямам как да сложиш диск със софтуер, ние я скапахме по същия начин с ИМПА, но тогава все още си вземаше дисковете.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

Потребител
Аватар

Мнение от PINKO88 » 30 Ное 2015, 22:22

Всичко е OK вече.Какво направих,тъй като бях сигурен,че е скапана механиката на мойто МК3,а не ми се даваха 150-200лв. за друго,четох из форумите и стигнах до извода,че dayton pc 4000 е със същата механика и оптика,но с едната разлика,че се намира цяла навигация за от 30-60лв. :mhihi: .Намерих една в OLX за 30лв. купих я разглобих МК3-то и dayton pc 4000 и да механиките и оптиката се оказаха абсолютно идентични.Оттам записах си софтуер SW 3-1/64 с BMW лого :bang: както и cd key v17 вързах МК3-то и бам вече приемаше и вадеше дискове :clap: .Поставих в компа диска със софтуерния ъпдейт изчаках процедурата по инсталирането след като се reboot-на системата ми поиска cd-key v17 поставих диска и всичко си тръгна като стой та гледай.Да обаче,се оказа,че имам само италиански и немски като опции за език :( .Взех кабела,лаптопа и Inpa и си добавих английски език и всичко си стана мед.Записах си и една карта на България и сега се кефя :lalala: .

Така изглежда въпросната навигация донор:
Изображение

Назад към E39