BMW 5W30 TWIN POWER TURBO
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по въздуха
- Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен
BMW 5W30 TWIN POWER TURBO
Здравейте колеги,
Искам да попитам, дали някой от Вас е използвал това масло http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/uTUAAOSwymxVPvX~/$_1.JPG и съответно какви са му впечатленията за поведението на двигателя. В момента съм с 5в40 на Fuchs Titan GT-1 и съм мега доволен (не гори масло, супер тихо работи), но след 500км правя 10к км и трябва да сменям маслото.
Поздрави!
Искам да попитам, дали някой от Вас е използвал това масло http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/uTUAAOSwymxVPvX~/$_1.JPG и съответно какви са му впечатленията за поведението на двигателя. В момента съм с 5в40 на Fuchs Titan GT-1 и съм мега доволен (не гори масло, супер тихо работи), но след 500км правя 10к км и трябва да сменям маслото.
Поздрави!

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: BMW 5W30 TWIN POWER TURBO
Колега, личното ми мнение е че щом с това масло с което си всичко е ОК, продължавай да си с него... В смисъл смени си маслото пак със същото и не ги мисли другите масла...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
- Мечтае да кара: e92 m3
- Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!
netmurder написа:Колега, личното ми мнение е че щом с това масло с което си всичко е ОК, продължавай да си с него... В смисъл смени си маслото пак със същото и не ги мисли другите масла...

ASC off -> FUN on
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
Да, но пък производителя препоръчва 5w30... Единственото нещо, което ме накара да се замисля за друго масло и по-точно 5w30 е една сутрин, не бях палил колата поне седмица и беше около 0 градуса, след като запалих колата се чуха повдигачите и след около минута затихнаха.

Ако си в Германия или по на север,да 5W-30 e маслото,но за нашите ширини 5W-40 си е добре.Иначе за повдигачите нищо странно не се е случило.Те са си под постоянно натоварване и е нормално и логично ако поседят по-продължително без налягане на маслото да се поизпразнят малко.Нищо страшно в случая.Колегите над мен са прави,че веднъж заспало ли ти е маслото за мотора е излишно да го менкаш с друго.Успех!
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
Benord написа:Ако си в Германия или по на север,да 5W-30 e маслото,но за нашите ширини 5W-40 си е добре.Иначе за повдигачите нищо странно не се е случило.Те са си под постоянно натоварване и е нормално и логично ако поседят по-продължително без налягане на маслото да се поизпразнят малко.Нищо страшно в случая.Колегите над мен са прави,че веднъж заспало ли ти е маслото за мотора е излишно да го менкаш с друго.Успех!
Благодаря колега! И аз се замислих, че все пак всичкото масло е отишло в картера и може би от това се получи така. За пореден път благодаря на колегите, включили се в дискусията!

- stiel_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M52B28TU
Тъй като от скоро SHELL започнаха да правят оригиналните масла на БМВ от стандартно 5W30 LL-04 стана BMW 5W30 TWIN POWER TURBO в нова опаковка. Като цяло старото 5В30 и новото 5В30 са е едни и същи спецификаций, като новото може би е по-добри добавки заради новите двигатели на бмв. Иначе 5в40 или 5в50 е перфектен вискозитет за нашия климат 

Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!
http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125
gaidaroff написа:Benord написа:Ако си в Германия или по на север,да 5W-30 e маслото,но за нашите ширини 5W-40 си е добре.Иначе за повдигачите нищо странно не се е случило.Те са си под постоянно натоварване и е нормално и логично ако поседят по-продължително без налягане на маслото да се поизпразнят малко.Нищо страшно в случая.Колегите над мен са прави,че веднъж заспало ли ти е маслото за мотора е излишно да го менкаш с друго.Успех!
Благодаря колега! И аз се замислих, че все пак всичкото масло е отишло в картера и може би от това се получи така. За пореден път благодаря на колегите, включили се в дискусията!
Колега, ще споделиш ли откъде купуваш твоето масло?
Мисля да го пробвам на следващата смяна и поне да знам, че го взимам от изпитан търговец, да не се нашия на някой ментак.
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
icak написа:gaidaroff написа:Benord написа:Ако си в Германия или по на север,да 5W-30 e маслото,но за нашите ширини 5W-40 си е добре.Иначе за повдигачите нищо странно не се е случило.Те са си под постоянно натоварване и е нормално и логично ако поседят по-продължително без налягане на маслото да се поизпразнят малко.Нищо страшно в случая.Колегите над мен са прави,че веднъж заспало ли ти е маслото за мотора е излишно да го менкаш с друго.Успех!
Колега, ще споделиш ли откъде купуваш твоето масло?
Мисля да го пробвам на следващата смяна и поне да знам, че го взимам от изпитан търговец, да не се нашия на някой ментак.
Имаш лично, да не правим реклама.

- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, малко да разсабудим темата. Някой пробвал ли го е вече това масло и ако е, моля да сподели впечатления 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
11 мнения
• Страница 1 от 1