DVB-T Тунер към оригиналната навигация 16:9
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
DVB-T Тунер към оригиналната навигация 16:9
Тъй като от скоро имам тази кола ме интересува следното нещо :
1. Колата ми е с тунер, но очевидно аналоговия и ми се иска въпреки всичко да си работи ТВ функцията. Четох из нета и неможах да намеря инфо основна идея за подкарване на дигиталната телевизия в колата.
2. Намерих тук в БГ да продават ето този тунер на смешна цена http://www.smartshop.bg/product/1144/dv ... ition.html . Гледам че има и USB порт с възможност на прослушване на музика ( MP3 и др. ) и гледане на филми дори със субтитри.
3. Ако някой го е подкарвал ще е много добре да сподели и тук какво е правил с какво устройство, от къде го е купил, на каква цена.
4. Не искам да сменям оригиналната навигация с някаква афтърмаркет (чайна майна), просто искам да подкарам ТВ на нея функцията. Дори и факта че ще има допълнително дистанционно ме дразни, но май не виждам какъвто и да е друг начин.
Предварително ви благодаря.
1. Колата ми е с тунер, но очевидно аналоговия и ми се иска въпреки всичко да си работи ТВ функцията. Четох из нета и неможах да намеря инфо основна идея за подкарване на дигиталната телевизия в колата.
2. Намерих тук в БГ да продават ето този тунер на смешна цена http://www.smartshop.bg/product/1144/dv ... ition.html . Гледам че има и USB порт с възможност на прослушване на музика ( MP3 и др. ) и гледане на филми дори със субтитри.
3. Ако някой го е подкарвал ще е много добре да сподели и тук какво е правил с какво устройство, от къде го е купил, на каква цена.
4. Не искам да сменям оригиналната навигация с някаква афтърмаркет (чайна майна), просто искам да подкарам ТВ на нея функцията. Дори и факта че ще има допълнително дистанционно ме дразни, но май не виждам какъвто и да е друг начин.
Предварително ви благодаря.
Re: DVB-T Тунер към оригиналната навигация 16:9
Щом имаш оригиналния тунер, то този тунер може да му се вкара във входа за АВ (демек нулевия канал).
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Има и на още по-смешна цена (около 40лв.) от тази но въпроса е колко ще върши работа, най-малкото да има някаква картина в движение.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Този тунер може би ще стане, но в движение със сигурност няма да лови. За в движение най-евтините тунери започват от 250лв. Ще следя темата, тъй като противно на очакванията ми, няма много отзиви на хора с е46/е39 минали през процедурата по цифровизация.
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Именно този декодер го инсталирах в моята кола. На АВ входа е сложен. В движение със скорост до 40 километра хваща със ментявата антена от комплекта (все още не съм вързал оригиналната). Захранването е първо положение на ключа. Управлението е от дистанционното. Приемника съм поставил в духалката над навигацията. Мислех да пускам тема по въпроса след като довърша всичко
Имам проблем със звука. На АВто е моно. Ще мисля някакъв вариант да комутирам директно към входа на аудио усилвателя. Ако някой има идеи бих се радвал да сподели. Като се прибера вкъщи ще направя тема със снимки.
Поздрави!

Поздрави!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Общо взето това което разбирам е ,че все още малко хора гледат цифровата телевизия в колата.
Колегата който ползва този тунер който пуснах може ли да даде малко по-подробна информация.
В София как се държи тунера. С една антена справя ли се. На дълъг път как се държи. На магистралата? С друга антена с усилвател дали би се държала по-добре джаджата?
Колегата който ползва този тунер който пуснах може ли да даде малко по-подробна информация.
В София как се държи тунера. С една антена справя ли се. На дълъг път как се държи. На магистралата? С друга антена с усилвател дали би се държала по-добре джаджата?
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Да изровя малко темата аз, и да попитам има ли вече повечко цифровизирани BMW-та... Искам стабилна картина и с по-висока скорост, дистанционно не ми се ще да имам, но бих го преживял... Споделете, моля ви опит!
П.п. Колата е с фабричен тв тунер и 16:9 нави.
П.п. Колата е с фабричен тв тунер и 16:9 нави.
А има ли вариант да се свърже dvb-t тунер към кола с 16:9 мк4, която обаче не е обурудвана с фабричния аналогов ТВ тунер ? 

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Някой да е кормил китайско телевизорче, или да е купувал от мпег-4 декодерите за автомобили, които се продават в бг?
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
В София работи със скорости до около 30-40 км/ч. Антената е "Клечката" от комплекта. Вече почти две години работи и няма проблеми. Малко е неудобно, че всички маневри са от дистанционното, но все пак има телевизия. Единственото отвратително нещо е звука.. Да гледаш новините - ок, но до там.. така и не се наканих да разглобя и да снимам..
Ще опитам да нахвърлям по-подробно какво направих:
- Тунера е позициониран под лайт модула зад малката жабка.
- Захранването е хванато от второто положение на ключа (acc). В комплекта имаше 12V захранване - използвах него.
- Опроводяването съм направил с два тънки коаксиални кабела 75омови - един за антена и един за композитния видео сигнал. Звука върви по две двойки 0,5 силиконов кабел(ползвам само едната, защото АВ-входа е с 1 канал..). Всичките жици отиват към ТВ модула в багажника. Наредих липсващите пинове в буксите и нещата сработиха (Пинове 4 5 6 и 15 на бялата букса). Кабелите са прекарани под пластмасовия вътрешен праг - има място дори за дебели.
- Антената все още е тази, която беше в комплекта на китайското тунерче. Така и не опитах да свържа оригиналната от аналоговия тунер - може би нещата ще са по-добре.
- Infrared приемника изнесох от платката на тунера и го монтирах във средната духалка. Друхата ми идея беше да е в панела на климатроника, но ми се стори по- тегаво. Светодиода, който индикира on/off съм го поставил във малката жабка, където си държа и дистанционното. С USB удължител съм изкарал usb-то в същата жабка. Песни с клиповете и филчета доста готино вървят
Единствения проблем е звука. Ако се измисли вариант за него.. Срещу 40 лева и ден работа идват доста екстри (ТВ, музика филми и песни с клипове от флашка)
Ето pinout на TV модула:

- Тунера е позициониран под лайт модула зад малката жабка.
- Захранването е хванато от второто положение на ключа (acc). В комплекта имаше 12V захранване - използвах него.
- Опроводяването съм направил с два тънки коаксиални кабела 75омови - един за антена и един за композитния видео сигнал. Звука върви по две двойки 0,5 силиконов кабел(ползвам само едната, защото АВ-входа е с 1 канал..). Всичките жици отиват към ТВ модула в багажника. Наредих липсващите пинове в буксите и нещата сработиха (Пинове 4 5 6 и 15 на бялата букса). Кабелите са прекарани под пластмасовия вътрешен праг - има място дори за дебели.
- Антената все още е тази, която беше в комплекта на китайското тунерче. Така и не опитах да свържа оригиналната от аналоговия тунер - може би нещата ще са по-добре.
- Infrared приемника изнесох от платката на тунера и го монтирах във средната духалка. Друхата ми идея беше да е в панела на климатроника, но ми се стори по- тегаво. Светодиода, който индикира on/off съм го поставил във малката жабка, където си държа и дистанционното. С USB удължител съм изкарал usb-то в същата жабка. Песни с клиповете и филчета доста готино вървят

Единствения проблем е звука. Ако се измисли вариант за него.. Срещу 40 лева и ден работа идват доста екстри (ТВ, музика филми и песни с клипове от флашка)
Ето pinout на TV модула:

bgdream написа:А има ли вариант да се свърже dvb-t тунер към кола с 16:9 мк4, която обаче не е обурудвана с фабричния аналогов ТВ тунер ?
Това и мен ме интересува.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Има начин,но трябва един допълнителен модул http://www.megasound.com.gr/dietz_1260_ ... 53.en.aspx
Единствения му недостатък е цената. Между другото ,ако на някой му трябва имам 2 такива модула.
Единствения му недостатък е цената. Между другото ,ако на някой му трябва имам 2 такива модула.
- evgeni.stefanov
- Потребител
-
И с това също ставало http://pibus.info/tv/
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
evgeni.stefanov написа:И с това също ставало http://pibus.info/tv/
Обмисля точно тази "гиманстика" да пробвам. Има ли някой колега от форума, който е подкарвал този модул?
evgeni.stefanov написа:И с това също ставало http://pibus.info/tv/
Това става само ако вече имаш аналогов тунер в колата. За тези които имат само нави е това, което Илко предложи. Само, че там не ми е ясно ако трябва да сменям от вход 1 (да кажем камера) на вход 2 (тунер например) мога ли да го правя от управлението на борд монитора?
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3