Поправка и боядисване кожен салон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Re: Поправка и боядисване кожен салон

Мнение от patkana1 » 05 Окт 2013, 23:46

sigman написа:Колеги,не си давайте парите на вятъра,казвам го от опит.
Боядисването на кожата е НЕТРАЙНО ВРЕМЕННО РЕШЕНИЕ!

По добри идеи? защото аз си взех 528 преди 5 дена и е със сива кожа и предните седалки са доста захабени,особено шофьорската седалка кожата е понацепена на места вече.... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 05 Окт 2013, 23:56

patkana1 написа:

По добри идеи? защото аз си взех 528 преди 5 дена и е със сива кожа и предните седалки са доста захабени,особено шофьорската седалка кожата е понацепена на места вече.... :dunno:

По-добрите идеи са да се отиде на тапицер и да го направи като хората , няма вълшебни препарати и колите не са ни на по 100 000км за да очакваме кожата да е като нова. Отиваш на тапицер , даваш съответната сума и имаш хубав салон.

Потребител
Аватар
Кара: Нищо за сега
Мечтае да кара: БМВ-та

Мнение от topalano13 » 16 Мар 2014, 17:07

omegaart написа:
patkana1 написа:

По-добрите идеи са да се отиде на тапицер и да го направи като хората , няма вълшебни препарати и колите не са ни на по 100 000км за да очакваме кожата да е като нова. Отиваш на тапицер , даваш съответната сума и имаш хубав салон.

Някой има ли идея колко струва претапицирането на Е60 например тази : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5yqg0l

Нито е моя, нито ще я купувам, просто като пример.

Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
Мечтае да кара: 850 CSI

Мнение от chris71ano » 17 Мар 2014, 12:40

omegaart написа:
patkana1 написа:

Абе честно да ти кажа, като гледам снимки на претапицирани седалки, не съм видял досега задоволителен ефект. Не се доближават до оригиналната визия изобщо. Седят ми някакви китайски все едно. Не знам колко е трайно боядисването, но поне поне крайния резултат е доста по-ефектен. Същото важи и за воланите. След претапициране цвета е доста далеч от оригиналния а и стават по-дебели, което е доста грозно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 20 Мар 2014, 22:53

chris71ano написа:
omegaart написа:
patkana1 написа:

Абе честно да ти кажа, като гледам снимки на претапицирани седалки, не съм видял досега задоволителен ефект. Не се доближават до оригиналната визия изобщо. Седят ми някакви китайски все едно. Не знам колко е трайно боядисването, но поне поне крайния резултат е доста по-ефектен. Същото важи и за воланите. След претапициране цвета е доста далеч от оригиналния а и стават по-дебели, което е доста грозно.

Така е,но от тапицер до тапицер има разлика колкото от Лом до Лондон :mhihi:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 24 Мар 2014, 22:45

cl0s3d написа:Здрасти, аз намерих човек във Варна, който също поправя и боядисва кожа. Ето ви линк http://tufi-design.com/?page_id=237

Ходих при тях когато търсех къде да правя моя салон, но цената не ми хареса обаче качеството което видях....... наистина си струва ако ви се плаща по 150 лв на седалка(цена по спомен от миналата година) лесно ще ги намерите но пътя е доста поразбит до там :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от yuli86 » 29 Сеп 2014, 17:22

Здравейте колеги,
аз съм от София и се зачетох, тъй като имам нужда да си оправя черния кожен волан на е34-ката.
Нека колегите, който вече са ползвали услугите на посочените фирми leatherprotection и на avtointerior от кв. Горубляне да кажат след толкова време какво се е случило с техните детайли.
Поздрави,
Юлиан Цаков

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 16 Окт 2014, 15:31

yuli86 написа:Здравейте колеги,
аз съм от София и се зачетох, тъй като имам нужда да си оправя черния кожен волан на е34-ката.
Нека колегите, който вече са ползвали услугите на посочените фирми leatherprotection и на avtointerior от кв. Горубляне да кажат след толкова време какво се е случило с техните детайли.
Поздрави,
Юлиан Цаков

Наскоро ми боядисваха волана leatherprotection за 30лв, но не съм доволен самите те казаха, че волани рядко се случвало да правят. Бяха изтъркали старата боя на средния лъч и пропуснали да го намажат с боя .... Тъй-като кожата имаше пукнатини и бяха казали, че ще ги запълнят с кит за кожа , но накрая се оказа, че понеже кита им бил бял само с шкурка минали... И седеше грапав там волана...
Преди Лидерпротекта минах през Горубляне 40лв е цената. Там ми обясниха подробно какви са процедурите по правене дори ми предложиха те да ми свалят волана. На лидерпротекта аз им го носих и то понеже са ми по-близо до работа и не ми се разкарваше до Горубляне.... голяма грешка. Иначе към Горублянските бояджии ме опъти един познат автоджамбазин. Каза ми, че на много коли там е правел воланите и е много доволен. Пробвай и кажи мнението си ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар
Кара: E39 525d 2003
Мечтае да кара: E63 M6
Детайли за колата: Седан, модел индивидуал, 163кс

Мнение от Gisheto » 05 Фев 2015, 19:06

А има ли някой, който да е претапицирал естествената кожа с изкуствена и препоръчвате ли го като вариант или по-добре да си карам съд захабения естествен салон :д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Фев 2015, 16:18

и аз имам проблеми със шофьорската седалка, но ми се струва, че е по-добре да се вземе запазен салон и просто да се поддържа за напред.

предполагам добър тапицер е единствения вариант да се направят нещата качествено, но това отнема време, а колата ми трябва всеки ден.

аз не бих заменил естествената с изкуствената.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 07 Фев 2015, 17:43

Последно на Е38цата боядисвах. Процеса е елементарен , за пукнатините - кит , после боя , боя , боя и накрая финиш и резултата е уникален.

20150117_191054.jpg

20150117_192600.jpg

20150117_214441.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 07 Фев 2015, 17:47

Ето и малко стари експерименти за частична смяна на цвят на Е31. Нямам снимки от началния процес но седялките бяха целите бели и в окаяно състояние

img0644fo.jpg

img0643uv.jpg

img0640z.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 13 Фев 2015, 0:11

Колеги вие ли си ги правите? И от къде се купува таква боя за кожа и по точно бежов цвят...

Потребител
Аватар
Кара: E70 X5 3.0D/E60 525D

Мнение от chokolino_88 » 08 Ное 2015, 14:35

Здравейте, взех си кожен салон, който като цяло е ОК и запазен, но има дребни забележки, които искам да оправя с боя. Въпросът е, че е сив, а такива бои се намират трудно, пък и сивото има много нюанси. Взех една сива боя за обувки, но не пасна като цвят. Въпросът ми е някой има ли идея какво точно сиво се води това - Изображение , Изображение
Едни испански бои намерих - http://www.shoetreemarketplace.com/TARR ... p/1007.htm , пробвах с номер 14 Steel gray, но не пасва като цвят...

Потребител
Аватар

Мнение от Edmundo » 12 Ное 2015, 21:28

И боята за кожи се прави на принципа на тази за коли.Тонира се според цвета могат да ти я направят всякаква.Питаи при бояджии и тапицери.

ПредишнаСледваща

Назад към E39