Проблеми със скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: проблем с ... скоростна кутия?
Колега stefan3232,не че, подценявам техническите ти умения,но, ако изпадаш в съмнения относно монтажа и демонтажа по кутията,най-добре намери някой който, има опит и го е правил,че ако пропуснеш или сбъркаш нещо,язък за новия торк.На мен,като ми свалиха кутията,доста сложнички ми се сториха нещата и треперих до последно,въпреки че, го правиха хора с опит и старание! Иначе аз, освен всички комплекти,сложих нов торк и нови соленоиди,ново масло също,както писах по- назад в темата.След ресета на адаптациите,навъртял съм едва, около 700км.Колата се държи перфектно.Честно казано,не съм го вярвал,но, кутията изобщо не се усеща как превключва.Супер мазна история.Голям кеф!!!
Благодаря на всички Колеги,за помощта и съветите!!!

- BMW-M-POWER.
- Потребител
-
да ще попитам специалист за да не се наложи пак да я свалям питам ако някои има наблюдения !!!
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
За какви адаптаций говорите и как се правят питам защото в бмв питах а те ми отговориха , че не се правят никакви адаптаций 

foxi написа:За какви адаптаций говорите и как се правят питам защото в бмв питах а те ми отговориха , че не се правят никакви адаптаций
Нещо са те хлъзнали,Колега

- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
С инпа става ли?
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Проблем и при мен . Купих Е60 3.0 D 218 , карах я в града към 200 км и я вкарахме за обслужване след смяна на масло и филтър на автоматика , изминавам 500 км извънградско и след това почва забавата - като тръгвам и от 1-ва на 2-ра страшен удар , същото е и като сменя от 3-та на 2-ра все едно някой ме удря отзад . Покарах я така 50 км и на прибиране започна в движение можеби на 5 или от 6 като смъкне да прави страшно тласъци на нормално подадена гас за ускорение . Предположения ? Предстои смъкване на кутията о изпращане на ремонт в сервиз за кутии ? Къде ?
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Проверете първо нивото на маслото. Според мен това ритане може да е от ниско ниво. Сервиза където си сменял маслото дали са проверили нивото на маслото точно по процедурата с 40те градуса?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
Да да , за нивото съм сигурен . Даже два пъти правихме проверка
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Сменихте ли буксата, и квадратното уплътнение?
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
Коя букса ? Тя като гледам е само една и за нея гарнитурата беше отделна . Но след като не тече има ли смисъл да я бутам ?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
madrus написа:Коя букса ? Тя като гледам е само една и за нея гарнитурата беше отделна . Но след като не тече има ли смисъл да я бутам ?
Ами има смисъл колега, защото тя както не тече и в един красив момент протича и от там маслото си отива...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
netmurder написа:madrus написа:Коя букса ? Тя като гледам е само една и за нея гарнитурата беше отделна . Но след като не тече има ли смисъл да я бутам ?
Ами има смисъл колега, защото тя както не тече и в един красив момент протича и от там маслото си отива...
да с оглед на това че буксата е 20лв, а литъра на маслото е 30+ лв. Не си заслужава да се пести от дреболии.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
madrus написа:Проблем и при мен . Купих Е60 3.0 D 218 , карах я в града към 200 км и я вкарахме за обслужване след смяна на масло и филтър на автоматика , изминавам 500 км извънградско и след това почва забавата - като тръгвам и от 1-ва на 2-ра страшен удар , същото е и като сменя от 3-та на 2-ра все едно някой ме удря отзад . Покарах я така 50 км и на прибиране започна в движение можеби на 5 или от 6 като смъкне да прави страшно тласъци на нормално подадена гас за ускорение . Предположения ? Предстои смъкване на кутията о изпращане на ремонт в сервиз за кутии ? Къде ?
......Колега,а, някакви грешки не хвърля ли колата? Че, да спестим поне с малко,гадателските си способности!

- madrus
- кандидат ентусиаст
-
Не нищо не светва или да дава грешка . Утре се смъква и се праща във Варна на ремонт . След това ще драсна .