Премахване на катализаторите M52TUB28

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Премахване на катализаторите M52TUB28

Мнение от NeRoX » 30 Окт 2015, 4:01

Здравейте, колеги!

Интересува ме премахването на катализаторите на една 328-ца. Четох из форума, но намирам повече информация за дизеловите мотори и почети никаква за бензиновите. Явно това е по-често явление при дизелите. Целта ми леко отпушване на колата и по-скоро промяна във звука. Обмислям и премахването на средното и крайното гърне, но това за по-нататък. Сега за катализаторите... Да попитам какво се слага на тяхно място след като се премахнат. Също да питам и как отчита електрониката липсата им. Разбрах, че трябва да светне чека на ламбда сондите. Това означава ли че те няма да работят? Може ли да е изчисти грешката и сложна процедура ли е? Има ли други минуси и подводни камъни за които не знам? Благодаря предварително за информацията!

Поздрави! :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Премахване на катализаторите M52TUB28

Мнение от Bavarcho » 30 Окт 2015, 9:28

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 30 Окт 2015, 12:33

Като махнеш катализаторите, средното и крайното гърне, ще остане ли нещо :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Окт 2015, 15:53

Vanqu1sh написа:Като махнеш катализаторите, средното и крайното гърне, ще остане ли нещо :mhihi: :mhihi:

е ще остане :mhihi: бучене и цепене на мрака :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Окт 2015, 15:54

NeRoX написа:Здравейте, колеги!

Интересува ме премахването на катализаторите на една 328-ца. Четох из форума, но намирам повече информация за дизеловите мотори и почети никаква за бензиновите. Явно това е по-често явление при дизелите. Целта ми леко отпушване на колата и по-скоро промяна във звука. Обмислям и премахването на средното и крайното гърне, но това за по-нататък. Сега за катализаторите... Да попитам какво се слага на тяхно място след като се премахнат. Също да питам и как отчита електрониката липсата им. Разбрах, че трябва да светне чека на ламбда сондите. Това означава ли че те няма да работят? Може ли да е изчисти грешката и сложна процедура ли е? Има ли други минуси и подводни камъни за които не знам? Благодаря предварително за информацията!

Поздрави! :)

ако си евро 3 ще трябва да се смени софта на еку-то с такъв от евро 2, това се прави в твоя случай иначе проблеми няма и без гърнета да караш само че си приготви шлемофон :mhihi:

Назад към E46