Лъжат ли ни бензиностанциите?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Лъжат ли ни бензиностанциите?
Здравейте, ситуацията е следната. Преди 1 месец отивам да си зареждам колата е46 320Д 150коня с обем на резервоара 63литра(сверявано от http://bmw.testdrive.bg/modification/4960/3er-E46-320d150Hp.html). Отивам на ход без светеща резервна лампа(предполагам с около 5 литра ПОНЕ!). Зареждам до горе(докато спре пистолета) и хоп 63.288 литра. Подал съм жалба във въпросната бензиностанция и в момента тече разследване. Питам възможно ли е такова несъответствие? Има ли вариант да се зареди ПОНЕ 4,5 литра горница? На някой случвало ли му се е? Мога ли да вярвам на въпросния сайт за големината на резервоара? 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Лъжат ли ни бензиностанциите?
На бензиностанциите не можеш да вярваш, но и на поплавъка в резервоара на Е46 също не можеш да вярваш!
viewtopic.php?f=34&t=228021&p=2494198&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%B0%D1%80#p2494198
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=251172
viewtopic.php?f=34&t=228021&p=2494198&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%B0%D1%80#p2494198
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=251172
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Не пише откъде си и за коя бензиностанция става въпрос, но предполагам се говори за някъде в България.
Съвсем "нормална" практика за родните бензиностанции за съжаление. Наскоро правиха "проверки", "акции" и т.н. глупости, колкото да замажат очите на хората, под натиска на главния тиквеник нали, ама тва беше. Глобиха 2-3 с по 500-1000лв. и айде пак с магариите. Няма оправия
На мен ми се е случвало на 55л. резервоар да ми отчете 64-65л. колонката
Виках и управителя, ама файда няма. "Можете да напишете жалба господине, с друго не можем да ви помогнем" и тва е. И г*за си да скъсаш нищо не можеш да направиш. Трябват някакви ебаси и връзките и свободното време, че да викнеш твои хора от службата по метрология и хидрология да дойдат веднага, ти да ги чакаш на бензиностанцията, да дойдат, замерят и евентуално да ги глобят и пак евентуално да ти върнат някакви пари. Тва на тъпото Еко до Скай Сити.
Иначе резервоара ти си е 63л. Най-верни данни за всякакви марки по принцип има тук.
Съвсем "нормална" практика за родните бензиностанции за съжаление. Наскоро правиха "проверки", "акции" и т.н. глупости, колкото да замажат очите на хората, под натиска на главния тиквеник нали, ама тва беше. Глобиха 2-3 с по 500-1000лв. и айде пак с магариите. Няма оправия

Иначе резервоара ти си е 63л. Най-верни данни за всякакви марки по принцип има тук.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
barty написа:Кой не ни лъже?

Да направим статистика ама ще е кратка, ако не нулева...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега ходи пий 1 студена вода и се успокой,напълно възможно е.Ако зареждаш бавно,и следиш да не се пеняви до гърлото горе можеш да сипеш доста над 63литра в резервоара.Казвам ти го защото и аз имах около 15 литра в колата тоест едно деление на резеровара по стрелка и сипах 5 туби по 10 литра които бяха пълни догоре ..и ги побрa,а самото гориво съм го видял с очите си в самите туби,не е като да са ми сипали от пистолет 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Eko - 63 литра резервоар , лампа не свети , демек 8 литра вътре минимум , те ми сложиха 60
Е*ах аз тия големи тръби на тва е46 .
За дизел става на въпрос. Лъжат мощно.

За дизел става на въпрос. Лъжат мощно.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Сто пъти ви се обесни че поплавъка на резервоара лъже!
На всеки голям наклон светва и угасва тая тъпа лампа за горивото.
Не знам как може да имата пълно доверие на една лампа че не светела ли то задължително имало вътре 8 литра?
На всеки голям наклон светва и угасва тая тъпа лампа за горивото.
Не знам как може да имата пълно доверие на една лампа че не светела ли то задължително имало вътре 8 литра?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
При мен няма проблеми, даже ми се струва че е обратното - винаги ми показва повече, а събира по-малко.
Нали всички са наясно че първата черта не означава 1/4 и тази в средата не означава точно 50% пълен резервоар ? Това е така, заради устройството му. Когато се напълни догоре резервоара, изпразването до средата му става два пъти по-бавно, отколкото от средата до краят му. Многократно съм го проверявал и е така.
Нали всички са наясно че първата черта не означава 1/4 и тази в средата не означава точно 50% пълен резервоар ? Това е така, заради устройството му. Когато се напълни догоре резервоара, изпразването до средата му става два пъти по-бавно, отколкото от средата до краят му. Многократно съм го проверявал и е така.

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Аз и нямам доверие на 36тицата относно показание на гориво. Винаги имам на първото деление бензин, защото карам на газ и не ми трябва повече само да ми тежи...
Да кажем, че като си ходя на вилата примерно мианвам по една много стръмна улица и абсолютно винаги резервата светва и стрелката отива на нула. Ако предо накланянето съм имал съвсем малко под първата черта лампата свети докато не и сипя за това не и вярвам много, но че ни лъжат си е факт.
Преди последното смъкване с малко на цените с да кажем 10лв газчица минавах да кажем 80км, сега преко сили 70, а цените са по ниски и би трябвало да минавам повече ?!?!
Да кажем, че като си ходя на вилата примерно мианвам по една много стръмна улица и абсолютно винаги резервата светва и стрелката отива на нула. Ако предо накланянето съм имал съвсем малко под първата черта лампата свети докато не и сипя за това не и вярвам много, но че ни лъжат си е факт.
Преди последното смъкване с малко на цените с да кажем 10лв газчица минавах да кажем 80км, сега преко сили 70, а цените са по ниски и би трябвало да минавам повече ?!?!

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз пък от Шел-а до нас не моа се оплача,при оставащи 60км - което са около 8лтр си ми сипаха има няма 50 и малко литра бензин до горе,от 3 месеца - колкото заредя един и същи пробег (почти,че при мен и много други колеги 10мин удоволствие и 10лтр ги няма) ,едно и също показание на стрелката...до горе си ми сипват като по книга...та има и такива,които си зареждат поне на колонка колкото пише в книжката.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
На мен интересното ми беше как са го изчислили 63 литра, а да събира повече и точно до къде е 63 литра, докато спре пистолета ли?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Резервоарът е 63 литра, но в тръбата за пълнене има поне още около 3-4 л.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
batvlady79 написа:Резервоарът е 63 литра, но в тръбата за пълнене има поне още около 3-4 л.
Тук идва тънкия момент с пистолета,който незнам дали при нашите бензиностанции се ползва,но ми е интересно..
При зареждане на резервоара,ако се стопира пистолета ,за да не се държи в ръка,в един момент прави обратно налягнае и клапата на самия пистолет (намира се в изпъкналата част на всеки пистолет) затваря притока на гориво...до тук добре,обаче ,ако леко полеко се натиска пистолета може да се напълни още поен 4-5 лтр,дали няма още малко място в резервоара или отива в тръбите?
1.Вариянт е - бензина се "пени" повече (на дадена бензиностанция) и създава обратно налягане от парите в пистолета и спира по-рано от 100% пълен резервоар,до тук ок ще налеят по -малко гориво е даде - ама кво става с горивото вече в маркуча,което се изпомва обратно от системата,за да не изтече от пистолета?Него не го ли плащаме или по-скоро в един маркуч от 3-4м с това сечение,спокойно може да събере 4-5лтр(предполагам) и ние ще си го платим ,а реално то ще се върне обратно в резервоара...и пак сме прецакани.
Какво се получава,наляли сме уж 52лтр - малко по-пенещ се бензин(примерно с някаква добавка) малко по-голямо налягане на вливане и хем остава място в резервоара,хем плащаме отгоре горивото в маркуча,което вече е отчетено от помпата (сега дали се отчита при пистолета или в колонката нямам идея,но надали в пистолета).
2.Вариянт - по-слабо налягане на бензина,но пълни 58лтр - останали сме на границата на резервоара преди да заредим + това което е минало от помпата до пистолета и оп 63лтр на касата а ние имаме гориво...
3.Вариянт - вариянт 2 + с натискания на пресекуклки пистолета пълним гориво до най-високата точка на гърлото на резервоара + това в маркуча и ето ви 65лтр при резервоар 63 (като иамте поне 4-5 в него)...
Не твърдя,че нещата са така ,но нищо не пречи да е толкова простичко...само който знае колонката на какъв принцип работи и как може да се манипулира може да потвърди
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
На пълнене по ламБи, докато щракне и тн е безпредметно да си говорим ...
Нищо няма 1 с 1 нито бензина, нито пистолети нито колонки.
Пълни се "до гърловина" докато не видиш бензинеца. Иначе има 100 неща дето да те излъжат.
Нищо няма 1 с 1 нито бензина, нито пистолети нито колонки.
Пълни се "до гърловина" докато не видиш бензинеца. Иначе има 100 неща дето да те излъжат.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3