Дилема газ/бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
74 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Дилема газ/бензин
Аз преди години работех няколко месеца на бензиностанция.Какви ли не коли съм зареждал на газ.Най-новата х6,най-новото ауди с8, безброй х5ци,мл-и и много други коли над 20 бона ,че дори и за по около 100.Говорил съм си примерно с човека с аудито с8 2010 година ,пълнеше догоре бутилката всеки ден. Каза,че разхода му е 30 газ ,сигурно има пари и на бензин да я пълни,след като колата му е 150к,но защо да не си спестява по 40-50 лева дневно.Ако инжекциона е качествен и не са пестени пари по него разлика във вървежа видима няма абсолютно никаква.Баща ми кара инфинити фх 3.5 283 коня с Романо инжекцион.Тествал съм го доста пъти като по време на движение сменя от газ на бензин и обратно..не се усеща нищо.А и да има,при средна скорост 30 км в града едва ли ще се усети,или пък повечето време колата гори на място чакайки зелено.Е защо на място да ти гори бензина за 2.20 като може да прави същото за 1 лев.Ако ти се кара и искаш да се покефиш извънградско,сипваш 100 октана и тва е .Извън града и разхода ще падне. Разхода на това чудо в града е 25.Дори и доста пари да изкарваш,ако си караш колата 60-70 км в най-големите софийски задръствания всеки ден както баща ми 25/100 ще ти идва множко.Няма нищо срамно да имаш газ.Тези дето нямаме,кво? Моята 328ци автоматик също няма газ "защото съм тарикат"", градско ако ми изкара 14/15 се радвам.Ако са стабилни задръстванията спокойно става 16-17. Защо да ми отиват парите за гориво,като мога половината от тях да спестявам.С една добра газ при 1000 км на месец си спестявам поне 200 лева,с които можеш да вземеш или направиш нещо готино по колата примерно.При първа възможност ще сложа !
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
За около 2 години се избива газовата при моето каране и навъртяни километри.Засичал съм колата за колко време загрява от 0 до 90 - 12 мин. До колкото си спомням смяната от бензин на газ става след 30 градуса което ще рече около 2-3 мин. след запалването.А и както каза колегата защо да не си спестя едни 60-70лв. от гориво за месеца ако вървежа не се променя.Силно се надявам и на това което беше споменал колегата по горе че колкото по голям и мощен ти е мотора толкова по не се усеща разликата при вървене на газ и бензин.Получих наскоро една оферта от официалния представител на романо за българия за 1700 лева за газов инжекцион ОБД с газова на мястото на резервната гума и зареждащо устройство до резервоара.Имам един друг въпрос.Газта минава ли през горивния филтър?

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
g0dkratos написа:Имам един друг въпрос.Газта минава ли през горивния филтър?
Не има си собствени филтри и се сменят на 10к км. Излизат към 15-20 лв.

Разликата е точно двойно. Имах един проблем и да се разбере дали е от газта или колата си има проблема от сервиз ме посъветваха да карам колата само на бензин определено време. Карах 2 седмици само на бензин и видях разликата говорим за едни и същи км. - 2 пъти повече пари за гориво. Кой както иска да го смята.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Аз съм с газ и съм точно на 6км от офиса:
1. глупости са това че едвам щяла да загрее и ти си стигнал. май колегите до работата нямат светофари и задръствания. пълни глупости.
2. ти само на работа и никъде другаде не я караш така ли? едва ли.
Имал съм месеци дето действително огромно време само на работа съм ходил. Еми и тогава парите са ми на 50% по-малко от колкот само на бензин. Имам газова от 3 години и половина. Един път съм имал проблем от нея и беше едно клапанче което смених за 25 лв. Който ти говори нещата особено от точка 1 няма газова и ги тресе още това че " как мое да сложиш газова" .... безумие.
1. глупости са това че едвам щяла да загрее и ти си стигнал. май колегите до работата нямат светофари и задръствания. пълни глупости.
2. ти само на работа и никъде другаде не я караш така ли? едва ли.
Имал съм месеци дето действително огромно време само на работа съм ходил. Еми и тогава парите са ми на 50% по-малко от колкот само на бензин. Имам газова от 3 години и половина. Един път съм имал проблем от нея и беше едно клапанче което смених за 25 лв. Който ти говори нещата особено от точка 1 няма газова и ги тресе още това че " как мое да сложиш газова" .... безумие.
- The Sniper™
- Потребител
-
- Кара: батмобил
- Мечтае да кара: N54B30
Батман написа:g0dkratos написа:zavoli?
- наблюдение от Заволито нямам!
Но защо ще слагаш за 1900 лв. като можеш за 1600-700 да сложиш
Романо с ОБД - 5год. гаранция или 150 000км.
Карах такава 3 години на м52туб28..никакви ядове!
Следващият собственик смени 1 дюза Romano (50лв) и 10к километра продължава с никакви ядове.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ако напиша коментара си за всички глуопости по темата от сорта на тва че работник на бензиностанция (500лева заплата) давал 400лв за бенИн и на гасссс спестявал по 200 на месец ... Или тва че всички въртят по 40 000 км на година в пътуване до работа и обратно .... 

- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
Имам проблем с бмв е46 мотора е n42b18a на газ.Колата я купих преди две седмици с монтирана в Италия газова Ланди Ренцо. Проблема е следния: Паля колата на 35 градуса прехвърля на газ и докато не загрее нормално придърпва, после никакви ядове. На диагностика никакви грешки. Гледам има омаслено на смукателния колектор, ако смуче въздух възможно ли е да придърпва. Къде в София има кадърни майстори на газови инжекциони Ланди Ренцо. Иначе разхода градско в София с тия задръствания е нормален 10-12 на сто.
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
bobreti написа:Имам проблем с бмв е46 мотора е n42b18a на газ.Колата я купих преди две седмици с монтирана в Италия газова Ланди Ренцо. Проблема е следния: Паля колата на 35 градуса прехвърля на газ и докато не загрее нормално придърпва, после никакви ядове. На диагностика никакви грешки. Гледам има омаслено на смукателния колектор, ако смуче въздух възможно ли е да придърпва. Къде в София има кадърни майстори на газови инжекциони Ланди Ренцо. Иначе разхода градско в София с тия задръствания е нормален 10-12 на сто.
При мен беше същото с Ловато и мотора е b20 докато стигне 90гр. беше ад смених мембраната на изпарителя и колата направо литна,успех.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
kruz написа:bobreti написа:Имам проблем с бмв е46 мотора е n42b18a на газ.Колата я купих преди две седмици с монтирана в Италия газова Ланди Ренцо. Проблема е следния: Паля колата на 35 градуса прехвърля на газ и докато не загрее нормално придърпва, после никакви ядове. На диагностика никакви грешки. Гледам има омаслено на смукателния колектор, ако смуче въздух възможно ли е да придърпва. Къде в София има кадърни майстори на газови инжекциони Ланди Ренцо. Иначе разхода градско в София с тия задръствания е нормален 10-12 на сто.
При мен беше същото с Ловато и мотора е b20 докато стигне 90гр. беше ад смених мембраната на изпарителя и колата направо литна,успех.
А кой ти каза ,че трябва да се смени мембраната
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
bobreti написа:kruz написа:bobreti написа:Имам проблем с бмв е46 мотора е n42b18a на газ.Колата я купих преди две седмици с монтирана в Италия газова Ланди Ренцо. Проблема е следния: Паля колата на 35 градуса прехвърля на газ и докато не загрее нормално придърпва, после никакви ядове. На диагностика никакви грешки. Гледам има омаслено на смукателния колектор, ако смуче въздух възможно ли е да придърпва. Къде в София има кадърни майстори на газови инжекциони Ланди Ренцо. Иначе разхода градско в София с тия задръствания е нормален 10-12 на сто.
Като отидох при майстора и му казах,че докато стигне над 90гр.е мъка да се кара колата на газ. Пробва я на газ и на бензин изгаси колата и извади едно тънко марккуче от изпарителя което влиза в колектора и от него започна да изпуска газ,а не трябва.Така разбра,че мембраната е спукана и през това маркуче вкарва още газ в колектора и много обогатява сместа и се дави.Попита ме сутрин дали пали трудно и работи неравномерно и беше така като запаля 10сек.работеше много зле защото в колектора е имала и бензин и газ,а това е лошо можело е да гръмне колектора.Като отворихме изпарителя и се видя,че пред мембраната и зад нея е имало газ защото беше мазно.Сменихме всичко гумено вътре 20мин.тестове и настроики и всичко е наред.Всичко 65лв.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
kruz написа:bobreti написа:kruz написа:bobreti написа:Имам проблем с бмв е46 мотора е n42b18a на газ.Колата я купих преди две седмици с монтирана в Италия газова Ланди Ренцо. Проблема е следния: Паля колата на 35 градуса прехвърля на газ и докато не загрее нормално придърпва, после никакви ядове. На диагностика никакви грешки. Гледам има омаслено на смукателния колектор, ако смуче въздух възможно ли е да придърпва. Къде в София има кадърни майстори на газови инжекциони Ланди Ренцо. Иначе разхода градско в София с тия задръствания е нормален 10-12 на сто.
Като отидох при майстора и му казах,че докато стигне над 90гр.е мъка да се кара колата на газ. Пробва я на газ и на бензин изгаси колата и извади едно тънко марккуче от изпарителя което влиза в колектора и от него започна да изпуска газ,а не трябва.Така разбра,че мембраната е спукана и през това маркуче вкарва още газ в колектора и много обогатява сместа и се дави.Попита ме сутрин дали пали трудно и работи неравномерно и беше така като запаля 10сек.работеше много зле защото в колектора е имала и бензин и газ,а това е лошо можело е да гръмне колектора.Като отворихме изпарителя и се видя,че пред мембраната и зад нея е имало газ защото беше мазно.Сменихме всичко гумено вътре 20мин.тестове и настроики и всичко е наред.Всичко 65лв.
Къде са намира майстора?
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
Събота и неделя в Илиенци,а през седмицата в Враждебна 0888129839 Никола.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
kruz написа:Събота и неделя в Илиенци,а през седмицата в Враждебна 0888129839 Никола.
Благодаря
74 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5