Температурата /борда/ откачи

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Температурата /борда/ откачи

Мнение от doomy525 » 15 Окт 2015, 1:09

Здравейте колеги,
туко що се прибирам от път и малко преди да стигна вкъщи като погледнах борда видях, че стрелката на температурата е в синия сектор :shock: През цялото време бях пуснал скритото меню и 5 минути преди това докато го гледах нямаше проблем и си показваше всичко нормално. Та като видях, че стрелката е там и като гледах скритото меню градусите варираха от -10 -15 до 85-86 /средата не е минавала т.е. към червеното не е отивала, което е най-странното :roll: / и така за една минута преминаваха през всички цифри като стрелката ту се вдига до средата, ту се връща в синьото :kuku: Не забелязах никаква закономерност (нито ниска, нито висока скорост).
Реших да отбия да видя под капака кво става, но естествено, че точно тогава реши да ми се скъса жилото за отваряне на предния капак :lol: За втория проблем съм чел теми и сега пак ги препрочетох и утре ще се заема да го оправя него, но първия по ме притеснява. Дали е възможно да е студена спойка? Всичко си работеше /и по таблото също с изключение на стрелката за температурата, но явно нея нещо я лъже - дали ще го хване на диагностика?/ нормално докато се прибера - парно си имаше, но явно нещо в таблото се е бъгнало. Мисля, че този датчик съм го сменял преди години, който беше на доста ш*бано място, та се съмнявам да е от него, защото ако беше заминал щеше да не отчита изобщо нищо :roll:
Прилагам и две клипчета на въпросното чудо :conf:
1 - http://dox.bg/files/dw?a=78dbfea230
2- http://dox.bg/files/dw?a=70eca13efb

Благодаря предварително :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Температурата /борда/ откачи

Мнение от Владо » 15 Окт 2015, 9:34

Мнение от hummer » 11 Окт 2015, 19:34

"Няма такъв ташак :mhihi:

Напръсках буксата на датчика с вд40 и всичко се оправи :mhihi:

Да си знаете колеги първо това направете ,че да не си играете като мен да купувате нов термостат и да го сменяте пхаха :banghead:"

Но първо трябва да отвориш капака естествено... колкото и страх да те дебне наоколо :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 15 Окт 2015, 10:18

При него може датчикът да си е заминал,но да пробва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 15 Окт 2015, 11:50

Владо написа:Мнение от hummer » 11 Окт 2015, 19:34

"Няма такъв ташак :mhihi:

Напръсках буксата на датчика с вд40 и всичко се оправи :mhihi:

Да си знаете колеги първо това направете ,че да не си играете като мен да купувате нов термостат и да го сменяте пхаха :banghead:"

Но първо трябва да отвориш капака естествено... колкото и страх да те дебне наоколо :bchug:

Идеята с WD40 е уникална :banghead:
Как със смазка поправяте лош контакт бе хора :dunno: За лош контакт си има контактен спрей, който няма нищо общо с WD40.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 15 Окт 2015, 11:58

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Като нямаш в момента такъв спрей :banghead: :banghead: :banghead: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:

Вече всичко е направено като хората :censored: :censored: :censored: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

viewtopic.php?f=35&t=323201&start=120 :winky: :winky: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Окт 2015, 15:39

:) имам контактен спрей който и като миризма и като консистенция е 1:1 със ВД40. По някой път ползвам който от двата ми е по наръки :) Какво прави контактния по начало и какво ВД-то, като се замислиш и двете са хигроскопични и двете разкарват окисите, къде по резби, къде по клеми.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 15 Окт 2015, 19:01

Здравейте,
днес се занимавах с колата няколко часа и стигнах до въпросния датчик, който наистина преди години го сменях та се чудех дали за него толкова разглобяванка беше :mhihi: Напръсках го с контактен спрей и като че ли има малко подобрение, защото не играе толкова много стрелката (може и от топлото време да е :dunno: ).
Та сега и него ще сменям.
Иначе жилото се оказа скъсано точно от дръжката вътре в купето, както е самата ръчка на 1 см след като тръгва от нея жилото. С клещи успях да си отворя капака. Някой може ли ми даде номенклатурен номер, за да го поръчам тъй като разбрах, че са 3 ? Става въпрос за това от дръжката вътре в купето :)
Направих и една поразия, та да си питам направо :mrgreen: маркучетата за обратната нафта, които са някой знае ли с какъв диаметър са?
Благодаря на всички за насоките и мненията :bchug:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 21 Окт 2015, 10:20

doomy525 написа:Някой може ли ми даде номенклатурен номер, за да го поръчам тъй като разбрах, че са 3 ? Става въпрос за това от дръжката вътре в купето :)

51238176595
http://www.realoem.com/bmw/enUS/part?id ... 1238176595

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 05 Ное 2015, 22:19

Благодаря за линка..оправих капака, датчика и смених и маркучетата за обратно гориво превантивно, но тая температура неще да влезе в релси :lol:
Интересно е, че като я настъпя примерно и дигне 91-92 и си показва вярно после до 89-88 и после полудява. И така докато не я настъпя пак. :kuku: :mrgreen: Като карам спокойно съм показал в горните клипчета как се държи. Може ли да е от таблото някоя студена спойка да се е появила тъй като на всяко палене включвам да гледам температурата?
Иначе стрелката си работи нормално и няма проблем с нея.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 09 Ное 2015, 20:03

Пичове ако е този датчик за температурата (под колекторите) ще излезе ли на диагностика, че е дал фира? Сложих нов и пак температурата играе до 90 като ту пада в синьото, ту стои посредата. Никва логика..та ще го засече ли диагностиката?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Ное 2015, 23:44

... ти не беше ли сменял таблото ... я си провери буксата отзад.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 10 Ное 2015, 1:19

Не, не съм го сменял таблото. Затова и питам дали ще го хване диагностиката..уж оригинален сложих ама знам ли..то в днешно време :smoke: :mrgreen: Проблема изглежда все едно липсва маса и датчика полудява :kuku:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 07 Дек 2015, 22:36

Колеги има ли бушон за показанията на температурата по таблото, че почвам да се ядосвам вече :banghead: :censored:

Изображение

Назад към E39