скъсана подгревателна свещ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: скъсана подгревателна свещ
stambo_81dg написа:Малко е стара темата но имам голям проблем, 320д трябваше да сменя главата и купих друга но като слагах свещите и две от тях превъртяха резбите. Като се вгледах по внимателно установих че някои като че ли е скъсал свеща и са разпробивали да я вадят и са пробили накриво и резбата е отишлаглавата я шлаифах, нови гумички и пасване на клапани до тука съм дал 100+ лева за тея процедури и незнам какво да правя. Някои има ли някаква идея
как да направя резба да завия свещите???
Трябвало е да я навариш на аргон да се направи нова резба и тогава да и пуснеш вятъра.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
малко да повдигнем темата , и при мен се скъса свещ на 3 ти цилиндър , колата е 2,0 116 коня е46 , колата си пали и на 3 свещи , но проблем ли е да се кара така ?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Наскоро видях какво представлява въпросният инструмент за вадене на скъсани свещи - представлява нещо като метчик с обратна резба - навива се в скъсаното тяло на свещта и буквално я изкъртва от мястото й.
Si non confectus, non reficiat.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
честно казано откак стана тая работа не съм карал колата , вече 5 дена стои пред блока , а хем си е сглобена и бях спокоен че й няма нищо
та явно ще я карам и аз по сервизи другата седмица да го мъчим с риск да се стигне дори и до сваляне на глава, понеже колкото и хора да питам всеки казва че шансът е 50/50 да счупиш мотора , не знам доколко е вярно но може би ще опитам да се извади

та явно ще я карам и аз по сервизи другата седмица да го мъчим с риск да се стигне дори и до сваляне на глава, понеже колкото и хора да питам всеки казва че шансът е 50/50 да счупиш мотора , не знам доколко е вярно но може би ще опитам да се извади
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Истина са ти казали ,че вероятността е голяма да се стигне до кофти разглабяне ..... но това не значи , че не трябва да се опита да се развие свеща ....
Въпросните метчици с обратна резба за които спомена колегата , още известни като шпилковадачи , могат да помогнат в случая , опитайте с такъв подход ,има майстори , които са се специализирали именно във ваденето на такива свещи , потърси ...... ако не стане , тогава ще му мислиш ....
Въпросните метчици с обратна резба за които спомена колегата , още известни като шпилковадачи , могат да помогнат в случая , опитайте с такъв подход ,има майстори , които са се специализирали именно във ваденето на такива свещи , потърси ...... ако не стане , тогава ще му мислиш ....
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега, ако си от София.
Виж това: viewtopic.php?f=34&t=361855&p=3862195#p3862195
"Колеги,
Оправихме се с проблема. Намерихме майстор, който се занимава с такива неща.
Намаирането на майстор не беше лесно. Доста търсих в нета, но без успех.
Допитах се до няколко колеги от форума и колегата Димитров ме насочи към една фирма,която се занимава с ремонт на автоглави.
След запознаване с проблема от фирмата казаха, че не могат да помогнат, но ми дадоха кординати на въпросния майстор.
И така свършихме работа за сумата от 40 лева. Парчето било набито навътре и после извадено през отвора за инжектора.
Доволен съм от свършената работа и затова оставям координатите на човека.
Вальо - 0888 42 91 83
Сервиза се намира на бул. Европа до Нестле.
Поздрави,"
Виж това: viewtopic.php?f=34&t=361855&p=3862195#p3862195
"Колеги,
Оправихме се с проблема. Намерихме майстор, който се занимава с такива неща.
Намаирането на майстор не беше лесно. Доста търсих в нета, но без успех.
Допитах се до няколко колеги от форума и колегата Димитров ме насочи към една фирма,която се занимава с ремонт на автоглави.
След запознаване с проблема от фирмата казаха, че не могат да помогнат, но ми дадоха кординати на въпросния майстор.
И така свършихме работа за сумата от 40 лева. Парчето било набито навътре и после извадено през отвора за инжектора.
Доволен съм от свършената работа и затова оставям координатите на човека.
Вальо - 0888 42 91 83
Сервиза се намира на бул. Европа до Нестле.
Поздрави,"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Чак такъв касаплък не е, навива се резба и се вади с приспособление.

По гъзарските сервизи, ако не е CDI
, духат през дюзата с компресора да не влизат стружки в цилиндъра. А иначе, смазвайте новите и слагайте по малко двутактово масло в нафтата, за да не се стига до там 

По гъзарските сервизи, ако не е CDI

Ubi dubium, ibi libertas
- el lobo
- младши ентусиаст
-
да но при мен на М47 свещите и дюзите са на противоположния край , т.е. не мисля че ще стане да се извади през дюзата
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2