Цифрова телевизия - начини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Цифрова телевизия - начини
Koлеги,извинявам се ако е писано някъде по темата,но в търсачката ми излизат мнения само от темата "Dynavin алтернативна мултимедия " .Проблема е стар,и не му обръщах внимание,но реших да се заема с него.
Може ли да ми кажете какъв е начина да имам отново телевизия ,цифрова? Колата е е46 , 328ci ,2000 година, със средната навигация 4:3 , компютъра е мк2 ,има тв модул и докато все още имаше аналогова телевизия ,си гледах без проблем.Но това продължи 1 месец и и не можах да й се нарадвам,защото обявиха цифровизацията.Оттогава спря сигнала. До колкото знам,тунерче ми трябва,но може ли да се вкара към моята система мк2 , и къде да потърся.Каква ще е и цената,питах на едно място ,но човека ми каза 600 лева и не съм разпитвал повече.
Може ли да ми кажете какъв е начина да имам отново телевизия ,цифрова? Колата е е46 , 328ci ,2000 година, със средната навигация 4:3 , компютъра е мк2 ,има тв модул и докато все още имаше аналогова телевизия ,си гледах без проблем.Но това продължи 1 месец и и не можах да й се нарадвам,защото обявиха цифровизацията.Оттогава спря сигнала. До колкото знам,тунерче ми трябва,но може ли да се вкара към моята система мк2 , и къде да потърся.Каква ще е и цената,питах на едно място ,но човека ми каза 600 лева и не съм разпитвал повече.

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Цифрова телевизия - начини
Ето един по-евтин вариант ,който е монтиран на доста колеги:
http://decoder.bg/buydvb-tdecoder-2/car ... 264-detail
http://decoder.bg/buydvb-tdecoder-2/car ... 264-detail
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Здравейте, колеги! Скоро смятам да се сдобия с едно Е46 с голяма навигация (16:9 монитор, но не знам МК-колко е). Момчето каза, че преди цифровизацията си е зяпал телевизия без проблеми, но след това логично вече не може. Сега какви са вариантите да гледам ТВ, като ми се ще да сменям каналите от самата система, без външно дистанционно. 

Tristaiosemnaiseis написа:Здравейте, колеги! Скоро смятам да се сдобия с едно Е46 с голяма навигация (16:9 монитор, но не знам МК-колко е). Момчето каза, че преди цифровизацията си е зяпал телевизия без проблеми, но след това логично вече не може. Сега какви са вариантите да гледам ТВ, като ми се ще да сменям каналите от самата система, без външно дистанционно.
МК-то е навигационният модул, който няма общо с телевизията. TV модула си е отделно.
И честно казано до сега не съм разбрал да има такъв вариант.
- evgeni.stefanov
- Потребител
-
Kris написа:Tristaiosemnaiseis написа:Здравейте, колеги! Скоро смятам да се сдобия с едно Е46 с голяма навигация (16:9 монитор, но не знам МК-колко е). Момчето каза, че преди цифровизацията си е зяпал телевизия без проблеми, но след това логично вече не може. Сега какви са вариантите да гледам ТВ, като ми се ще да сменям каналите от самата система, без външно дистанционно.
МК-то е навигационният модул, който няма общо с телевизията. TV модула си е отделно.
Има начин и това да стане - http://pibus.info/tv/
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
evgeni.stefanov написа:Kris написа:Tristaiosemnaiseis написа:Здравейте, колеги! Скоро смятам да се сдобия с едно Е46 с голяма навигация (16:9 монитор, но не знам МК-колко е). Момчето каза, че преди цифровизацията си е зяпал телевизия без проблеми, но след това логично вече не може. Сега какви са вариантите да гледам ТВ, като ми се ще да сменям каналите от самата система, без външно дистанционно.
Има начин и това да стане - http://pibus.info/tv/
Това наистина е много яко, но не знам дали да се захващам, като става въпрос за стабилна картина само на място... Гледам, че продават афтърмаркет цифрови авто-тунери, с които гарантират стабилна картина и при 200км/ч...някой пробвал ли е?
п.п. Още един интересен линк: http://mca.electricmura.ro/en/products- ... -tv-tuner/
Без лоши чувства, но нали не мислиш, че можеш да караш и да гледаш? Аз имах телевизия преди цифровизацията и да ти кажа честно, гледах много рядко и то само в някое бесно задръстване.
А от пасажерското място не се вижда добре екрана

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Kris написа:Без лоши чувства, но нали не мислиш, че можеш да караш и да гледаш? Аз имах телевизия преди цифровизацията и да ти кажа честно, гледах много рядко и то само в някое бесно задръстване.
Тук не съм съгласен с теб! На моята кола си гледах редовно ТВ, и то повече от колкото да слушаш радиото. На всяко кръстовище какво правиш??
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
Kris написа:Без лоши чувства, но нали не мислиш, че можеш да караш и да гледаш? Аз имах телевизия преди цифровизацията и да ти кажа честно, гледах много рядко и то само в някое бесно задръстване.
Извинявай, но съм задал конкретен въпрос относно конверсията, не съм молил за съчинение на тема "Вие гледате ли телевизия в колата?" На колегите, които ми помогнаха до тук - благодаря, и ще помоля само по темата да пишем. Аз разбрах горе-долу каква е схемата. Навито си иска I-bus за да разбира командите, които ние искаме да даваме на дигиталният тунер. За целта трябва да имаме: дигитален тунер (китайче, без особено значение какво), след него да свържем I-bus "преводача" или както го наричат румънците от линка, който съм дал "PTV" платката, след него частично изкормен аналогов тунер (в зависимост от модела- показано е на снимките на един от линковете по-горе) и след това вече си е нави-то без модификации. Операцията се предлага както на части, така и цяла, комплектована, но на цена от малко под 800лв, колкото струва и хибридният тунер от Е53, за който обаче се твърди че има по-слаб сигнал и в движение губи образа на моменти...
Ако някой е тествал определен китайски тунер, нека даде едно рамо!

Tristaiosemnaiseis написа:Kris написа:Без лоши чувства, но нали не мислиш, че можеш да караш и да гледаш? Аз имах телевизия преди цифровизацията и да ти кажа честно, гледах много рядко и то само в някое бесно задръстване.
Извинявай, но съм задал конкретен въпрос относно конверсията, не съм молил за съчинение на тема "Вие гледате ли телевизия в колата?" На колегите, които ми помогнаха до тук - благодаря, и ще помоля само по темата да пишем. Аз разбрах горе-долу каква е схемата. Навито си иска I-bus за да разбира командите, които ние искаме да даваме на дигиталният тунер. За целта трябва да имаме: дигитален тунер (китайче, без особено значение какво), след него да свържем I-bus "преводача" или както го наричат румънците от линка, който съм дал "PTV" платката, след него частично изкормен аналогов тунер (в зависимост от модела- показано е на снимките на един от линковете по-горе) и след това вече си е нави-то без модификации. Операцията се предлага както на части, така и цяла, комплектована, но на цена от малко под 800лв, колкото струва и хибридният тунер от Е53, за който обаче се твърди че има по-слаб сигнал и в движение губи образа на моменти...
Ако някой е тествал определен китайски тунер, нека даде едно рамо!
Извинявай, че се засегна и не разбра намека ми.
Та по темата ти:
Да можеш да изкурубиш всичко и да си направиш телевизията, с оригиналните кутии на модулите, които ще напълниш с китайци, които също ще управляваш с оригиналните копчета и да се успокояваш, че е "максимално оригинално". Естествено, че е възможно.
Един съвет (ако приемеш) прочети малко и в другите подфоруми, които ползват същите системи. Там има писани впечатления от доста начини за подкарване на телевизия, както и преки впечатления от китайци. Най-малкото можеш да изчакаш един виден "манияк" на електрониката, който скоро мина от Е36 към Е39 и съвсем скоро ще стигне и до тази стъпка, като му гледам прогреса.
P.S.
И едно лично мое мнение:
Ако толкова искам монитор с нави, тв и т.н. бих си сложил нещо от сорта на Erisin, Dainavin и т.н. Нещата са plyg & play и се доближават доста до ОЕМ интериора. Да не говорим, че стъпват на доста по-ниска цена и ако не ти харесва или ти омръзне си връщаш оригиналното оборудване, а това продаваш.
10 мнения
• Страница 1 от 1