330xd проблем 4x4
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
330xd проблем 4x4
Здравейте. Моля за съдействие.ако може някой да изкаже мнение ще съм много благодарен.колата е 330xd 2001 facelift . Значи спирам в снега и колата започва да боксува ,да се мести отзад, поглеждам предните колела не се въртят постоянно. направих няколко опита и от време на време вкл. но за кратко и не вършат абсолютно никаква работа,а на таблото не ми свети никаква лампа за повреда.нали по принцип трябва да е вкл. постоянно двойното предаване.другото което ми прави впечатление е ,че при ускорение като стигне около 50км. се получава някъква вибрация и шум след това изчезва и на около 80-90 пак същата работа. автоматик е. идеи?? и евентуално за съвети в кой сервиз да отида,за да знам ,че ще свършат работа.За София става въпрос.благодаря предварително.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: 330xd проблем 4x4
Извинявам се за отговора, но преди да попиташ си прочети указанията за ползване на колата.... Сам казваш, че си с автомат.... И няма възможност да буксуваш и да не ти свети нищо.... Или ти е нещо повредено по контрола на колелата /датчици, модул и т.н./ или ти даваш газ и колата се чуди на коя скорост да включи... така се прецаква скоростна кутия...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

Свети само лампата за дсц-то като започне да боксува,мисълта ми е ,че не работи предното,а никаде не свети за проблем.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Колата има planetary gear set(https://www.youtube.com/watch?v=ECljAo1q1RQ) в раздатката.
Това означава, че при загуба на сцепление на предните гуми се предава въртящия момент на задните по механичен начин и то само до скорост 40кm/h май беше.
Това означава, че при загуба на сцепление на предните гуми се предава въртящия момент на задните по механичен начин и то само до скорост 40кm/h май беше.
4 мнения
• Страница 1 от 1