БМВ Е46 318 не иска да запали!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E46
Мечтае да кара: Хеликоптер

БМВ Е46 318 не иска да запали!

Мнение от Macaveli » 09 Окт 2015, 22:57

Здравейте колеги, исам съвет от някой, който се е сблъсквал с моя проблем. Вчера вечерта си паркирам колата пред нас и всичко си е ОК. Днес сутринта тръгвам за работа и паля колата. След като я запалих изведнъж изгасна. Не ми направи впечатление защото го е правила няколко пъти особено когато горивото е по-малко но след това веднага пали. Да но този път отказа. Въртя си аз ключа но си останах само с въртенето. Върти си яко но не захапва да запали все едно няма бензин. Но гориво има много. Колата е Е46 318 1999г. с газов инжекцион. Пали винаги на бензин и след 30градуса прехвърля. Акомулатора е нов на една седмица. Свещите са в много добро сътояние и дават искра проверих ги. Клапана на картерните газове е чисто нов.Само горивният филтър незнам в какво състияние е предивд българските горива но не вярвам да е от него. Замерих дали идва ток до буксата на бензиновата помпа под задната седалка и ток идва, но не чувам самата помпа. Последната проба която напрвих е да сваля акомулатора и да дам директен ток на помпата но пак не чух никакъв звук. Тя всъщност трябва ли да издава някакъв звук, защото не съм толкова технически грамотен? И има ли вариант да е от нещо друго? Благодаря!
Хубавият живот бил скъп,имало и по-евтин,но не бил хубав....!!! :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: БМВ Е46 318 не иска да запали!

Мнение от oci » 09 Окт 2015, 23:29

Macaveli написа:Здравейте колеги, исам съвет от някой, който се е сблъсквал с моя проблем. Вчера вечерта си паркирам колата пред нас и всичко си е ОК. Днес сутринта тръгвам за работа и паля колата. След като я запалих изведнъж изгасна. Не ми направи впечатление защото го е правила няколко пъти особено когато горивото е по-малко но след това веднага пали. Да но този път отказа. Въртя си аз ключа но си останах само с въртенето. Върти си яко но не захапва да запали все едно няма бензин. Но гориво има много. Колата е Е46 318 1999г. с газов инжекцион. Пали винаги на бензин и след 30градуса прехвърля. Акомулатора е нов на една седмица. Свещите са в много добро сътояние и дават искра проверих ги. Клапана на картерните газове е чисто нов.Само горивният филтър незнам в какво състияние е предивд българските горива но не вярвам да е от него. Замерих дали идва ток до буксата на бензиновата помпа под задната седалка и ток идва, но не чувам самата помпа. Последната проба която напрвих е да сваля акомулатора и да дам директен ток на помпата но пак не чух никакъв звук. Тя всъщност трябва ли да издава някакъв звук, защото не съм толкова технически грамотен? И има ли вариант да е от нещо друго? Благодаря!

Откачи маркуча който излиза от помпата ако не хвърля гориво когато въртиш е помпата и като я смениш карай пак без гориво и пак ще я сменяш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macaveli » 10 Окт 2015, 0:23

Мерси колега утре ще го пробвам и това. Колкото до горивото не я карам никога на лампа. За мен по-малко гориво е когато стрелката е до първото отделение след лампата. Просто съм забелязъл че няколкото гаснения станаха, когато горивото ми е по-малко от средата ;) :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Окт 2015, 13:55

Macaveli написа:Мерси колега утре ще го пробвам и това. Колкото до горивото не я карам никога на лампа. За мен по-малко гориво е когато стрелката е до първото отделение след лампата. Просто съм забелязъл че няколкото гаснения станаха, когато горивото ми е по-малко от средата ;) :)

Да не би да има проблем с нивомера?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macaveli » 12 Окт 2015, 0:22

Нямам идея за нивомера. Факт е че помпата не работи изкарах я и дадох директен ток но не се включи. Нивомера на диагностика ще излезе ли? Как може да се провери?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 12 Окт 2015, 10:31

Macaveli написа:Нямам идея за нивомера. Факт е че помпата не работи изкарах я и дадох директен ток но не се включи. Нивомера на диагностика ще излезе ли? Как може да се провери?

е значи проблема е в помпата сигроне е изгорял мотора. Извади я и ще разбереш.

Назад към E46