Доливане на антифриз или смяна ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Atanasov91
-
-
Доливане на антифриз или смяна ?
Здравейте колеги карам бмв 330д 2003г 204к.с реших да проверя антифриза как е ,и не е на макс намалял е но не е на минимум,сега мога ли да долея до макс или трябва да се сменя целия антифриз не ми е ясно затова моля за съвет..
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Доливане на антифриз или смяна ?
За такова елементарнонещо нямаше нужда от нова тема, но хайде... Ако не знаеш кога е сменян последно, по-добре смени целия антифриз, моментът е идеален.
Never mistake motion for action...
- monster318
- кандидат ентусиаст
-
Колеги понеже проблема ми е сходен и да попитам в тази тема ,вчера сменяхме тройника защото течеше антифриз от там така следователно поизтече и антифриз и доливахме ,обезвъздушавахме всичко 6 обаче напред викам на студен двигател да погледна нивото, беше спаднало, не беше чак до долу но не беше на макс и сега долях около 400 грама. Това нормално ли е или какво да правя ? Благодаря предварително !
- Atanasov91
-
-
А да попитам колко литра антифриз ще ми трябва за цялата операция.
- monster318
- кандидат ентусиаст
-
Колеги от снощи от както долях, тази сутрин погледнах пак нивото е добре на макс си седи но сякаш отдолу като погледнах имаше мокро петно на асвалта, ама дали е от сега или не знам и аз вече 

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Здравейте, за да не отварям нова тема бих искал да попитам следното. Когато взех колата, имаше антифриз, червен. Казаха ми да го сменя със син тъй като червения не бил хубав за БМВ. Някой може ли даде съвет с какъв да го сменя?
Благодаря.
Благодаря.

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Антифриза пише да се гледа при +20°С околна температура.
При +7°С примерно е по-малко, понеже се свива, ама де факто си пак толкова като загрее.
Аз преди две години така все го държах на макс зимата и протече от едно съединение. От тогава го държа на минимума като е хладно времето, даже 1-2 сантиметра под минимума пада като е - на вън и няма проблеми. Теча спря постепенно.
Не ги препълвайте тия коли, няма да прегреят, че нали са им слаби казанчетата, да а не цъфне някое.
При +7°С примерно е по-малко, понеже се свива, ама де факто си пак толкова като загрее.
Аз преди две години така все го държах на макс зимата и протече от едно съединение. От тогава го държа на минимума като е хладно времето, даже 1-2 сантиметра под минимума пада като е - на вън и няма проблеми. Теча спря постепенно.
Не ги препълвайте тия коли, няма да прегреят, че нали са им слаби казанчетата, да а не цъфне някое.
- Atanasov91
-
-
Аз ти препоръчвам да си купиш бмв антифриз син около 17-19лв 1,5л
8 мнения
• Страница 1 от 1