Пръскалките на фаровете не работят

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Re: Пръскалките на фаровете не работят

Мнение от xian777 » 26 Окт 2011, 11:48

BMDrago написа:
xian777 написа:
Колега, пробвай на включени фарове и кола на контакт /незапален двигател/ - тогава няма нужда да чакаш 5 минутен интервал - пръскат си винаги - поне такъв спомен имам от моята.
И да - вижда се като пръскат :)

Заставаш ли зад това, което твърдиш?

Ами заставам, нали затова съм го написъл. Аз така си тествах моите пръскалки - те също не работеха, но моят проблем беше в помпичката - беше изгоряла.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Окт 2011, 11:50

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 14 Фев 2013, 12:23

dr.peshev написа:Елементарно се изтегля телескопа с отверка и може да се промие,но не е в това проблема най-често!Проблемът е в т.н. нощно напикаване-уплътненията на телескопа се прецакват с времето и нащно време водата изтича от казанчето!Затова системата се затапва умишлено!Ако са запушени дюзите-ще излизат,но няма да пръскат,ако е затапено маркучето-ще работи помпата ,но няма да излизат пръскалките!Мойта е с фабричен ксенон и съм я разглобявал системата заради нощното напикаване!

При мен първо не излизаха, смених основната помпа и вече излизат, но не пръскат. Свалихме дюзите с Габриел, той ги пръска с Меглио и после минахме през една бензиностанция да ги продухаме. Излязоха доста боклуци и прах, но така и не пръснаха въпросните дюзи. Идеи?
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 14 Фев 2013, 12:40

интересувах се да си слагам такава система на колата, но вече се отказвам като чета, само не разбирам за какви 5 мин се говори, аз знам че при включени фарове и при пръскане на предното стъкло се включва и миенето на фаровете, след което на всяко 5то пръскане на предното стъкло пак пръскалките на фаровете пръскат, като това съм го тествал на Audi и Opel, тук явно има нещо различно :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 27 Мар 2015, 18:47

Гайс,
При мен пък си работеха перфе без никакви грижи.
Свърши ми водата и ме домързя веднага да долея.
След като я изхабих цялата и вече нямаше никаква напълних казанчето и сега спряха да пръскат...
Моторчето си се чува, не губя вода и не олива бронята...
Все едно е глътнала въздух системата.
Въпросът е ако отида на диагностика компа дали ще покаже някаква грешка? Евентуално при изчистването и да заработят, че нещо това с обезвъздушаването ми е странно да трябва да се прави и то по този "елегантен" начин
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 28 Мар 2015, 1:21

RaHzElChO написа:
dr.peshev написа:Елементарно се изтегля телескопа с отверка и може да се промие,но не е в това проблема най-често!Проблемът е в т.н. нощно напикаване-уплътненията на телескопа се прецакват с времето и нащно време водата изтича от казанчето!Затова системата се затапва умишлено!Ако са запушени дюзите-ще излизат,но няма да пръскат,ако е затапено маркучето-ще работи помпата ,но няма да излизат пръскалките!Мойта е с фабричен ксенон и съм я разглобявал системата заради нощното напикаване!

При мен първо не излизаха, смених основната помпа и вече излизат, но не пръскат. Свалихме дюзите с Габриел, той ги пръска с Меглио и после минахме през една бензиностанция да ги продухаме. Излязоха доста боклуци и прах, но така и не пръснаха въпросните дюзи. Идеи?

Щом излизат значи има налягане и според мен са пръскалките. И много малко вероятно помпата да не прави достатъчно налягане, по принцип ги правят доста мощни.
В този ред на мисли, по някой път помпата бръмчи, но не се случва нищо. Проблема пак може да е в нея, вътре се прецакват "лопарките" и тя си върти само оста и нищо не става.

Та колега най-добре ако можеш да пробваш от някой колега с други дюзи да видиш дали ще пръсне.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 29 Мар 2015, 13:12

LANA написа:Гайс,
При мен пък си работеха перфе без никакви грижи.
Свърши ми водата и ме домързя веднага да долея.
След като я изхабих цялата и вече нямаше никаква напълних казанчето и сега спряха да пръскат...
Моторчето си се чува, не губя вода и не олива бронята...
Все едно е глътнала въздух системата.
Въпросът е ако отида на диагностика компа дали ще покаже някаква грешка? Евентуално при изчистването и да заработят, че нещо това с обезвъздушаването ми е странно да трябва да се прави и то по този "елегантен" начин

задръстени са ти цедките
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 08 Окт 2015, 15:39

Колеги , тъй като и моята помпа беше изгоряла , купих нова на Мейле . Помпата работи , вдига високо налягане ( като не съм и закачил тръбата видимо си личи че пръска здраво ) . Връзката между помпата и тръбата(която води към пръскалките) е една бяла пластмасова връзка(снадка) . Залепих помпата и това въпросно уплътнение(снадка) с малко червен силинкон . Изсъхна , стана много здраво , сега помпата работи , а телескопите не излизат . Имам чувството ,че има въздух някъде в системата . Дайте идеи от какво може да е . Много е странно.

Това упражнение го правех няколко пъти , махах помпата,за да се уверя ,че не съм запушил тръбата по някакъв начин , не съм , чиста си е . Защо не излизат телескопите ? Помпата се чува как работи , а нивото на водата в казанчето не спада , къде отива тази вода,след като помпата я надува към тръбите ? Е*ати филма е :help: :help: :help: :help:

Да не би точно от тази връзка системата да изхвърля въздуха ( ако има такъв ) , а аз като я залепя със червен силикон да и преча ???

БТВ като няма силикон , и държа на ръка въпросната връзка , след няколко пръскания(вероятно за да напълни наново системата) телескопите излизат и системата си пръска идеално .

Дайте идеи колеги , моля :lol: :help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 08 Окт 2015, 20:01

philipz написа:Колеги , тъй като и моята помпа беше изгоряла , купих нова на Мейле . Помпата работи , вдига високо налягане ( като не съм и закачил тръбата видимо си личи че пръска здраво ) . Връзката между помпата и тръбата(която води към пръскалките) е една бяла пластмасова връзка(снадка) . Залепих помпата и това въпросно уплътнение(снадка) с малко червен силинкон . Изсъхна , стана много здраво , сега помпата работи , а телескопите не излизат . Имам чувството ,че има въздух някъде в системата . Дайте идеи от какво може да е . Много е странно.

Това упражнение го правех няколко пъти , махах помпата,за да се уверя ,че не съм запушил тръбата по някакъв начин , не съм , чиста си е . Защо не излизат телескопите ? Помпата се чува как работи , а нивото на водата в казанчето не спада , къде отива тази вода,след като помпата я надува към тръбите ? Е*ати филма е :help: :help: :help: :help:

Да не би точно от тази връзка системата да изхвърля въздуха ( ако има такъв ) , а аз като я залепя със червен силикон да и преча ???

БТВ като няма силикон , и държа на ръка въпросната връзка , след няколко пръскания(вероятно за да напълни наново системата) телескопите излизат и системата си пръска идеално .

Дайте идеи колеги , моля :lol: :help: :help: :help:

А може ли да уточниш дали откакто притежаваш автомобила са работили, защото по-нагоре в темата пише, че когато почнат да текат телескопите някои собственици ги затапват за да не текат. Възможно е предишния собственик да го е направил, а изгорялата помпа да е просто случайност.

Също така имам въпрос към колегите, за да не пускам нова тема. Има ли бърз и безболезнен начин да направя въпросните пръскалки да НЕ работят? :mhihi: Въпросното миене на фаровете за мен е може би най-дразнещата екстра в този автомобил. Всеки път, когато искам да си измия стъклото и се пускат пръскалките на фаровете и правят на точки целия преден капак, че и купето. Не съм видял особен ефект, защото колкото и да пръскам няма особена разлика докато не мина фаровете с парцала - разликата е драстична. Има си разбира се начин да не се задържа лостчето, за да пъска само на стъклото и после ръчно пускам чистачките, но е доста тъпо така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 08 Окт 2015, 21:04

Работеха като купих колата , после затапих системата ,защото течеше от едната дюза , която наскоро смених. Сега някак си подкарах системата , но по-странното е как - изкарах тръбата ,която води към дюзите максимално възможно навън от съединението на помпата ( така да кажем оребреното на помпата :D ) , пръснах 2 пъти - системата тръгна и веднага напъхах тръбата максимално , както трябва да е по принцип . Сега системата работи.

А за да я изолираш системата , или изкарваш буксата на помпата , или махаш помпата и затапваш с нещо ( много подходящо е със подгряваща свещ , щото е подобен диаметър :D :D )

Предишна

Назад към E46