Навигация erisin монтаж?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Навигация erisin монтаж?

Мнение от rosenrt » 05 Авг 2015, 17:19

Тук http://alarmi-bg.com 180 лв и 5 часа труд ми искат да ми прекарат кабели и свържат 4 колони от Ерисина да ги захранва :kuku: .Сам ще се мъчим някак .Много е лошо да дадеш толкова пари и да не можеш да си го монтираш веднага :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 07 Авг 2015, 22:36

здравейте,
тази пластмасова рамка задължително ли е да се маха? аз монтирах едно подобно на ерисин но преди мен някои е махнал тази хоризонталната пластмаса ,само нея, и навигацията си влезна безпроблемно. само 4е много играе ,смисъл мога да я местя нагоре ...струва ми се 4е трябва да е по-плътно застопорена. Трябва ли да махам още пластмаси :) / аз бях с касетка,мид и сд-4ейнджър/ утре ще направя снимка.
иначе вземах това :ДВОЕН ДИН ЗА BMW C082G:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от don_mimo » 08 Авг 2015, 7:50

въпрос, как трябва да се свърже камерата за заден ход, за да не трепти картината. вземам - и + от задната светлина, слагам реле ...но пак има едни трептения по екрана/ не преска4а картината/ но все едно има някакев шум...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 08 Авг 2015, 9:25

Аз сложих товарни съпротивления, за да не трептят картината и LED осветлението на задния номер.
Преди седмица, обаче, монтирах диодни крушки и за светлините за заден ход, картината отново се влоши, само че този път не се оправи докрай с товарни съпротивления. Оправи се докрай, когато свързах масата на камерата директно към болт, а не към масата на стопа.
С две думи, пробвай с друга маса, а ако някой LED трепти, слагаш товарно съпротивление, за да спре да трепти.

Ако някой не може да си сметне колко ома да е товарното съпротивление:
R = U*U / P

ентусиаст
Аватар

Мнение от don_mimo » 08 Авг 2015, 16:08

ок, мерси. ще потърся друга маса ,дано тогава се оправи... ще сложа и един резистор ако пак прави мизерии :)
а за пластмасовата конзола/ която държи мид + цд-то/ цялата ли се маха или не ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 08 Авг 2015, 18:29

Махаш я цялата пластмаса и заспива, няма да мърда изобщо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 10 Авг 2015, 8:52

Най-после монтирахме навигацията :bchug: ,намерих случайно майстор в града призна си че на такъв модел не беше монтирал,но стана, много сложно му се видя като видя че 10 колони (главни,среди и високи) са на отделни изходи.Пуснахме два двойни кабела отпред до отзад до усилвател а другите ги навърза директно от усилватела.Трудно беше и изрязването на пластмасата :shock: . Свързахме ги да ги храни навигацията а за буфера ще мисля по-нататък с какво..Работата отне към 5 часа и ходих 2 пъти :) ,взе ми само 30 лв с изрязването,даже се учудих не е като да поискат 180 :shock:

Изображение
screenshot on pc

Изображение
upload image online

Първите минуси който видях са че радиото в движение нещо намаля сигнала,също и като си настроя еквалайзера на двд-то или на флашката,блутута не прави разлика свири добре,но като дам на радио е много слабо и трябва пак допълнително да настройвам бас,високи.Другото което е че тъча не приема команди на докосване а иска лек натиск има залепен някъв протектор или найлон и се чудя дали да го махна и да си сложа истински по-хубав да не се драска екрана,през деня на клип примерно почти нищо не се вижда,вечер е добре :D .Най голямата екстра според мен е блутута да си пускаш песните от телефона и то с хубаво качество и може да набираш телефонни номера и да се обаждаш или обаждат което премахва автоматично хендсфрито :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 10 Авг 2015, 9:19

Как да не реагира на докосване, реагира. Само че е резистивен (натиск), а не капацитивен, който реагира на топлина.

Ако звука от някой източник ти се струва по-слаб, има решение. Има меню, което се намира в Setup -> About -> горе Factory settings. Пин кода при мен е 3711. Влиза се във Vol gain и се увеличава източника, който свири по-слабо,след това Save. После изключваш - включваш и си готов. Изтриват се запаметените настройки при всеки Save.

Трябваше да сложите филтри, а не да накичите всички говорители на 2 канала, но дано няма проблеми, браво, че си я монтирал, много добре стои.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 13 Авг 2015, 8:24

PeReZ написа:Как да не реагира на докосване, реагира. Само че е резистивен (натиск), а не капацитивен, който реагира на топлина.

Ако звука от някой източник ти се струва по-слаб, има решение. Има меню, което се намира в Setup -> About -> горе Factory settings. Пин кода при мен е 3711. Влиза се във Vol gain и се увеличава източника, който свири по-слабо,след това Save. После изключваш - включваш и си готов. Изтриват се запаметените настройки при всеки Save.

Трябваше да сложите филтри, а не да накичите всички говорители на 2 канала, но дано няма проблеми, браво, че си я монтирал, много добре стои.

Влезнах в настройките на звука интересно радиото беше на 18 а другите на 12,сложих го на 20 защото повече не може и взе да свири една идея по-силно но пак е доста по-слабо,а със стандартната антена губи сигнал явно идва слаба.Закачихме всички говорители без тези отпред на вратите защото подминавало 4 ома като го мери майстора и можело да има проблем,оставихме тези на таблото,звука и качеството иначе е супер

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D 02г

Мнение от tonni2007 » 07 Сеп 2015, 16:55

здравейте колеги решил съм да си сложа навигация и за момента съм се спрял на тази
http://navigacia.bg/bg/bmw/436-navigaci ... alno-meniu
ако някой си е купил да сподели да ли е доволен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 07 Сеп 2015, 17:09

Аз изгледах клиповете в youtube и ми се струва, че е с малко по-странно меню от Ерисин и Дайнавин, всичко е с малки икони и без писалка не знам дали няма да е неудобна.

Колеги, някой има ли igo next или линк за такава, която да работи на wince? Благодаря!

Потребител
Аватар

Мнение от nik0lay40 » 05 Окт 2015, 13:14

Колеги здравейте, имам Ерисин 1146 б. Аз също като вас съм доволен но имам малко проблеми. Като изгася колата да кажем на радио след това като запаля е на някой от другите сорсове например телевизия или флашка. Яркоста на дисплея не ми се променя независимо дали колата е на фарове или не. Също не мога да намеря това меню за настройка на силата на звука на радиото или СД картата. Въобще нямам в SETUP->About->Factory settings. Най-дразнещия проблем е едно пукане като сменям песни или радиостанции. Колата е с Harman Kardon. Ако някой от вас има някои от тези проблеми или знае решение моля да сподели.
благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 06 Окт 2015, 12:44

Този модел има доста по-малко настройки от по-новия.

При теб секретното меню е:
1. Влизаш в Setup (или Settigns, не помня как го пишеше)
2. От там влизаш в ABOUT
3. Натискаш горния десен ъгъл и го задържаш 5 секунди. Там няма нищо за натискане, така че просто запомни че "краварката е горния десен ъгъл".

Не помня какви настройки имаше в секретното меню, дано да има звукова корекция на отделните източници.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Мнение от eLiTyY » 30 Окт 2015, 1:11

Оооо даааа гадното "пукане" при смяна на песен....и аз го имам :roll: единственото, което ме дразни в навигацията

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 10 Дек 2015, 9:20

Здравейте колеги имате ли проблеми с радио сигнала при Erisina? При мен много се губи може би защото аз не съм направил нещо като хората. В кутията на навигацията имаше един преходник за антената от който излизаха една букса малка и един кабел на който пишеше ANT Power и понеже не намерих начин да си вържа антената на BMW-то в тази букса която е доста малка,а кабела не знам за какво е, сложих един мой си преходник и тръгна всичко,но сигнала е .. отвратителен меко казано. Някакви идеи ? :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6