E65/Е66 - най-различни въпроси (и отговори)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: E65 - най-различни въпроси
deank написа:Giovanni, можеш ли да обясниш точно как се сменя езика на SVS модула от немски на английски?
Или нещо не разбирам, или има някакъв друг проблем.
ZB номера на моя модул е 6960801.
В SVS_65.HWH са изброени номерата и езиковите варианти и срещу моя номер пише "Е", т.е. би трябвало да е на английски (6960801A E):
Ако опитам да го ъпдейтна ще използва файл 6960801A.0pa - мога да го подменя с друг, но с кой точно?
Флашнах SVS модула с файла, който предложи Giovanni (6960803A.0pa) и гласовия контрол вече е на АНГЛИЙСКИ!

Напук на всички глупости, които изчетох, че трябвало ICOM с оптична връзка към MOST за модулите, които са закачени само към оптичната мрежа - всичко сработи със съвсем обикновен K-DCAN USB/COM OBD2 кабел, който купих преди няколко месеца от колега от форума, без специално 50-60А зарядно и не отне часове.
Ъпдейтнах 11 от общо 50 модула, в т.ч. AMP, TEL/MULF, SVS - все модули от MOST мрежата. SVS за 54 минути, AMP за 1 минута, TEL/MULF за 44 минути.
Ако някой се интересува, ще пусна отделна тема с информация за всичко, което научих последните няколко месеца, откакто си играя с кабела, софтуера на колата и кодирането/програмирането й.
- kirodinchev
- Потребител
-
- Кара: е65 735
Re: E65 - най-различни въпроси (и отговори)
Здравейте. Имам 2 проблема за който от 1 месец се въртя по сервизи и решения няма. Накратко: седмичката ми е 3.5 бензин 2002г ,когато задържиш педала на газта в едно положение при скорост от 40-80км/час оборотите започват да играят нагоре надолу. Тоест ако не и подам повечко газ или не отпусна си тресе. Размених дросел,дебитомер и модулите защото това бяха първите предположения но нищо не стана. Втория проблем който се появява е ENGINE FAULT REDUCED POWER. След отбиване встрани гасене и палене нещото изчезва и колата пак си върви нормално. Моля за помощ и съвети
Относно играенето на оборотите погледни тази тема: viewtopic.php?f=116&t=336654#p3685896
За engine fault е добре да видиш на диагностика какви са точните грешки и да не си губиш времето по сервизи да сменяш ненужни неща.
За engine fault е добре да видиш на диагностика какви са точните грешки и да не си губиш времето по сервизи да сменяш ненужни неща.
- kirodinchev
- Потребител
-
Бях на 2 диагностики. И на двете места не можаха да ми кажат какво точно е. Чух мнения че можело да е скорости или ваноси. Интересното е че оборотите играят независимо на коя предавка си (вкарвам я на ръчна смяна) и пак си го прави. По двигателя няма шумове,работи си супер. Маслото на скоростите го смених преди 2 седмици и казаха че всичко е Ок.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колега, ако играенето на оборотите е около 1500-1700 и ги гледаш как "плават" а ти си с постоянна газ - 99% е хидротрансформатора или така наречения торк конвертор.
- kirodinchev
- Потребител
-
Доста изчетох в темата на торка. При мен няма замисляне при смяната на предавките,задна я вкарва бързо, а и плаването на оборотите при студен двигател е значително по малко дори понякога го няма.
Здр на всички от скоро сам сопственик на е65 730д сменил сам доста нешта но оште немога да вкарам колата в патя скоро ходих на диагостика за динамик драив смених ъглов датчик но колата несе оправи така и не трагна ddc маистоеа каза че на диагнозата пише че има проблем в логиката на кутията та вапроса ми е каде се намира тая логика и как изглежда и втория ми вапрос е както си вари колата изведнаж влезе в режим и исписа емисион лимитед от какво може да е тва благодаря на всички които се отзоват
Ай-ай... Не зная кой модератор ти е одобрил първото съобщение във форума...
Опитай да пренапишеш съобщението си, така че да те разберем, и може да получиш някакъв смислен отговор.
Опитай да пренапишеш съобщението си, така че да те разберем, и може да получиш някакъв смислен отговор.
- kirodinchev
- Потребител
-
Момци кажете къде е най-добре да се направи диагностика,която е възможно да ми каже какъв е проблема. Мислех за Дару кар ??? Дайте мнения
- Евгени Кунев
- Потребител
-
- Кара: Бмв 730 Е66
Колеги здравейте,Другата седмица вкарвам бавареца в сервиз за смяна на вериги.Та Мисалта ми е че освен веригите които ще ги сменям и ми гори масло и пуше.Колата ми е над 350х.к гумички на клапани или турбо към какво да се стремя за да се оправи.Колата е Бмв е66 3.0D 231к.с
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
kirodinchev написа:Момци кажете къде е най-добре да се направи диагностика,която е възможно да ми каже какъв е проблема. Мислех за Дару кар ??? Дайте мнения
А проблема какъв е?
- kirodinchev
- Потребител
-
До колегата Atsalov: моля те прочети 2-3 мнения по-нагоре да не копирам всичко .
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Здравейте,
Не знам дали тук е точната тема, но не намерих друга. Та бихте ли дали мнение за този автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ba38su
Извинявам се ако съм объркал темата.
Благодаря предварително.
Поздрави
Михаил Станков
Не знам дали тук е точната тема, но не намерих друга. Та бихте ли дали мнение за този автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ba38su
Извинявам се ако съм объркал темата.
Благодаря предварително.
Поздрави
Михаил Станков
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- kirodinchev
- Потребител
-
Доста екстри липсват-комфорт седалките,меморито,подгревите,обдухването,масажа,щорите на вратите и задното стъкло. Общо взето постна на екстри. Виж дали има вакуумите на вратите,автоматичния багажник. Иначе си си купил голяма петица
а повярвай ми тези неща правят седмицата-Седмица !!! Успех

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
kirodinchev написа:Доста екстри липсват-комфорт седалките,меморито,подгревите,обдухването,масажа,щорите на вратите и задното стъкло. Общо взето постна на екстри. Виж дали има вакуумите на вратите,автоматичния багажник. Иначе си си купил голяма петицаа повярвай ми тези неща правят седмицата-Седмица !!! Успех
Така също ел. сгъваеми огледала, реглаж на вентилатора отдясно ... и кой знае колко други неща липсват.