lateral acceleration sensor - Проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

lateral acceleration sensor - Проблем

Мнение от k1llm4ll » 06 Окт 2015, 1:28

Здравейте колеги , от известно време ми е изкочил проблем . Карам е46 330д 2001 Седан , свети ми лампата за тракшън контрола и блокажа , на диагностика ходих и се останови че имаше проблем с ъгъла на волана който се оправи и другият проблем който и до ден днешен не можеме да го отстраним е проблемата с "Сензор за странично ускорение - lateral acceleration sensor" , първо мислихме че е датчика под мокета на шоферскат седалка но се оказа ,че това е датчик за въртене и всичко си е ок при него. В последствие разбрахме ,че въпросния датчик "lateral acceleration sensor" се намира под волана отдолу при панела в който се намира и буксата за диагностика . Сменихме го и проблема остана , кофтито е че не може и да се изтрие на диагностика , пробвахме с INPA и Делфи но не и не . Въпросът ми е , понеже колата е за регулаж защото криви наляво , възможно ли е самият сензор да не работи правилно заради това ,че колата криви или проблемът е някъде по жиците , имал ли е някой от вас такъв проблем и ако е имал да сподели как да го отстраня .

П.с - Не е АБС Модула защото АБС работи перфектно и не свети лампата за него , също така не е датчика на задно дясно колело , така че ако има някой който го мисли да го отпише .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: lateral acceleration sensor - Проблем

Мнение от Gqbriel » 06 Окт 2015, 11:26

k1llm4ll написа:Здравейте колеги , от известно време ми е изкочил проблем . Карам е46 330д 2001 Седан , свети ми лампата за тракшън контрола и блокажа , на диагностика ходих и се останови че имаше проблем с ъгъла на волана който се оправи и другият проблем който и до ден днешен не можеме да го отстраним е проблемата с "Сензор за странично ускорение - lateral acceleration sensor" , първо мислихме че е датчика под мокета на шоферскат седалка но се оказа ,че това е датчик за въртене и всичко си е ок при него. В последствие разбрахме ,че въпросния датчик "lateral acceleration sensor" се намира под волана отдолу при панела в който се намира и буксата за диагностика . Сменихме го и проблема остана , кофтито е че не може и да се изтрие на диагностика , пробвахме с INPA и Делфи но не и не . Въпросът ми е , понеже колата е за регулаж защото криви наляво , възможно ли е самият сензор да не работи правилно заради това ,че колата криви или проблемът е някъде по жиците , имал ли е някой от вас такъв проблем и ако е имал да сподели как да го отстраня .

П.с - Не е АБС Модула защото АБС работи перфектно и не свети лампата за него , също така не е датчика на задно дясно колело , така че ако има някой който го мисли да го отпише .

Изображение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към E46