Тресене при потегляне е46 330хд

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330 xd e46

Тресене при потегляне е46 330хд

Мнение от vasko_9311 » 07 Апр 2014, 23:17

Здравейте, колеги! Колата е е46 330хд (184 коня) 2002г. M57D30, ръчна скоростна кутия. При мен се появи следния проблем: при потегляне с много леко подаване на газ се усещаше леко тресене. Когато включа 3-та, отново с много леко подаване на газ (около 2000 оборота), тресенето (на цялото купе) се усилваше значително (все едно предна дясна джанта е много крива). Когато пусна газта или изключа от скорост всичко се връщаше към нормалното. След това извърших следните манипулации: 1. Изправяне на джанти и смяна на зимни с летни гуми; 2. Смяна на масла и филтри; 3. Смяна на дискове и накладки (предни и задни); 4. Смяна на двете предни полуоски. След това тресенето се намали значително, но остана и сега се усеща при тръгване от 1-ва, 2-ра и с която и предавка да си избера да тръгна от спряло положение, с почти минимално подаване на газ. При движение тресенето се усеща (с леко подаване на газ) докато не включа 4-та и не увелича скоростта. Отново ако спра да подавам газ или изключа от скорост спира тресенето. Днес смених тампона на скоростната кутия (нищо не се промени), по-късно тази седмица ще сменя и тампоните на двигателя (ако открия....). Имам съмнения за каре на кардана, но пък дали не е маховикът? (сменян цял съединител преди 1,5 години с оригинален). Ако някой от вас е имал подобен проблем или има мнение по въпроса, моля да сподели :|

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Тресене при потегляне е46 330хд

Мнение от Dimitroff » 08 Апр 2014, 10:35

Обърнете внимание както на висящия лагер на кардана - така и на гуменото каре - то свързва скоростната кутия и кардана...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, Е53
Мечтае да кара: ново

Мнение от mi6obmw » 08 Апр 2014, 10:51

Аз съм за маховик!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 08 Апр 2014, 11:49

При мен гуменото каре изпадна на части, а висящия лагер също беше на мармалад но не съм имал никакво тресене при потегляне или ускорение(чуваше се стържене при ускорение и силно 'туп' при тръгване особено назад, което се оправи чак след смяна на тампона :) ). Затова според мен не е нито карето нито лагера.

Провери си тампоните на мотора и евентуално да я погледне някой за маховик.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 08 Апр 2014, 12:05

И аз мисля да е маховик.. няма какво друго да е, пулооски щом си проверил, нито карето нито висящия лагер могат да ти правят тези мизерии.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Апр 2014, 21:16

Да се басираме ли ? :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 09 Апр 2014, 1:04

Провери си висящия лагер на кардана.
Ако искаш имам чисто ново гумено каре за кардана и маховик в перфектно състояние - неразличим от нов. Мога да ти ги дам за тест, ако ти се налага. Но и двете неща могат да се тестват и визуално, като стигнеш до тях. Просто ти предлагам алтернатива ако ти потрябва, че знам какво е да искаш да пробваш, а да няма как и да трябва да се набутваш с пари до безобразие. :wave:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 09 Апр 2014, 12:24

Dimitroff написа:Да се басираме ли ? :D

Ами Ванка, моя опит сочи че тези коли са бъкани от гумички и тампончета които влияят на комфортната возия, но нито едно от тях не може да доведе до кардинални проблеми с тресенето... Естествено, че ако не са му наред е възможно да има ефект, но чак яко тресене... то трябва да го няма там.. Всички тези тресения идват от въртящи се елементи дебалансирани по някакъв начин.. полуоски, джанти, дискове, кардани, маховици, гуми... 2 тампончета.. ако даже и да са се прокъсали не могат да разтресат яко.. трябва да са тотал щета. Естествено това е мое мнение и не задължавам никой с него.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 330 xd e46

Мнение от vasko_9311 » 09 Апр 2014, 16:47

Благодаря за отзивчивостта! Тази/другата седмица ще отида до сервиза и ще пиша, ако има развитие! Колега JTD, специално благодаря за възможността, евентуално ще се свържа с теб :)

Потребител
Аватар
Кара: 330хд
Мечтае да кара: Нещо по ново
Детайли за колата: 2004г. 204кс.

Мнение от liubo94 » 01 Окт 2015, 23:46

Колега , оправи ли го все пак проблема със тресенето при потегляне.Аз имам същият проблем и търся помощ

Назад към E46