е46 330d ръчка или автоматик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
е46 330d ръчка или автоматик
Здравейте,предстой ми да си купя първата си кола и съм решил това да е е46 330 D 2004-2005. Обръщам се към вас,защото не съм много запознат с този вид автомобили.Бихте ли ми дали съвет дали да е ръчка или автомат.Каква е разликата?Кое е по добре има ли разлика в ускорението на колата?Благодаря ви. И вторият ми въпрос.Масово този вид автомобили са внос от Италия имате ли впечатления дали това е някакъв проблем.Всеки казва че колите от Италия не струват и са с проблеми.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: е46 330d ръчка или автоматик
Тва е за темата за избор по-скоро, а не за тука ...
Автоматика се предава сравнително лесно при 330д-то - почети има писано доста ...
С автомат е по-тромава, но пък автоматик и дизел е много приятна комбинация.
Трудно някой може да ти даде отговор кое е по-добро - идвете си имат "+" и "-"
От къде е все тая - навсякъде читавите коли са скъпи, от Италия ще правиш мотор,
от Германия и Австрия ще е ръждива отдолу - угодия няма
Автоматика се предава сравнително лесно при 330д-то - почети има писано доста ...
От къде е все тая - навсякъде читавите коли са скъпи, от Италия ще правиш мотор,

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
K_Ilkov написа:Тва е за темата за избор по-скоро, а не за тука ...
Не е задължително..
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Аз съм с ръчка на този мотор . При ръчката маховика и съединителя са скъп,но поносим консуматив . Иначе предполагам са една идея по-икономични и пъргави спрямо автоматика .
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Clozzy написа:Здравейте,предстой ми да си купя първата си кола и съм решил това да е е46 330 D 2004-2005. Обръщам се към вас,защото не съм много запознат с този вид автомобили.Бихте ли ми дали съвет дали да е ръчка или автомат.Каква е разликата?Кое е по добре има ли разлика в ускорението на колата?Благодаря ви. И вторият ми въпрос.Масово този вид автомобили са внос от Италия имате ли впечатления дали това е някакъв проблем.Всеки казва че колите от Италия не струват и са с проблеми.
Колега, дали искаш ръчка или автомат трябва да решиш ти- ръчната скоростна кутия осигурява по-голяма динамика и по-точно управление на мощността на двигателя, автоматичната определено е голямо удобство, особено ако караш преобладаващо в града. По отношение на това от къде е колата- едва ли е от голямо значение, важното е да се прегледа добре преди покупката и да не се спираш на автомобили в долната ценова група за модела, защото след това може да дадеш хиляди левове за ремонти от всякакво естество.
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
zvetiko написа:Clozzy написа:Здравейте,предстой ми да си купя първата си кола и съм решил това да е е46 330 D 2004-2005. Обръщам се към вас,защото не съм много запознат с този вид автомобили.Бихте ли ми дали съвет дали да е ръчка или автомат.Каква е разликата?Кое е по добре има ли разлика в ускорението на колата?Благодаря ви. И вторият ми въпрос.Масово този вид автомобили са внос от Италия имате ли впечатления дали това е някакъв проблем.Всеки казва че колите от Италия не струват и са с проблеми.
Колега, дали искаш ръчка или автомат трябва да решиш ти- ръчната скоростна кутия осигурява по-голяма динамика и по-точно управление на мощността на двигателя, автоматичната определено е голямо удобство, особено ако караш преобладаващо в града. По отношение на това от къде е колата- едва ли е от голямо значение, важното е да се прегледа добре преди покупката и да не се спираш на автомобили в долната ценова група за модела, защото след това може да дадеш хиляди левове за ремонти от всякакво естество.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Evkata написа:K_Ilkov написа:Тва е за темата за избор по-скоро, а не за тука ...
Не е задължително..
Съгласен

Ама си се фокусирал само върху тая част ... То и от Германия излизат коли без ръжда ...
Зависи от района, кой как е пазил гледал обработил купето и тн. Има и итлаианци дето сменят масло

единственото 100% вярно е уголеменото

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
philipz написа:Аз съм с ръчка на този мотор . При ръчката маховика и съединителя са скъп,но поносим консуматив . Иначе предполагам са една идея по-икономични и пъргави спрямо автоматика .
Поносим? - рециклажа на турбината на автоамта е по-евтин от маховика на ръчката...никога няма да има вибрациите на ръчката,че са идея по-икономични да и малко по-пъргави ,но двете са различни,а автоамта е страхотно удобство съчетан с голям мотор ,няма как 204 коня на 3.0 дизел и с малко ремап да е тромав
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
То ако става въпрос, намират се и италианки на които им се случва да родят от мъжа си, ама сега изключенията ли да гледаме или принципа.Баш точно си бе казано - от Италия има голям шанс да правиш двигател, от Англия, Германия, Австрия, тенекии. Тоест откъде идва колата не е толкова важно.
Колкото за кутията, аз винаги съм недоумявал как хората се набутват да си купят харчеща ламя, тромава, кекава, капризна, изискваща скъпа поддръжка и консумативи, за капак на всичко ти липсва и удоволствието от шофирането.....За мен лично автомата има единствено и само недостатъци и отвсякъде, всячески си набутан, прекаран и преебан
Всичко това само и само щото ме мързи да натисна един педал и да преместя една пръчка.....
Колкото за кутията, аз винаги съм недоумявал как хората се набутват да си купят харчеща ламя, тромава, кекава, капризна, изискваща скъпа поддръжка и консумативи, за капак на всичко ти липсва и удоволствието от шофирането.....За мен лично автомата има единствено и само недостатъци и отвсякъде, всячески си набутан, прекаран и преебан

Всичко това само и само щото ме мързи да натисна един педал и да преместя една пръчка.....
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ivoaudi написа:То ако става въпрос, намират се и италианки на които им се случва да родят от мъжа си, ама сега изключенията ли да гледаме или принципа.Баш точно си бе казано - от Италия има голям шанс да правиш двигател, от Англия, Германия, Австрия, тенекии. Тоест откъде идва колата не е толкова важно.
Колкото за кутията, аз винаги съм недоумявал как хората се набутват да си купят харчеща ламя, тромава, кекава, капризна, изискваща скъпа поддръжка и консумативи, за капак на всичко ти липсва и удоволствието от шофирането.....За мен лично автомата има единствено и само недостатъци и отвсякъде, всячески си набутан, прекаран и преебан![]()
![]()
![]()
![]()

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Получило се е объркване колега. Мнението ми се е ъпнало след твоето, а отговорът ми би трябвало да е над твоят. А колкото до различията ни по отношение автомати не се кахъри, ние сме различни хора с различни интереси. Просто съм изказал мнение и съм се обосновал. Според мен ръчката е не една, а няколко идеи по - бърза, иконимична и дуракоустойчива:)
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Получило се е объркване колега. Мнението ми се е ъпнало след твоето, а отговорът ми би трябвало да е над твоят. А колкото до различията ни по отношение автомати не се кахъри, ние сме различни хора с различни интереси. Просто съм изказал мнение и съм се обосновал. Според мен ръчката е не една, а няколко идеи по - бърза, иконимична и дуракоустойчива:)
Конкретно за модела ли говориш или по принцип?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Кой харесва автомати и кой ръчки, няма никакво значение!
Колегата , пуснал темата , трябва да знае само , че точно на този модел
автомата не обича големия въртящ момент на мотора и не издържа дълго!
Ръчната кутия в случая е за предпочитане.
Колегата , пуснал темата , трябва да знае само , че точно на този модел
автомата не обича големия въртящ момент на мотора и не издържа дълго!
Ръчната кутия в случая е за предпочитане.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
JTD написа:ivoaudi написа:Получило се е объркване колега. Мнението ми се е ъпнало след твоето, а отговорът ми би трябвало да е над твоят. А колкото до различията ни по отношение автомати не се кахъри, ние сме различни хора с различни интереси. Просто съм изказал мнение и съм се обосновал. Според мен ръчката е не една, а няколко идеи по - бърза, иконимична и дуракоустойчива:)
Конкретно за модела ли говориш или по принцип?
Изобщо.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аве не беха ли тия точно, дето им се цепеха купетата отпред при калниците + задния мост?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3