Иван - приятно ми е BMW E38 740
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- amampam
- Потребител
-
- Кара: Е 38 740
Иван - приятно ми е BMW E38 740
Здравейте,
Казвам се Иван и от няколко дена съм собственик на BMW Е38 740, приятно ми е да се запознаем!
Радвам се, че вече съм част от този форум и още повече от този негов подраздел. Това е моето първо BMW, до сега съм карал Mercedes E200 W210 доста дълго време, както и NISSAN. Реших да си вземе нещо по мощтно като двигател и се спрях на 4.4 литров двигател M62 (ако не се лъжа).
Към момента колата ми прави изключително добро впечатление като поведение. Изключително комфортна и доста бърза.
Чета този форум и по специално този раздел няколко дена има доста интересни теми, които ме просветлиха значително по темата, за което благодаря на всички ви.
Към момента след 3 дена тестове, единственото нещо, което не успях да го видя работещо са предните пръскалки на фаровете и може би сензора за дъжд ( но него не знам дали изобщо знам как да го използвам) Всичко друго работи чудесно, засега!
Смених маслото с 5X40 Кастрол магнетик, както и всички филтри.
Бих искал да разбера, какво още е необходимо да сменя, било то свещи, гарнитури, и т.н. за да избегна предварително разочерованието от това нещо да не е ок по колага, особенно ако съм на дълък път. Примерно, филтър за картенри газове, всмукателни гарнитури и т.н.
Има много теми, които още не съм прочел и най-вероятно ще намеря отговорите в тях, но ми предстоят няколко скорошни пътувания, едно от което дори съм в момента и не ми остава много време.
Благодаря ви предварително!
Поздрави,
Иван
Казвам се Иван и от няколко дена съм собственик на BMW Е38 740, приятно ми е да се запознаем!
Радвам се, че вече съм част от този форум и още повече от този негов подраздел. Това е моето първо BMW, до сега съм карал Mercedes E200 W210 доста дълго време, както и NISSAN. Реших да си вземе нещо по мощтно като двигател и се спрях на 4.4 литров двигател M62 (ако не се лъжа).
Към момента колата ми прави изключително добро впечатление като поведение. Изключително комфортна и доста бърза.
Чета този форум и по специално този раздел няколко дена има доста интересни теми, които ме просветлиха значително по темата, за което благодаря на всички ви.
Към момента след 3 дена тестове, единственото нещо, което не успях да го видя работещо са предните пръскалки на фаровете и може би сензора за дъжд ( но него не знам дали изобщо знам как да го използвам) Всичко друго работи чудесно, засега!
Смених маслото с 5X40 Кастрол магнетик, както и всички филтри.
Бих искал да разбера, какво още е необходимо да сменя, било то свещи, гарнитури, и т.н. за да избегна предварително разочерованието от това нещо да не е ок по колага, особенно ако съм на дълък път. Примерно, филтър за картенри газове, всмукателни гарнитури и т.н.
Има много теми, които още не съм прочел и най-вероятно ще намеря отговорите в тях, но ми предстоят няколко скорошни пътувания, едно от което дори съм в момента и не ми остава много време.
Благодаря ви предварително!
Поздрави,
Иван
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Иван - приятно ми е BMW E38 740
добре дошъл.Като за начало виж този линк,че това са най-болезнените проблеми:
viewtopic.php?f=123&t=397633
- amampam
- Потребител
-
(bubsa) написа:добре дошъл.Като за начало виж този линк,че това са най-болезнените проблеми:
Добре заварил!
Благодаря за линка, прегледах го с голям интерес още в началото, когато отрких този форум, наистина много полезен!
- headtrick
- Потребител
-
- Кара: Е38 740i
- Мечтае да кара: само BMW
Здравей колега,
Честито за придобивката.
Относно сензора за дъжд, когато запалиш колата слагаш лоста за мистачките на първа позиция и той си бърше само когато има капки по стуклото. Това упражнение трябва да го правиш при всяко палене, знам че няма много логика но така са го измислили инженерите.
Относно пръскалките провери дали имаш течност във всички казанчета тъй като имаш едно за препарат за интензивно почистване и едно за основната течност.
Честито за придобивката.
Относно сензора за дъжд, когато запалиш колата слагаш лоста за мистачките на първа позиция и той си бърше само когато има капки по стуклото. Това упражнение трябва да го правиш при всяко палене, знам че няма много логика но така са го измислили инженерите.
Относно пръскалките провери дали имаш течност във всички казанчета тъй като имаш едно за препарат за интензивно почистване и едно за основната течност.
lud
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Колега само да те радва новата продобивка,пръскалките на фаровете пръскат на всяко трето пръскане на стъклото.
Казанчето с машинката се намира зад левия подкалник,провери там защото аз лично съм им дръпнал буксата (точно от там) че ме дразнят.
Казанчето с машинката се намира зад левия подкалник,провери там защото аз лично съм им дръпнал буксата (точно от там) че ме дразнят.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
mpp82 написа:Колега само да те радва новата продобивка,пръскалките на фаровете пръскат на всяко трето пръскане на стъклото.
Зад десния подкалник е

- mpp82
- младши ентусиаст
-
Извиням се,колегата ме е поправил,зад десния е.
- amampam
- Потребител
-
Благодаря на всички ви, които се включихте към момента за пожеланията и за поясненията.
Явно има проблем с датчика, тъй като когато вкл. чистачките на първа позиция си работят на интервал, както си е на всички останали автомобили без сензор. Виждам, че има тенденция да се изкл. пръскалките на фаровете, защо се налага да го правите, какво не е наред с това.
Кажете ми какво още трябва да сменя за да нямам проблеми занапред, предпочитам да изпреваря нещата или да следвам железния принцип, работи ли не го барай, който следвам стрикно в професията ми и до сега не съм грешал
Явно има проблем с датчика, тъй като когато вкл. чистачките на първа позиция си работят на интервал, както си е на всички останали автомобили без сензор. Виждам, че има тенденция да се изкл. пръскалките на фаровете, защо се налага да го правите, какво не е наред с това.
Кажете ми какво още трябва да сменя за да нямам проблеми занапред, предпочитам да изпреваря нещата или да следвам железния принцип, работи ли не го барай, който следвам стрикно в професията ми и до сега не съм грешал

- mpp82
- младши ентусиаст
-
mpp82 написа:Като завали дъжд вдигаш лоста на чистачките на първа степен,вече сензора работи,с ролера регулираш интензитета му.Лошото е че е след всяко загасяне на колата това се повтаря.
Аз лично съм ги спрял защото лятно време като пръснат и "хвърлят" до средата на капака и той става на прашни петна,и така колата е чиста а капака не.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
amampam написа:Благодаря на всички ви, които се включихте към момента за пожеланията и за поясненията.
Една диагностика би помогнала за локализиране на проблема с датчика, принципа "каквото бачка да се не пипа" според мен трябва стриктно да се спазва

mpp82 написа:Колега само да те радва новата продобивка,пръскалките на фаровете пръскат на всяко трето пръскане на стъклото.
Пръскалките на фаровете могат да се изключат с NCSEXPERT - аз така направих на моята Е38-ца преди време.
- amampam
- Потребител
-
Благодаря за отговорите.
Къде мога да отида и да пусна една диагностика, предложете ми сервиз/човек в София, който знае за какво става дума и си разбират/разбира от работата. Благодаря предварително!
Къде мога да отида и да пусна една диагностика, предложете ми сервиз/човек в София, който знае за какво става дума и си разбират/разбира от работата. Благодаря предварително!
Ако искаш просто "да пуснеш една диагностика" - аз мога да ти помогна - няма да ти струва нищо. Ще прегледаме какви грешки има (и ще ги тълкуваме доколкото можем) и може да видим RLS модула.
Коя година е произведена колата?
Коя година е произведена колата?
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3