Неможе да запали М52B28TU
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Неможе да запали М52B28TU
Здравейте,
стана така, че днес немога да запаля колата. Стартера върти, има ток, бензин. Прочетох с ИНПА и няма никакви грешки никъде(двигател, АБС, ЕВС, ЛЦМ, ИКЕ ГМ). Колата има газова уредба на която съм подменил преди два месеца ел.блок за управление с чисто нов оригинален. Лошото е, че съм в хотел в Банско а утре трябва да си ходя.
Може ли малко помощ какво да прегледам освен двата Camshaft position sensor-а. Също ще съм благодарен ако има някой в Банско с такива датчици да направя замяна и/или да ги купя.
Благодаря предварително!
стана така, че днес немога да запаля колата. Стартера върти, има ток, бензин. Прочетох с ИНПА и няма никакви грешки никъде(двигател, АБС, ЕВС, ЛЦМ, ИКЕ ГМ). Колата има газова уредба на която съм подменил преди два месеца ел.блок за управление с чисто нов оригинален. Лошото е, че съм в хотел в Банско а утре трябва да си ходя.
Може ли малко помощ какво да прегледам освен двата Camshaft position sensor-а. Също ще съм благодарен ако има някой в Банско с такива датчици да направя замяна и/или да ги купя.
Благодаря предварително!

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Неможе да запали М52B28TU
jivakula написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
Виж бензиновата помпа, може от нея да е.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Виж някой "доброжелател" да не ти е запушил аспуха. Датчиците за да не пали трябва да са заминали и на двата разпределителни вала, пък мисля диагностиката ще ги покаже, така че едвали са те.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Датчиците на разпред и колянов вал ,ако са заминали до толкова ,че колата да не пали,99% ще ги записва като грешка. Щом казваш,че бенз помпа качва гориво,да предположим ,че е ок .
Няма грешки записани....,случайно да си палил колата за много кратко време от престоя ти в хотела ? Само да я мръднеш малко или нещо подобно ? Ако е така и си я загасил веднага след това ,и когато въртиш на стартер колата върти все едно няма компресия....единственото ти решение е,да повъртиш повече,след като запали ще тресе и не трябва да я изпускаш,малко като поработи ще се оправи.Ако е ръчна кутия ,може да я дръпнете леко ,но няма да запли веднага имай го предвид.
Каза ,че имаш газова....ако имаш инструмент не е лошо да погледнеш DME в какво състояние е
Виждал съм няколко изпушили,колкото и странно да е .
Колкото повече информация дадеш ,вероятността да ти помогнем дистанционно е по-голяма!
Няма грешки записани....,случайно да си палил колата за много кратко време от престоя ти в хотела ? Само да я мръднеш малко или нещо подобно ? Ако е така и си я загасил веднага след това ,и когато въртиш на стартер колата върти все едно няма компресия....единственото ти решение е,да повъртиш повече,след като запали ще тресе и не трябва да я изпускаш,малко като поработи ще се оправи.Ако е ръчна кутия ,може да я дръпнете леко ,но няма да запли веднага имай го предвид.
Каза ,че имаш газова....ако имаш инструмент не е лошо да погледнеш DME в какво състояние е

Колкото повече информация дадеш ,вероятността да ти помогнем дистанционно е по-голяма!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Като прочетох описанието на проблема и се сетих за варианта DME-EWS синхонизация. EWSa разпознава чипа в ключа и стартерът върти, но DME не познава EWSa и не управлява двигателя и запалването.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за съветите. След като налях два литра и половина в резервоара(а вътре имаше повече от 15л.) двигателя запали. Това ми се случва за втори път. Странното също е, че колата не запали и на газ, при условие, че излъгах газовия компютър. Сякаш нямаше ток и управление на бобините. Чудя се какво става в резервоара, че като се долее малко бензин и двигателя заработва. И аз си мислех за ДМЕ-ЕВС синхронизация.....но не го направих.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk

- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
С обикновенна газова ли си или с ГИ?При мен винаги сменям копчето на бензин и после го включвам на ГАЗ (това докато е на контакт) ,така пали с вкарания в дюзите бензин 

Andare Dopo Dio!
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
С ГИ е колата, PRINS. Ще отварям резервоара да разгледам защо се получава така.

Провери бензиновата помпа, където се "закопчава" вътре в резервоара дали е легнала добре.
- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
Може бензиновата помпа да е заминала от части.Т.е. да няма даратъчвн дебит.Случвало ми се е са хвърля бензин ,но да е недостатъчно налягането.Върти ми се по спомен 4 бара но не съм сигурен.Пробвайте с друга.
Andare Dopo Dio!
11 мнения
• Страница 1 от 1