От пороя вчера нещо се дави е36,...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
От пороя вчера нещо се дави е36,...
Като съм почнал да поствам теми.... Ама нещо много работа по колата ми се отваря. Вчера на жената и се падна да кара в големия дъжд, и от водата от локви ли нещо и приклюфкала(в смисъл почнала по време на пътя да се дави ли...незнам) колата и и загаснала. Нещо от свещите ли и какво да е, нещо от горивна помпа, от гориво....)-кой знае? Справила се е мъжки, намерила е човек да я издърпа в пороя и да я остави на безопасно място, и всичко както трябва. Днес сутринта отидох и мислех че ще я тегля, но завъртях стартера(то и той май не е в ред нещо-пуснах и тема за това преди малко). Та запали си колата. И като я оставих да поработи почна да се дави като да работи на по-малко цилиндри ли... незнам. Угасна. После я запалих пак и не я гасих, давах газ,... и си я прибрах на самоход. Даже малко дозаредих 98 бензин малко да продухам... Покарах 50-тина километра да позагрее и малко да влезе в режим и си беше добре. Джитка си без грешка. Сега това от какво да е. Ето вчера в пороя и сутринта.... Явно нещо от пороя е влезнала ли вода....? Дайте идея. И как да направя така че да не ми прави този проблем.... Че не ми стига и стартера който върти и не пали, а сега и това с гасненето....
E, това са ми проблемите колеги. Дайте идеи и предположения от какво е? И също колко са скъпи тези ремонти...
E, това са ми проблемите колеги. Дайте идеи и предположения от какво е? И също колко са скъпи тези ремонти...
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Re: От пороя вчера нещо се дави е36,...
Здравей колега,
Имах преди време подобен на твоя проблем и след доста посещения по сервизи се оказа проникнала вода в маншона на ламбда сондата. Проблема реших с една свинска опашка. Колата е 320- М50.
Поздрави и успех.
Имах преди време подобен на твоя проблем и след доста посещения по сервизи се оказа проникнала вода в маншона на ламбда сондата. Проблема реших с една свинска опашка. Колата е 320- М50.
Поздрави и успех.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Благодаря, дано и на мен да е така. Ще я изолирам херметик.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Закачи колата на диагностика.Може да е дебитомер.
С много любов към децата!
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Виж на първо време и дали има вода/влага в лулите при свещите на 5-6 цилиндър, ако дренажа на решетките при прозореца не е смогнал улива точно върху мотора на 5-6 цилиндър.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Това за дебитомера също ще проверя(както и лулите на свещите). Да не би като е зарила в някоя локва да е влезнала вода през решетката и влезнала до филтъра и той да се е намокрил.... трябва и това да проверя. Ще го отворя. А за дебитомера не знам точно какво да му правя. Накъде има ли снимка на отворен, да го видя? А, ето намерих тема:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=117048 Колеги, това ми се струва нещо не като за мен. Ако нешо има за почистване -да. Но да меря и настройвам, не мисля че трябва да се уча на сляпо така..... Какво мога да му направя? Да не е влязла вода? Или? Защото ако е влажно то ще изсъхне.
При мен проблема е как да направим така, че колите ни при такива дъждове и порой да станат малко по-"непромокаеми". Какви мерки взимате? Дайте идеи.
Важно е че нямам никакви кори под двигателя. От бронята натам -нищо. Всичко е изкъртено, не знам кога и от кого.... Даже не знам как трябва да изглежда колата както си е по принцип проектирана от БМВ. Ако някой има възможност да ми каже къде да намеря такава, нова или стара нека се свърже с мен. Или пък ако някой се е справил с други материали, нека сподели опит. Мисля че монтажа няма да е труден и ще спомогне да пази от водата. Че с това време от тук нататък ....
П.П.
За да изолирам ламбда сондата ми трябва канал.... Ех, това ми е проблем на мен. Гледах по ТВ че в Пловдив имало сервиз под наем с подемник и всички неща.... на час.... Е, това е много добра идея. Плащаш си за 2 часа дигаш и си шушнеш каквото можеш..... Дано и в други градове.
При мен проблема е как да направим така, че колите ни при такива дъждове и порой да станат малко по-"непромокаеми". Какви мерки взимате? Дайте идеи.
Важно е че нямам никакви кори под двигателя. От бронята натам -нищо. Всичко е изкъртено, не знам кога и от кого.... Даже не знам как трябва да изглежда колата както си е по принцип проектирана от БМВ. Ако някой има възможност да ми каже къде да намеря такава, нова или стара нека се свърже с мен. Или пък ако някой се е справил с други материали, нека сподели опит. Мисля че монтажа няма да е труден и ще спомогне да пази от водата. Че с това време от тук нататък ....
П.П.
За да изолирам ламбда сондата ми трябва канал.... Ех, това ми е проблем на мен. Гледах по ТВ че в Пловдив имало сервиз под наем с подемник и всички неща.... на час.... Е, това е много добра идея. Плащаш си за 2 часа дигаш и си шушнеш каквото можеш..... Дано и в други градове.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
и при мен се оказа ламбд сондата
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
bmw325ci написа:Виж на първо време и дали има вода/влага в лулите при свещите на 5-6 цилиндър, ако дренажа на решетките при прозореца не е смогнал улива точно върху мотора на 5-6 цилиндър.

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Оказа се че един от най-вероятните варианти при моето гаснене е бедна горивна смес, явно бензиновата помпа или филтъра, или и двете. Просто ламбда сондата когато се намокри дава ниска стойност (16 миливолта например, но пък и качва до 800 от което може да се мисли че май не е повредена тя) и от там нещо помпата подава по-бедна горивна смес. Дано да да се отстрани лесно проблема. Колеги, колко да очаквам за горивната помпа за Е36 91г. бензин, приблизително? Също не е ли добре и филтъра да сменя(така и така там ще се работи)? Също и за него някаква ориентировъчна цена? Имате ли идея за реалните им цени? Че се притеснявам дали ще ги имам парите...
Не успях и да намеря тема тук в Е36 за бензиновата помпа.
Не успях и да намеря тема тук в Е36 за бензиновата помпа.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Я си закарай колата на майстор, че може да смениш целия мотор докато разрешиш проблема. Помпата не определя въобще колко богата да е сместа... Извади ли свещите поне да видиш на вид как са и дали всичко е на място?
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Майстор ми каза, работил е по колата и се познаваме. Добър е. Компютърна диагностика (с Делфи, дали е най-добрата програма незнам...) направи и каза това. И че другите работи които се виждат там по колата са екстра. Сега, може и аз да не обяснявам точно как и защо горивната помпа нещо го съмнява. Но ми каза че и може и маркуч да е. А, Дано! Ако е така, то ще спестя пари. Така ми каза. За изолиране от влага на ламбда сондата ми каза най-вероятно че не е нужно, но ще я видим като дигне колата и ако трябва ще искам да я изолира. То проблема ми се появява само при голям дъжд и локви. И то два пъти. А доколкото за горивния филтър, то аз си реших че е добре да се смени понеже може и оригиналния да е..... Но ще видим как ще тръгнат нещата..... Та затова питах и за мнение и цени и, повече глави по-добре. Пък и се учим така от форумите, тези които не знаем ...
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колеги, да пиша какво направих по колата относно гасненето от бедната горивна смес. Сменихме с майстора бензиновата помпа(оказа се на моята кола под задната седалка, та дори и не качвахме колата на подемник). Като цяло излизе така 245лв дадох за нея(черен корпус, не разбрах каква марка ама не се сетих да питам, но била двойно обезшумена с 2г. гаранция), плюс и не малко пари за смяната.... Поозъбих се. Подарих му старата. Дано сега проблема с гасненето при дъжда да го няма(тая пуста бедна горивна смес), че да те остави колата е гадно особено в порой. Сега я тествам и карам, по-натам ще направиме и една контролна компютърна диагностика. Стискайте палци.
Между другото на колко хиляди се сменя горивната помпа нали я водят консуматив(или не е)?
Между другото на колко хиляди се сменя горивната помпа нали я водят консуматив(или не е)?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Както ти казаха,най-вероятно е била безсмислена смяната! Помпата работи постоянно и прави определено налягане в горивопровода до рейката с дюзите.Колко да е налягането в самата рейка,определя регулатора на налягане,който стои в предния край на рейката.Когато ламбда-сондата измери остатъчния кислород в изгорелите газове,подава сигнал в компютъра за управление на двигателя/инжекциона и той решава дали да увеличи или намали времената на впръскване на дюзите.Така той променя сместа към по-богато или по-бедно,според резултата от измерването на сондата.Помпата само осигурява нужното количество бензин.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колега, така се отчайвам....като чета. На мен ми беше обяснено че помпата се износва(тези части които като серпентина изпомпват бензина). И при ниски стойности на ламбда сондата от студено навън(на мен само при дъжда големия в София преди няколко седмици ми го направи и като ходих за кората под двигателя да си взимам пак изгасна(и тогава имаше дъжд и паднаха температурите), та при ниски стойности на ламбдата бензиновата помпа не подава достатъчно гориво и така дава бедна горивна смес на компютърната диагностика. Притеснявам се че да не се окаже че си смених скъпа част а проблема може и да не е решен.... Не е до пари или нерви и труд....хвърлени дотук, да не се окаже че може де има и занапред...

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Еми поне трима ти казахме по-рано в темата. Ти рече, че си имаш компетентен майстор. Да - може да гасне от помпа, ама се случва много рядко и не е заради бедна смес, а просто защото помпата спира да подава налягане (или е нищожно). При заминаваща си помпа обикновено колата спира да пали, или пали с повече бензин в резервоара. То ще си проличи де, но според мен не това е проблема ти. Още повече заради местоположението на помпата и невъзможността работата й да се влияе от външните атмосферни условия.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2