Проблем с шибидах
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Проблем с шибидах
Люка не се отваря нагоре и при по висока скорост и наличието на дубки тропа.
Ходих при едно момче в Банишора на ул.Кортен но той ми поиска 80лв за двете щипки което на момента ме отказа.
Такива щипки по 12лв. едната
Въпроса ми е дали има начин как да се сменят само двете щипки без да се свалят тавана или самия люк
Някой от ва имал ли е подобен проблем и какво е решението?Препоръчай те ми някойнкойто може да го оправи
Благодаря
Ходих при едно момче в Банишора на ул.Кортен но той ми поиска 80лв за двете щипки което на момента ме отказа.
Такива щипки по 12лв. едната
Въпроса ми е дали има начин как да се сменят само двете щипки без да се свалят тавана или самия люк
Някой от ва имал ли е подобен проблем и какво е решението?Препоръчай те ми някойнкойто може да го оправи
Благодаря
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Re: Проблем с шибидах
И аз съм така от доста време. Обмислям да си взема цял люк от кола за части или направо да го премахна тая вятърна симфония и да си заваря част от таван и да нямам вече люк. С интерес ще следя темата за някой евтин вариант за ремонт.
П.С. А какви са тези щипки колега, дали нямаш снимка или схема??

- fissikela
- младши ентусиаст
-
Vacheto написа:И аз съм така от доста време. Обмислям да си взема цял люк от кола за части или направо да го премахна тая вятърна симфония и да си заваря част от таван и да нямам вече люк. С интерес ще следя темата за някой евтин вариант за ремонт.
Ако не ти се отваря само нагоре и докато караш по дупки тропа, проблема е в тези щипки > http://olx.bg/ad/schipka-za-shibedah-ly ... 2Peef.html , http://www.aliansbg.com/automall/index. ... &Itemid=62 ...
Ходих при този за който споменах.,но ме застреля с сумата от 80лв за двете и 60 лв за труд. За труда ОК той си определя ма за тия щипки да ми иска 80лв. ми се стори глупаво.
Има видео в иоуТуб https://www.youtube.com/watch?v=5SJQckNfIjA .Не разбирам много добре какво говори но ми се струва че не е чак толкова трудно.Нямам условията и познанията иначе бих се хванал да го оправя сам.
Дано някой се е оправял с този проблем да даде идея и съвет.
пс. ходих и при един който искаше да ми сваля целия таван което ми се стори още по ненужно.

- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
Видях ги тези щипки, ама като гледам в youtube всички е39-ки са със стъклен люк. При мен си е метален с някаква "тапицирана табла" под него в купето, която се движи заедно с него, а гледам, че на стъклените таблата се отваря чак до края на ръка. Мисълта ми е дали има разлика в демонтажа на стъклен и на метален люк и дали частите са еднакви като цяло??

- fissikela
- младши ентусиаст
-
Не мисля че има разлика.
Моя не се отваря чак докрай ... стърчи няколко сантиметра.
Моя не се отваря чак докрай ... стърчи няколко сантиметра.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Определено излиза по евтино да се смени целият люк, аз скоро правих тази маневра, моя беше здрав но сложих стъклен за да имам гледка към звездите, не е трудно но си трябват двама човека и един кюпак бира, да не споменавам пък колко мизерия имаше между люка и тавана.
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
Колко парици ти излезе смяната на люка, ако не е тайна? Ако може да се замени тая желязна буца с джам, бих вложил малко парици.

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Моя си бачка нормално но леко потропва в определени случай , може ли да се регулира само или трябва смяна на щипки ?
Е как 2 щипки за 20 кинта да са по скъпи от цял люк

- fissikela
- младши ентусиаст
-
dak написа:Моя си бачка нормално но леко потропва в определени случай , може ли да се регулира само или трябва смяна на щипки ?
2 щипки се продава за 24лв. по 12 лв всяка. На мен един човек "майстор" ми поиска по 40лв за всяка + 60 лв за труда.
Може ни тези 140лв са по малко от нов люк
9 мнения
• Страница 1 от 1