Иван - приятно ми е BMW E38 740

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 38 740

Иван - приятно ми е BMW E38 740

Мнение от amampam » 20 Сеп 2015, 17:13

Здравейте,
Казвам се Иван и от няколко дена съм собственик на BMW Е38 740, приятно ми е да се запознаем!
Радвам се, че вече съм част от този форум и още повече от този негов подраздел. Това е моето първо BMW, до сега съм карал Mercedes E200 W210 доста дълго време, както и NISSAN. Реших да си вземе нещо по мощтно като двигател и се спрях на 4.4 литров двигател M62 (ако не се лъжа).
Към момента колата ми прави изключително добро впечатление като поведение. Изключително комфортна и доста бърза.
Чета този форум и по специално този раздел няколко дена има доста интересни теми, които ме просветлиха значително по темата, за което благодаря на всички ви.
Към момента след 3 дена тестове, единственото нещо, което не успях да го видя работещо са предните пръскалки на фаровете и може би сензора за дъжд ( но него не знам дали изобщо знам как да го използвам) Всичко друго работи чудесно, засега!
Смених маслото с 5X40 Кастрол магнетик, както и всички филтри.
Бих искал да разбера, какво още е необходимо да сменя, било то свещи, гарнитури, и т.н. за да избегна предварително разочерованието от това нещо да не е ок по колага, особенно ако съм на дълък път. Примерно, филтър за картенри газове, всмукателни гарнитури и т.н.
Има много теми, които още не съм прочел и най-вероятно ще намеря отговорите в тях, но ми предстоят няколко скорошни пътувания, едно от което дори съм в момента и не ми остава много време.
Благодаря ви предварително!
Поздрави,
Иван

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Иван - приятно ми е BMW E38 740

Мнение от (bubsa) » 20 Сеп 2015, 22:31

добре дошъл.Като за начало виж този линк,че това са най-болезнените проблеми:
viewtopic.php?f=123&t=397633
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от amampam » 20 Сеп 2015, 22:43

(bubsa) написа:добре дошъл.Като за начало виж този линк,че това са най-болезнените проблеми:
viewtopic.php?f=123&t=397633

Добре заварил!
Благодаря за линка, прегледах го с голям интерес още в началото, когато отрких този форум, наистина много полезен!

Потребител
Аватар
Кара: Е38 740i
Мечтае да кара: само BMW

Мнение от headtrick » 21 Сеп 2015, 11:49

Здравей колега,
Честито за придобивката.
Относно сензора за дъжд, когато запалиш колата слагаш лоста за мистачките на първа позиция и той си бърше само когато има капки по стуклото. Това упражнение трябва да го правиш при всяко палене, знам че няма много логика но така са го измислили инженерите.
Относно пръскалките провери дали имаш течност във всички казанчета тъй като имаш едно за препарат за интензивно почистване и едно за основната течност.
lud

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 21 Сеп 2015, 13:22

:yes:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 21 Сеп 2015, 15:06

Колега само да те радва новата продобивка,пръскалките на фаровете пръскат на всяко трето пръскане на стъклото.
Казанчето с машинката се намира зад левия подкалник,провери там защото аз лично съм им дръпнал буксата (точно от там) че ме дразнят.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 21 Сеп 2015, 15:55

:wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 21 Сеп 2015, 20:28

mpp82 написа:Колега само да те радва новата продобивка,пръскалките на фаровете пръскат на всяко трето пръскане на стъклото.
Казанчето с машинката се намира зад левия подкалник,провери там защото аз лично съм им дръпнал буксата (точно от там) че ме дразнят.

Зад десния подкалник е :yes: А, ако не пръскат на пръскалките има клапанчета на тях, които се прецакват и спират да пръскат, провери и тях... аз лично махам халогена и бъркам от там, не е нужно да се демонтира бронята :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mpp82 » 21 Сеп 2015, 22:03

Извиням се,колегата ме е поправил,зад десния е.

Потребител
Аватар

Мнение от amampam » 22 Сеп 2015, 15:21

Благодаря на всички ви, които се включихте към момента за пожеланията и за поясненията.
Явно има проблем с датчика, тъй като когато вкл. чистачките на първа позиция си работят на интервал, както си е на всички останали автомобили без сензор. Виждам, че има тенденция да се изкл. пръскалките на фаровете, защо се налага да го правите, какво не е наред с това.

Кажете ми какво още трябва да сменя за да нямам проблеми занапред, предпочитам да изпреваря нещата или да следвам железния принцип, работи ли не го барай, който следвам стрикно в професията ми и до сега не съм грешал :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mpp82 » 22 Сеп 2015, 20:20

mpp82 написа:Като завали дъжд вдигаш лоста на чистачките на първа степен,вече сензора работи,с ролера регулираш интензитета му.Лошото е че е след всяко загасяне на колата това се повтаря.

Аз лично съм ги спрял защото лятно време като пръснат и "хвърлят" до средата на капака и той става на прашни петна,и така колата е чиста а капака не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 23 Сеп 2015, 9:36

amampam написа:Благодаря на всички ви, които се включихте към момента за пожеланията и за поясненията.
Явно има проблем с датчика, тъй като когато вкл. чистачките на първа позиция си работят на интервал, както си е на всички останали автомобили без сензор. Виждам, че има тенденция да се изкл. пръскалките на фаровете, защо се налага да го правите, какво не е наред с това.

Кажете ми какво още трябва да сменя за да нямам проблеми занапред, предпочитам да изпреваря нещата или да следвам железния принцип, работи ли не го барай, който следвам стрикно в професията ми и до сега не съм грешал :)

Една диагностика би помогнала за локализиране на проблема с датчика, принципа "каквото бачка да се не пипа" според мен трябва стриктно да се спазва :D Дълги и безаварийни км!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 23 Сеп 2015, 10:03

mpp82 написа:Колега само да те радва новата продобивка,пръскалките на фаровете пръскат на всяко трето пръскане на стъклото.

Пръскалките на фаровете могат да се изключат с NCSEXPERT - аз така направих на моята Е38-ца преди време.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от amampam » 23 Сеп 2015, 10:26

Благодаря за отговорите.
Къде мога да отида и да пусна една диагностика, предложете ми сервиз/човек в София, който знае за какво става дума и си разбират/разбира от работата. Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 23 Сеп 2015, 12:14

Ако искаш просто "да пуснеш една диагностика" - аз мога да ти помогна - няма да ти струва нищо. Ще прегледаме какви грешки има (и ще ги тълкуваме доколкото можем) и може да видим RLS модула.

Коя година е произведена колата?
Изображение

Следваща

Назад към Е38