Капе антифриз от дросела
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Re: Капе антифриз от дросела
Коя от двете е тази,която излиза от главата и трябва да запуша?На снимката по-горе съм очертал точно от коя ми капе.Относно тръбичката под колекторите - тя не служи ли за нещо?Ако е удобно някой да ми прати снимка на нея,за да не убъркам и да сложа маркуча в друга

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
тялото на дросела от какво е? Алуминий? Пласмаса? -Просто никога не съм обръщал внимание - ако е от метал ти казвам, че за половин час работа може да стане наистина идеално.
Ако ти се занимава и не бързаш мога да ти спретна един чертеж и да отидеш при първия стругар да ти врътне една тръбичка с резба и зъбче и да приккючиш въпроса 1 път завинаги. Само ще трябва да измериш и да ми кажеш 1-2 размера
Ако ти се занимава и не бързаш мога да ти спретна един чертеж и да отидеш при първия стругар да ти врътне една тръбичка с резба и зъбче и да приккючиш въпроса 1 път завинаги. Само ще трябва да измериш и да ми кажеш 1-2 размера
Последна промяна Cyberloner на 08 Авг 2015, 10:10, променена общо 1 път
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
stenlipk написа:Коя от двете е тази,която излиза от главата и трябва да запуша?На снимката по-горе съм очертал точно от коя ми капе.Относно тръбичката под колекторите - тя не служи ли за нещо?Ако е удобно някой да ми прати снимка на нея,за да не убъркам и да сложа маркуча в друга![]()
???Помагайте колеги

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Положението е следното: Левия маркуч от долната и страна излиза от една метална тръбичка и влиза горе в дросела.Нея ли трябва да извадя от тръбичката и да вкарам страната,която излиза от дросела на десния маркуч?Прилагам снимка:[attachment=0]DSC_1501.JPG[/attachment
п.с: На снимката се вижда как левия маркуч влиза в тази тръбичка
п.с: На снимката се вижда как левия маркуч влиза в тази тръбичка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Проблема остана.След затапването на маркуча започна да подкапва от металната тръбичка в която го мушнах.Натегнах малко и там откъдето излиза от главата..започна и от там да подкапва.За 10 дни или 200 км. ми няма около 350 грама антифриз.Дали е възможно целия маркуч да е за смяна?За гарнитура ми казаха да не се притеснявам...маркучите са нормално твърди и не ми излиза през антифриз през капачката?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Колега, спри ги тия течове от тия маркучи и дросел, покарай малко, обезвъздуши правилно и после виж кво става. Едно по едно ги давай... Недей вади мотора...
Аз лично завих един стар датчик на мястото на щуцера в главата а в другия край, късо парче маркуч, с болт и скоба... Ако си мераклия, ще махнеш колектора...
Аз лично завих един стар датчик на мястото на щуцера в главата а в другия край, късо парче маркуч, с болт и скоба... Ако си мераклия, ще махнеш колектора...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Ест че няма да вадя мотора
Относно другото...Колата е обезвъздушена добре преди 10 дни,затова и казвам,че ми няма 350 грама антифриз защото го бяха напълнили казанчето а сега побра точно 350 гр.Не ми се иска да правя тази интервенция.Мисля да потърся читав маркуч и да го сменя...ако не намеря ще си карам така с доливане... 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Щом чезне толко, сигурен ли си в радиатора на парното в купето?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
ами да..нямам мокро по мокета...+ това виждам как антифриза се е стичал по рамото на тампона на двигателя и в гнездото има антифриз.Сега откакто прокапа и от към главата виждам как под кабелите при главата също е мокро...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
То антифриза от радиатора вътре, ще изтича през отворите за климатика... няма да има следи в купето, а под колата... Махни колектора и си свърши цялата работа как си треа, може и други неща да трябва да се барнат, може и дросела да позачистиш и други там ползи... Най-лошия вариант е антифриза да потече върху стартера, след което махането на колектора е неизбежно... Успех.
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Няма течове под колата.Единствения който виждам е този и на сух двигател си се вижда каде и как тече...Ще го мъдря ако намеря читав слагам...ако ли не карам така и доливам 
пс.Може ли да се сложи обикновен маркуч със същия диаметър и дебелина?

пс.Може ли да се сложи обикновен маркуч със същия диаметър и дебелина?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Е хубаво е да не е градински
Сваляй тоя, носи го при некви с авточасти и като ти кажат 6-8 лева за метър - купувай... Тия от по 2-3 не стаат.

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Намерих го нов по номер.Утре ще го сменям 

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
Маркуча е сменен с нов и проблема е отстранен.Темата е за триене...Благодаря на всички за помощта

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2