Кой е най-проблемния бензинов двигател на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 520i
Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър

Re: Кой е най-проблемния бензинов двигател на е46

Мнение от inj.stoichev » 14 Сеп 2015, 23:04

K_Ilkov написа:То за тва няма сериозни теми щото и да пишеш нещо смислено нещата винаги опират до кое бега повече :mhihi:

Маняк, вземи си размърдай кутията дето ти крепи шапката в правилна посока
и чети и мисли вместо да говориш кое колко тръгва от светофара ...

В скоби до времето на всяка кола седи времето на Поло със същия двигател :winky:

:ok:

Твърде млад съм за да мисля толкоз много... :bchug:
Вместо да ровя 356346 часа да търся питам и спестявам време и нерви, които някой друг вече е изхабил

Струва ми се по логично някой като направи откритие да учи останалите на това, което знае. Като в училище, а не всички след него да преоткриват топлата вода самостоятелно всеки за себе си.
:bchug:

В страни от лиготията - чета с интерес сериозните коментари по темата :yes:
Последна промяна inj.stoichev на 14 Сеп 2015, 23:21, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Сеп 2015, 23:16

Интересно ,въпрос - при н52b30 също похапва,масло.Другото е ,че си грее стабилно,при него за рязлика от м54б30 с цел повече сила,увеличени са оборотите и маслената помпа е с доста дебит.
До каква степен играе филтъра картерни - за разхода на масло?
Друго,не помня къде но съм срещал в документ за мотора,че му дават фабрично разход на масло е не е 1/1000 но не белше малко...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Сеп 2015, 15:40

Gqbriel написа:До каква степен играе филтъра картерни - за разхода на масло?
Друго,не помня къде но съм срещал в документ за мотора,че му дават фабрично разход на масло е не е 1/1000 но не белше малко...

Според мен филтъра има малка роля освен ако колата не е на много км
и "филтъра" (щото за мен е по-скоро клапан) не е много затлачен да не минава нищо ...

Разхода на масло според мен не е фабрично, а допустим, което не означава,
че от завода са ги мислили моторите да горят масло, а се застраховат ако в някаква ситуация
мотора е похарчил нещо или да те ориентират в това кога е време да се отваря или сменя мотора ...
Казвам сменя защото ако в гаранционен период се появи такъв проблем по мотора обикновенно цопват нов,
не случайно у немско мотора е резервна част, която не фигурира като номер в документите ...

Абе да ти кажа мен от разход на масло не ме е страх ама виш от мисфайри ми щръква косата :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inj.stoichev » 17 Сеп 2015, 0:19

K_Ilkov написа:

и "филтъра" (щото за мен е по-скоро клапан) не е много затлачен да не минава нищо ...

че от завода са ги мислили моторите да горят масло, а се застраховат ако в някаква ситуация
мотора е похарчил нещо или да те ориентират в това кога е време да се отваря или сменя мотора ...
Казвам сменя защото ако в гаранционен период се появи такъв проблем по мотора обикновенно цопват нов,
не случайно у немско мотора е резервна част, която не фигурира като номер в документите ...

Абе да ти кажа мен от разход на масло не ме е страх ама виш от мисфайри ми щръква косата :mhihi:

Абе ако разхода на масло е като тези които прочетох в някои теми - 1л на 1000км... еба му мамата... Пие ли го тоя двигател това масло или какво ? На мен и от двете ми настръхват топките направо... Аз не мога да си представя да изполвам такъв двигател... то трябва да си нося варел с масло в багажника :banghead: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Сеп 2015, 10:05

inj.stoichev написа:
K_Ilkov написа:

Абе ако разхода на масло е като тези които прочетох в някои теми - 1л на 1000км... еба му мамата... Пие ли го тоя двигател това масло или какво ? На мен и от двете ми настръхват топките направо... Аз не мога да си представя да изполвам такъв двигател... то трябва да си нося варел с масло в багажника :banghead: :shock:

Често зависи от стил на каране/състояние на мотор/избор на масло + детски болести евентуално на самия мотор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Сеп 2015, 13:27

inj.stoichev написа:Абе ако разхода на масло е като тези които прочетох в някои теми - 1л на 1000км... еба му мамата... Пие ли го тоя двигател това масло или какво ? На мен и от двете ми настръхват топките направо... Аз не мога да си представя да изполвам такъв двигател... то трябва да си нося варел с масло в багажника :banghead: :shock:

Ма недей бе :mhihi: Карай си 318-ката и стига рИва като ученичка с настръхнали топки :idea:
Докато се чудиш ква поредна глупост да напишеш хората си карат 330-ките и им дреме за твойте драми по въпроса :mhihi:

пп.
Като харчи по кило на 1000 км е ясно, че е за ремонт мотора ...
Или и тва не можеш да си представиш - да използваш ремонт на двигателя :mhihi:

Тая тема май не и целта да се разбере нещо, а да се реве как БМВ са направили мотор дето видиш ли има проблеми :mhihi:
Дано от БМВ АГ да четат :lol: Пълен ташак :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 17 Сеп 2015, 14:03

K_Ilkov написа:
inj.stoichev написа:Абе ако разхода на масло е като тези които прочетох в някои теми - 1л на 1000км... еба му мамата... Пие ли го тоя двигател това масло или какво ? На мен и от двете ми настръхват топките направо... Аз не мога да си представя да изполвам такъв двигател... то трябва да си нося варел с масло в багажника :banghead: :shock:

Ма недей бе :mhihi: Карай си 318-ката и стига рИва като ученичка с настръхнали топки :idea:
Докато се чудиш ква поредна глупост да напишеш хората си карат 330-ките и им дреме за твойте драми по въпроса :mhihi:

пп.

Тая тема май не и целта да се разбере нещо, а да се реве как БМВ са направили мотор дето видиш ли има проблеми :mhihi:

:yes: :yes: УТРЕПА ГО :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inj.stoichev » 17 Сеп 2015, 18:02

K_Ilkov написа:

пп.

Аз си я карам всеки ден... Всичко което се различава от твоето мислене или като цяло от мисленето на даден човек е глупсот за него, ясно ми е на мен. Е поне не се впрягам да ги мъдря идват ми отвътре... Драми нямам, само си чеша езика... поне според аудиторията. Виждам тука е пълно с играчи, които правят по 2-3 пъти ремонт на двигател няма проблеми ;) Щом ги влече... може и по 10 да правят ... Аз не правя само карам.... 'Щот съм прост не за друго :ok: А смисъла на темата почти си го разбрал.

И 1 литър на 10 000км да гори за мен е за ремонт... Затова ми е чудно как хора карат с по 1л на 1000км...

пп. мога да си рева колкото си искам, щом нещо не ме удовлетворява като ползвател то ще си дам негативното мнение пък който иска да му обръща внимание. Или не мога а?
Наздраве :bchug: Господ здраве да Ви дава :winky:
Аз се начетох на отзиви и бях дотук с писането :no:
Последна промяна inj.stoichev на 17 Сеп 2015, 19:25, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 17 Сеп 2015, 18:50

Колегата нали си трупа мнения . Хора къде са регистрирани от години и компетентни за марката нямат толкова мнения . :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 17 Сеп 2015, 20:30

Тая тема много отдавна се изчерпа според мен... Колега, ако ти е проблем разхода на масло или ремонтите, които трябва да се правят заради това значи тази кола не е за теб. Седни покарай малко някоя 330-ка и виж с какво впечатление ще останеш след това. Ако ти хареса я купуваш, ако не - не... :dunno: 330-ката гори сравнително малко за мощността си и върви доста добре, та след 15г тоя двигател, който е мислен да гори колкото се може по-малко и да върви ти как мислиш няма ли да има проблеми ? А едно е сигурно мен като ме ще си сменям двигатели и ще си се радвам на колата, теб като не те вълнуват тези неща няма смисъл да обсъждаме 330ки 540ки и т.н :dunno: Карай си 18ката и толко... Да ти обобщя някои неща, че гледам доста теми си пуснал и от 2-3 седмици едно и също се дъвче... N42B20 мотора е най-проблемния и не върви толкова, M54B30 също има някои болежки, но той очевидно не те интересува. Най-здравия мотор в е46 (който върви добре) за мен е M52B28TU, M43B19TU също е здрав, но е куц кон (както ти каза в една от темите ти -биеш го с поло :mhihi: ). За другата тема... е46 е доста по-добре ако града в който живееш трудно се намират места за паркиране и караш предимно в града. е39 е по-комфортна и е доста по-удобна от е46 за дълги пътувания... Не знам ама в тоя форум има толко много информация, че едва ли има проблем за който не е писано по 20 пъти... Надявам се, че си ме разбрал за двигателите, купета и т.н :bchug:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inj.stoichev » 17 Сеп 2015, 21:19

M-coupe написа:Тая тема много отдавна се изчерпа според мен... Колега, ако ти е проблем разхода на масло или ремонтите, които трябва да се правят заради това значи тази кола не е за теб. Седни покарай малко някоя 330-ка и виж с какво впечатление ще останеш след това. Ако ти хареса я купуваш, ако не - не... :dunno: 330-ката гори сравнително малко за мощността си и върви доста добре, та след 15г тоя двигател, който е мислен да гори колкото се може по-малко и да върви ти как мислиш няма ли да има проблеми ? А едно е сигурно мен като ме ще си сменям двигатели и ще си се радвам на колата, теб като не те вълнуват тези неща няма смисъл да обсъждаме 330ки 540ки и т.н :dunno: Карай си 18ката и толко... Да ти обобщя някои неща, че гледам доста теми си пуснал и от 2-3 седмици едно и също се дъвче... N42B20 мотора е най-проблемния и не върви толкова, M54B30 също има някои болежки, но той очевидно не те интересува. Най-здравия мотор в е46 (който върви добре) за мен е M52B28TU, M43B19TU също е здрав, но е куц кон (както ти каза в една от темите ти -биеш го с поло :mhihi: ). За другата тема... е46 е доста по-добре ако града в който живееш трудно се намират места за паркиране и караш предимно в града. е39 е по-комфортна и е доста по-удобна от е46 за дълги пътувания... Не знам ама в тоя форум има толко много информация, че едва ли има проблем за който не е писано по 20 пъти... Надявам се, че си ме разбрал за двигателите, купета и т.н :bchug:

Да, аз и по-рано писах, че съм събрал достатъчно ифнормация и че темата се е поизчерпала. Темите които съм пуснал не са доста, а са 2 и по-двете се изписа много за което съм благодарен на всички. Имам достатъчно инфармация, за да взема решение за себе си.

Пожелавам на всички приятно и безаварийно каране ! :driving:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Сеп 2015, 21:29

inj.stoichev написа:пп. мога да си рева колкото си искам, щом нещо не ме удовлетворява като ползвател то ще си дам негативното мнение пък който иска да му обръща внимание. Или не мога а?

Ти го плюеш то си мисли, че роса му капе ...

Можеш бе гусин "аз само карам", само дето ти намекнах, че форума не е отговорен за харча на масло на м54
както и за всички проблеми по БМВ-тата, напротив, въпреки това, ние ги караме и ги харесваме ...
Тука не е БМВ АГ, а и да ти кажа си закъснял с има няма 15г да държиш сметка на БМВ кво са правили с е46.
Хората са го писали като успешен модел и са продължили напред с развитието си, кви са резултатите
можеш да се информираш в нета или да чакаш някой дето вече е запознат да ти сипе на готово ;)

Караме ги и им се кефим вероятно щото сме балъци или пък защото тези коли и мотори ни носят нещо,
което ти не можеш да разбереш защото за теб е важно за 3-те години ползване да не дадаеш повече от 2к
за поддръжка защото това ще е прецедент в семейството ти, което ще доведе до проблеми касаещи наследството ви за вечни времена ...

Аз лично съм изключително притеснен за хората каращи С мотори и нуждаещи се от
превантивна смяна на биелни лагери на 90-100к ... Представи си мъката им купувайки такъв мотор
при това знаейки за този ужасен и нерешим "проблем" ... да се отваря мотор на 100к километра ...
Къде го има тва?, как спят тия хора?, защо го правят това?, защо им позволяват?, защо БМВ са ги правили така?

Ужас ти казвам :banghead:
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 17 Сеп 2015, 23:21

Ти го плюеш то си мисли, че роса му капе ...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 17 Сеп 2015, 23:49

inj.stoichev написа:Като харчи по кило на 1000 км е ясно, че е за ремонт мотора ...
И 1 литър на 10 000км да гори за мен е за ремонт... Затова ми е чудно как хора карат с по 1л на 1000км...

Скоро ходихме до морето с Cayenne turbo на 60к ,купена нова и изхарчи доста повече масло и това е нормано! :winky:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 18 Сеп 2015, 0:49

И накрая БМВ за това са измислили и 330д.
За да отидеш от София до Бургас на караминьол и маслото да не мръдне. :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ПредишнаСледваща

Назад към E46