Учредихме Асоцияция

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Учредихме Асоцияция

Мнение от ivo gazcom » 24 Ное 2006, 22:54

Темата я имаше преди да стане бъг с форума,но понеже я видяха малко хора ето пак:
Учредихме Асоцияция на собствениците на автопочистващи комплекси по иницятива на колегите от Софавто,аз бях избран на общо събрание в писъствието на собствениците на всички по-серьозни мивки в София за член на УС.

Подробно щи Ви запозная с целите ни в сайт който подготвям в момента.

Идеята ми е да работя за съвмесни иницятиви с автомобилните клубове и по-спецялно с нашия.

Тук бих желал да чуя вашето мнение и да споделите идеи които да заложим в програмата.

Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 24 Ное 2006, 23:07

ЧЕСТИТО :bgflag:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 24 Ное 2006, 23:09

Честито
Niki Lauda

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 24 Ное 2006, 23:13

Браво, ако трябва да помагаме с нещо казвай ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ico-power » 25 Ное 2006, 0:10

честито само така

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 25 Ное 2006, 10:45

Ние добре ще помогнем, но все пак трябва да разберем с какво на нас ще помогне тази Асоцияция. Все пак, пусни някакво повърхностно инфо за какво става дума. Това докато чакаме сайта 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 25 Ное 2006, 12:53

Основни идеи са:
Борбата с нелоялната конкуренция.
Защита интересите на потребителите(контролна комисия по качеството на услугите)
Организирано унифициране на цените
Изработване на офицялен знак на Асоцияцията стоящ на видно място на обектите,уведомяващ клиента че използва услугите на член на асоцияцията и при възникнали нередности клиента да може да сигнализира.

И пак казвам, в момента формираме преоритети затова бих желал да чуя мнението на вас потребителите на услуги на автопочистващи комплекси за да може да го вземем предвит при изграждане на шестмесечната работна програма на УС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 26 Ное 2006, 4:14

1 квалифициран персонал- ако ти прави чпечатление понякога като мина покрай някой и не спирам кат ги видя
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 26 Ное 2006, 10:09

Бързо обслужване......(може и като екстра)
Някой път човек наистина няма време а разни там се мотат изчакват се я за пароструйка я за някой препарат я кафенце цоцат.....
Това е сериозна работа за хора които ще я вършат отговорно не за някви келемета дето чакат бакшиш....
Колегата Bayron е прав квалифициран персонал трябва ако ще и курс да се минава или некъв изпит.
Сигурно звучи смешно тва за курса но повярвайте да се измие една кола качествено иска умение и опит.Хиляди пъти съм си мил колата сам щот иначе винаги се намират кусури я петна останали я неизмити подкалници а пък интериора да не говорим.Опръскват ти джама с препарата за табло и то седи мазно и ти вика "готов си"и др. примери ....
Основното според мен също така е и да не карат някои клиенти (само щот не карат лъскави нови коли) да се чувстват втора ръка и да чакат на някой "важен" да му лъскат праговете до припадък щот бил еди си кой....Всички сме хора и всички си плащаме и искаме еднакво обслужване и еднакво уважение.Няма значение че Фурната кара е36 а не Cayenne примерно...............
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 26 Ное 2006, 10:43

Трябва да почнете да променяте нещата от самите вас, като с това имам предвид именно СофАвто. Нема вариант да ми промотират услуга "пълна авто козметика за 12 часа" и колите да си ги чакам по 2-3 дни. При положение че всеки месец им пращам по 10-15 коли.

Другото което си мисля е че трябва да обърнете внимание и на клиента, не само на колата му, как да стане вие го измислете.

Трето - има милион мивки които никва работа не вършат а пак взимат същите пари, преборете се с тях.

П.С. Рекламирайте и продуктите с които работите, аз мивки които не ползват Ma-Fra или Sonax не ползвам, сигурен съм че има и други хора които са на моя принцип
Последна промяна Nasti на 26 Ное 2006, 12:35, променена общо 1 път
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 26 Ное 2006, 12:29

Наблегнете на рекламата кои автомивки работят денонощно, аз лично пред 1-2 седмици разбрах че Газкома работи 24 часа, хубаво е повече хора да знаят за това!

В някои автомивки като на Софавто аз лично не бих си оставил колата по следните причини:

1. Вкарва се в ебати затънтения гараж под земята
2. Престоява там както каза Насти супер много време
3. Няма възможност да се вижда от собственика при желание че иска да види как протича почистването.

Причините са че за 1 ден на тъмно без надзор една недобронамерена автомовка би могла да ми смени полвината кола, ако не и цялата и после доказвай ама мота беше с еди кво си, защо сега е по този начин и т.н.

Примерно на Газкома мога да си седя и да гледам ако искам и 10 часа как я чистят и да и се радвам, в СОфавто обаче я даваш на някой си и после си я търсиш след еди колко си време.

Дано да съм бил полезен ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 26 Ное 2006, 15:37

Фурна - не е баш така, щото тоя с Кайена ще му ръгне бакшиш 2-5-10 кинта на ръка, а ти едва ли :mhihi: така че не плащате еднакво вероятно. В България си все пак.

Аз лично избрах отначало автомивка близо до нас, след 1-2 опита и гледане кой как мие се запознах с единия и ходя при него - вече ми знае кое как го искам, и че за качество има бакшиш :) т.е. предпочитам го защото ме третира като спец-случай за 1-2 кинта бакшиш, и колата я мие без забележки а и ми намира място дори да има опашка, без да се сърдят разни ;)

та мисълта ми е един клиент иска да знае, че колата му ще е измита както трябва, и примерно няма да му вкарват смело вода по спирачните дискове без да питат дали не идва от якия път и якото спиране и не са нагряти. Дори да не дава бакшиш - да не се чувства пренебрегнат, да го попитат като е готова ОК ли е или вижда нещо за бърсане/оправяне и подобни. За мен е плюс ако ме попитат и с какъв препарат да я мият и да ми обяснят защо с еди-кой си е едно левче отгоре цената примерно и струва ли си, и общо взето тази комуникация с клиента да е на по-преден план. А не дай-ззземи-чао. Стандартното 'всеки е важен' помага навсякъде ;)

моето виждане ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 26 Ное 2006, 20:11

ivo gazcom написа:Основни идеи са:
Борбата с нелоялната конкуренция.
Защита интересите на потребителите(контролна комисия по качеството на услугите)
Организирано унифициране на цените

Иво,без да твърдя че съм компетентен за вашия бранш но закона забранява картелирането и такива унифицирания на цените само могат да докарат солени глоби на членовете и да навредят на бизнеса.както и влизат в противоречие с другата точка-защита на интересите на потребителите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 26 Ное 2006, 20:28

t0sh написа:Аз лично избрах отначало автомивка близо до нас, след 1-2 опита и гледане кой как мие се запознах с единия и ходя при него - вече ми знае кое как го искам, и че за качество има бакшиш :) т.е. предпочитам го защото ме третира като спец-случай за 1-2 кинта бакшиш, и колата я мие без забележки а и ми намира място дори да има опашка, без да се сърдят разни ;)

Така е ,трябва да се даде бакшишче на момчетата иначе не може да изисквате кой знае какво голямо качество.Който не му харесва има автомати и може сам да си я измие :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 26 Ное 2006, 23:30

PROSTAKA написа:
t0sh написа:Аз лично избрах отначало автомивка близо до нас, след 1-2 опита и гледане кой как мие се запознах с единия и ходя при него - вече ми знае кое как го искам, и че за качество има бакшиш :) т.е. предпочитам го защото ме третира като спец-случай за 1-2 кинта бакшиш, и колата я мие без забележки а и ми намира място дори да има опашка, без да се сърдят разни ;)

Така е ,трябва да се даде бакшишче на момчетата иначе не може да изисквате кой знае какво голямо качество.Който не му харесва има автомати и може сам да си я измие :mhihi:

Стига с тва бакшишче ве тука лев там два и си скатал за цело миене :mhihi: :mhihi:
:OT: Стиснат съм :mhihi: :mhihi: :mhihi:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Основен Форум