Проблем с таблото и автомата на 528i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с таблото и автомата на 528i
Здравейте колеги, днес си взех бмв 528i автомат (двоен ванос) и на прибиране, откривах проблемите един по един.Ще започна от това което колата има като проблем и това което се появи.
Колата има проблем с таблото,
1. стрелката на километража не се движи изобщо, стрелката за разхода на гориво също не се движи.
2. Колата максимално влиза до 5500 оборота при натискане, това нормално ли е?
3. Като се прибрахме след 200км път, се появи нов проблем, скоростите на автомата, започнаха да изкл. от таблото, както ми показва, че съм на D , като я натисна малко по сериозно и се чува някакъв звуков сигнал и изключва от таблото и не показва на какво положение е и като давам газ не сменя скорост ами мн бавно наема.От какво може да е този проблем?
Благодаря.
1. стрелката на километража не се движи изобщо, стрелката за разхода на гориво също не се движи.
3. Като се прибрахме след 200км път, се появи нов проблем, скоростите на автомата, започнаха да изкл. от таблото, както ми показва, че съм на D , като я натисна малко по сериозно и се чува някакъв звуков сигнал и изключва от таблото и не показва на какво положение е и като давам газ не сменя скорост ами мн бавно наема.От какво може да е този проблем?
Благодаря.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблем с таблото и автомата на 528i
Проблемът ти е комплексен....километраж от друга кола, проблем с АБС-а и скоростите. Честито, купил си си поредното "перфекно" BMW. Ако искаш да ти излезе евтин ремонта, потърси сервиз в който наистина знаят какво правят 
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

mad_presley написа:Проблемът ти е комплексен....километраж от друга кола, проблем с АБС-а и скоростите. Честито, купил си си поредното "перфекно" BMW. Ако искаш да ти излезе евтин ремонта, потърси сервиз в който наистина знаят какво правят
Какво да очаквам като разходи за това, което ми говориш?
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
cnyyha написа:Здравейте колеги, днес си взех бмв 528i автомат (двоен ванос) и на прибиране, откривах проблемите един по един.Ще започна от това което колата има като проблем и това което се появи.
Благодаря.
Почни сьс заден ляв датчик АБС...и ако имаш кьсмет проблемите с таблото ще се оправят. Скоростите ти влизат в авариен режим....там вече дьрвото е голямо..

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Автоматът,ако е заминал,винаги има опция да стане ръчна кутия.
С много любов към децата!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
stormrider написа:Автоматът,ако е заминал,винаги има опция да стане ръчна кутия.
Е не е ли по евтино да сложи друг автомат отколкото да я преправя на ръчка? То не са само скорости.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
cnyyha написа:
Какво да очаквам като разходи за това, което ми говориш?
Докато не се направи читава диагностика, от човек който знае какво да гледа, може само да се предполага до каква сума ще стигне.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Добре бе хора , вие като купувате коли само по цвят ли ги избирате ?
Ако е кош за 2000лв е ОК , щото са очаквани неща , но ако човек се е изръсил повече е ебати наивника и с право са му взели парите.
Първо виж си оправи километража , дали с АБС датчика или само с прекодиране на таблото и после ресет на всичко да се направи. Може автомата да се шашка , макар че ме съмнява.
Прекодиране на табло - 20-50лв ( зависи колко ти вземат )
Датчик - 50-150 ( пак зависи от майстора ).
Диагностиката 30-50лв стандартно , но е хубаво да е от човек дето знае какво прави.

Първо виж си оправи километража , дали с АБС датчика или само с прекодиране на таблото и после ресет на всичко да се направи. Може автомата да се шашка , макар че ме съмнява.
Прекодиране на табло - 20-50лв ( зависи колко ти вземат )
Датчик - 50-150 ( пак зависи от майстора ).
Диагностиката 30-50лв стандартно , но е хубаво да е от човек дето знае какво прави.
Колегата сигурно е бил заслепен от навигацията, телефона и щорите. И нали пали и върви и айдеее.
Иначе ми е много интересно, колега не ти ли направи впечатление, че волана няма емблема?
http://www.cars.bg/c1043188
Иначе ми е много интересно, колега не ти ли направи впечатление, че волана няма емблема?
Kris написа:Колегата сигурно е бил заслепен от навигацията, телефона и щорите. И нали пали и върви и айдеее.
Направи ми впечатление да, с човека направихме бартер, и не смеех да имам чак такива големи претенции, понеже и моята беше... да не говорим, та.. айрбег-а го няма , нещо и автопилота не се вкл.
Преди малко ходих набързо до сервиз да я закачат на комп, не може да я засече комп-а от двете букси. Ще му я карам след 1 седмица, да се занимава с нея и да търси кабелите откачени ли са и къде са проблемите.
Откачи ми абс, след което я пробвах колата, и спря да изключва от таблото на какво положение е кутита и да влиза в авариен режим.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
cnyyha написа:Направи ми впечатление да, с човека направихме бартер, и не смеех да имам чак такива големи претенции, понеже и моята беше... да не говорим, та.. айрбег-а го няма , нещо и автопилота не се вкл.
Преди малко ходих набързо до сервиз да я закачат на комп, не може да я засече комп-а от двете букси. Ще му я карам след 1 седмица, да се занимава с нея и да търси кабелите откачени ли са и къде са проблемите.
Откачи ми абс, след което я пробвах колата, и спря да изключва от таблото на какво положение е кутита и да влиза в авариен режим.
По-добре я карай при някой колега, дето знае какво прави. С такава кола с писане във форума не можем да ти помогнем с абсолютно нищо.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Пиши от кой град си колега, все някой ще я погледне.
От Бургас съм.
Иначе като цяло, това нормално ли е за автоматика(стептроник) като я настъпиш на макс, максимално да стига до 5500 оборота при положение, че критичните на таблото влизат след 6000, и другото, което е , като е натиснат на макс, като удари прекъсвач и не сменя скорост(трябва да върнеш леко педала и да натиснеш пак рязко за да смени). До сега не съм карал автоматик и се питам това нормално ли е за автоматика или има нещо нередно.. Благодаря.
Иначе като цяло, това нормално ли е за автоматика(стептроник) като я настъпиш на макс, максимално да стига до 5500 оборота при положение, че критичните на таблото влизат след 6000, и другото, което е , като е натиснат на макс, като удари прекъсвач и не сменя скорост(трябва да върнеш леко педала и да натиснеш пак рязко за да смени). До сега не съм карал автоматик и се питам това нормално ли е за автоматика или има нещо нередно.. Благодаря.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
cnyyha написа:От Бургас съм.
Нищо от това не е нормално...
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
cnyyha написа:От Бургас съм.
като я настъпиш на макс, максимално да стига до 5500 оборота

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2