Проблем с таблото и автомата на 528i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с таблото и автомата на 528i

Мнение от cnyyha » 15 Сеп 2015, 21:56

Здравейте колеги, днес си взех бмв 528i автомат (двоен ванос) и на прибиране, откривах проблемите един по един.Ще започна от това което колата има като проблем и това което се появи.
Колата има проблем с таблото,
1. стрелката на километража не се движи изобщо, стрелката за разхода на гориво също не се движи.
2. Колата максимално влиза до 5500 оборота при натискане, това нормално ли е?
3. Като се прибрахме след 200км път, се появи нов проблем, скоростите на автомата, започнаха да изкл. от таблото, както ми показва, че съм на D , като я натисна малко по сериозно и се чува някакъв звуков сигнал и изключва от таблото и не показва на какво положение е и като давам газ не сменя скорост ами мн бавно наема.От какво може да е този проблем?
Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Проблем с таблото и автомата на 528i

Мнение от mad_presley » 15 Сеп 2015, 22:55

Проблемът ти е комплексен....километраж от друга кола, проблем с АБС-а и скоростите. Честито, купил си си поредното "перфекно" BMW. Ако искаш да ти излезе евтин ремонта, потърси сервиз в който наистина знаят какво правят ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от cnyyha » 15 Сеп 2015, 23:34

mad_presley написа:Проблемът ти е комплексен....километраж от друга кола, проблем с АБС-а и скоростите. Честито, купил си си поредното "перфекно" BMW. Ако искаш да ти излезе евтин ремонта, потърси сервиз в който наистина знаят какво правят ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Какво да очаквам като разходи за това, което ми говориш?

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 16 Сеп 2015, 6:25

cnyyha написа:Здравейте колеги, днес си взех бмв 528i автомат (двоен ванос) и на прибиране, откривах проблемите един по един.Ще започна от това което колата има като проблем и това което се появи.
Колата има проблем с таблото,
1. стрелката на километража не се движи изобщо, стрелката за разхода на гориво също не се движи.
2. Колата максимално влиза до 5500 оборота при натискане, това нормално ли е?
3. Като се прибрахме след 200км път, се появи нов проблем, скоростите на автомата, започнаха да изкл. от таблото, както ми показва, че съм на D , като я натисна малко по сериозно и се чува някакъв звуков сигнал и изключва от таблото и не показва на какво положение е и като давам газ не сменя скорост ами мн бавно наема.От какво може да е този проблем?
Благодаря.

Почни сьс заден ляв датчик АБС...и ако имаш кьсмет проблемите с таблото ще се оправят. Скоростите ти влизат в авариен режим....там вече дьрвото е голямо.. ;) честито..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 16 Сеп 2015, 7:10

Автоматът,ако е заминал,винаги има опция да стане ръчна кутия.
С много любов към децата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Сеп 2015, 7:27

stormrider написа:Автоматът,ако е заминал,винаги има опция да стане ръчна кутия.

Е не е ли по евтино да сложи друг автомат отколкото да я преправя на ръчка? То не са само скорости.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 16 Сеп 2015, 11:27

cnyyha написа:
Какво да очаквам като разходи за това, което ми говориш?

Докато не се направи читава диагностика, от човек който знае какво да гледа, може само да се предполага до каква сума ще стигне.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 16 Сеп 2015, 12:39

Добре бе хора , вие като купувате коли само по цвят ли ги избирате ? :) Ако е кош за 2000лв е ОК , щото са очаквани неща , но ако човек се е изръсил повече е ебати наивника и с право са му взели парите.

Първо виж си оправи километража , дали с АБС датчика или само с прекодиране на таблото и после ресет на всичко да се направи. Може автомата да се шашка , макар че ме съмнява.

Прекодиране на табло - 20-50лв ( зависи колко ти вземат )
Датчик - 50-150 ( пак зависи от майстора ).

Диагностиката 30-50лв стандартно , но е хубаво да е от човек дето знае какво прави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 16 Сеп 2015, 13:31

Колегата сигурно е бил заслепен от навигацията, телефона и щорите. И нали пали и върви и айдеее.

Иначе ми е много интересно, колега не ти ли направи впечатление, че волана няма емблема?

http://www.cars.bg/c1043188

Потребител
Аватар

Мнение от cnyyha » 16 Сеп 2015, 15:49

Kris написа:Колегата сигурно е бил заслепен от навигацията, телефона и щорите. И нали пали и върви и айдеее.

Иначе ми е много интересно, колега не ти ли направи впечатление, че волана няма емблема?

http://www.cars.bg/c1043188

Направи ми впечатление да, с човека направихме бартер, и не смеех да имам чак такива големи претенции, понеже и моята беше... да не говорим, та.. айрбег-а го няма , нещо и автопилота не се вкл.
Преди малко ходих набързо до сервиз да я закачат на комп, не може да я засече комп-а от двете букси. Ще му я карам след 1 седмица, да се занимава с нея и да търси кабелите откачени ли са и къде са проблемите.
Откачи ми абс, след което я пробвах колата, и спря да изключва от таблото на какво положение е кутита и да влиза в авариен режим.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 16 Сеп 2015, 18:26

cnyyha написа:Направи ми впечатление да, с човека направихме бартер, и не смеех да имам чак такива големи претенции, понеже и моята беше... да не говорим, та.. айрбег-а го няма , нещо и автопилота не се вкл.
Преди малко ходих набързо до сервиз да я закачат на комп, не може да я засече комп-а от двете букси. Ще му я карам след 1 седмица, да се занимава с нея и да търси кабелите откачени ли са и къде са проблемите.
Откачи ми абс, след което я пробвах колата, и спря да изключва от таблото на какво положение е кутита и да влиза в авариен режим.

По-добре я карай при някой колега, дето знае какво прави. С такава кола с писане във форума не можем да ти помогнем с абсолютно нищо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 16 Сеп 2015, 18:34

Пиши от кой град си колега, все някой ще я погледне.

Потребител
Аватар

Мнение от cnyyha » 16 Сеп 2015, 21:59

От Бургас съм.
Иначе като цяло, това нормално ли е за автоматика(стептроник) като я настъпиш на макс, максимално да стига до 5500 оборота при положение, че критичните на таблото влизат след 6000, и другото, което е , като е натиснат на макс, като удари прекъсвач и не сменя скорост(трябва да върнеш леко педала и да натиснеш пак рязко за да смени). До сега не съм карал автоматик и се питам това нормално ли е за автоматика или има нещо нередно.. Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 17 Сеп 2015, 1:14

cnyyha написа:От Бургас съм.
Иначе като цяло, това нормално ли е за автоматика(стептроник) като я настъпиш на макс, максимално да стига до 5500 оборота при положение, че критичните на таблото влизат след 6000, и другото, което е , като е натиснат на макс, като удари прекъсвач и не сменя скорост(трябва да върнеш леко педала и да натиснеш пак рязко за да смени). До сега не съм карал автоматик и се питам това нормално ли е за автоматика или има нещо нередно.. Благодаря.

Нищо от това не е нормално...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 17 Сеп 2015, 8:09

cnyyha написа:От Бургас съм.
като я настъпиш на макс, максимално да стига до 5500 оборота

:OT: Само ако нощес са ти пораснали още два цилиндъра :OT: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E39