Смяна на мотор при Х модел

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325XI
Мечтае да кара: BMW M5 E39

Смяна на мотор при Х модел

Мнение от Curtis » 14 Сеп 2015, 21:07

Здравейте колеги, имам едно питане. Възможна ли е смяната на двигателя при моделите 4х4, има ли някакви пречки и съвместими ли са моторите? От значение ли е видът на скоростната кутия, годината и т.н.т. Питам защото моята кола попушва доста и основния ремонт не е вариант за мен при положение, че гумичките на клапаните са сменяни веднъж (не от мен, и то не отдавна), както и гарнитура на капака. Чудя се дали е добра алтернатива и дали е възможно. Е46 2001г. 325Хи, 2,5 190кс. автоматик бензин(без газ). Благодаря предварително :help: :help: :help: Само да добавя,че се зачетох по форума ,че сутрин пали от третия път или от първия с подаване на газ, и изпушва зверски, димът е бяло сивкав по скоро бял, антифриз има а нивото на маслото не съм го проследил за 300км от както я имам но когато я взех беше едва на върха на пръчката, дори не беше по средата или малко под нея. Когато шофирам градско не пуши стъпя ли на околовръстното пак е добре при първото спиране на светофар и потегляне пак пада мъгла зад мен :D . както и да е :have one:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Смяна на мотор при Х модел

Мнение от JTD » 15 Сеп 2015, 10:31

Просто си оправи твоя двигател.
Хем ще ти излезе по-евтино, хем ще е и по-добре.
А да купиш 2-ра употреба двигател и да го качиш без да го ревизираш основно си е огромна грешка.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Назад към E46