BMW e46 318i тракане в двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- alexanderbg2
- Потребител
-
BMW e46 318i тракане в двигателя
Здравейте момчета,
Наскоро купих бмв е46 318 2002 бензин 143 к.с. Има шум в мотора и не мога да разбера от къде точно идва, надявам се вие да успеете да ми помогнете. Съответният шум е метален и не се чува, когато колата е студена. Първоначално смятахме, че трябва да се смени веригата, но за съжаление в сервиза ми казаха, че тя вече е била сменяна (можеби предния собственик си е мислел същото). Другият проблем освен шума е че колата не вървеше изобщо. Все пак сменихме веригата понеже пластмастовите водачи са били изпотрошени. Казаха ми също че предната верига не е била сложена както трябва и мотора не е работил правилно. Действително след смяната на веригата (казаха че новата са я сложили както трябва) колата стана много по-мощна, но за съжаление шума остана. Казаха ми че проблема бил в буталата. На втория ден запалих колата, след 1-2 минути докато леко я форсирах се чу едно изтропване и двигателя леко се разтресе, сега и колата отново спря да върви.. (излишно е да казвам, че шумът остана.. той никога не е изчезвал). Не ми се вярва проблемът да е от бутала, колянов вал и т.н. понеже двигателя според мен работи много равномерно, не пуши, а когато веригата уж беше наместена колата дърпаше много добре. Шумът, за който говоря се чува, когато подавам газ. Качвам и клипче, на което подавам газ доста често, за да се чуе шумът.
Много моля, ако имате представа на какво се дължи този шуми да споделите мнение понеже вече дадох доста пари по сервизи и чувам доста различни мнения и не знам кого да слушам вече... ето го и клипа --->> https://youtu.be/LiS4Jah8u-s
Наскоро купих бмв е46 318 2002 бензин 143 к.с. Има шум в мотора и не мога да разбера от къде точно идва, надявам се вие да успеете да ми помогнете. Съответният шум е метален и не се чува, когато колата е студена. Първоначално смятахме, че трябва да се смени веригата, но за съжаление в сервиза ми казаха, че тя вече е била сменяна (можеби предния собственик си е мислел същото). Другият проблем освен шума е че колата не вървеше изобщо. Все пак сменихме веригата понеже пластмастовите водачи са били изпотрошени. Казаха ми също че предната верига не е била сложена както трябва и мотора не е работил правилно. Действително след смяната на веригата (казаха че новата са я сложили както трябва) колата стана много по-мощна, но за съжаление шума остана. Казаха ми че проблема бил в буталата. На втория ден запалих колата, след 1-2 минути докато леко я форсирах се чу едно изтропване и двигателя леко се разтресе, сега и колата отново спря да върви.. (излишно е да казвам, че шумът остана.. той никога не е изчезвал). Не ми се вярва проблемът да е от бутала, колянов вал и т.н. понеже двигателя според мен работи много равномерно, не пуши, а когато веригата уж беше наместена колата дърпаше много добре. Шумът, за който говоря се чува, когато подавам газ. Качвам и клипче, на което подавам газ доста често, за да се чуе шумът.
Много моля, ако имате представа на какво се дължи този шуми да споделите мнение понеже вече дадох доста пари по сервизи и чувам доста различни мнения и не знам кого да слушам вече... ето го и клипа --->> https://youtu.be/LiS4Jah8u-s
Re: BMW e46 318i тракане в двигателя
Повдигачи?? ЛИчно за мен с тоз двигател с това тракане не трябва да караш . Ако имаш някой кадърен майстор да я отваря да я погледне
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Първопричината за проблемите с веригата и водачите е обтегача!
В първоначално вгражданите обтегачи има фабричен дефект, който след определен пробег (може би над 200-300 хил) причинява счупването на водачите, което води до куп проблеми, наподобяващи това което си описал. След 2007 (мисля) вече се конструира нов обтегач, който е с отстранен дефект и по фирмените сервизи в белите страни ти го подменят безплатно и без да те питат дори.
Ето сравнение между стария и новия модел

Новия е отляво, с по-тънката глава. С просто око можеш да провериш твоя какъв е. Ако е от стария тип, ще има да сменяш водачи доста често!
Ето го сниман на мотора, за ориентация. Точно под маркуча. Този на снимката е стария.

Ако разровиш youtube има и клипчета как се сменя, елементарно е.
Хубаво е че този обтегач се слага на почти всички бензинови мотори след 2007 така че се намира по моргите на половин цена. Нов е около 100.
edit:
https://www.youtube.com/watch?v=Gup33yAjdm8
Ето го аналогичен на твоя случай, както и решението му.
В първоначално вгражданите обтегачи има фабричен дефект, който след определен пробег (може би над 200-300 хил) причинява счупването на водачите, което води до куп проблеми, наподобяващи това което си описал. След 2007 (мисля) вече се конструира нов обтегач, който е с отстранен дефект и по фирмените сервизи в белите страни ти го подменят безплатно и без да те питат дори.

Новия е отляво, с по-тънката глава. С просто око можеш да провериш твоя какъв е. Ако е от стария тип, ще има да сменяш водачи доста често!
Ето го сниман на мотора, за ориентация. Точно под маркуча. Този на снимката е стария.

Хубаво е че този обтегач се слага на почти всички бензинови мотори след 2007 така че се намира по моргите на половин цена. Нов е около 100.
edit:
https://www.youtube.com/watch?v=Gup33yAjdm8
Ето го аналогичен на твоя случай, както и решението му.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- alexanderbg2
- Потребител
-
pimpo написа:Първопричината за проблемите с веригата и водачите е обтегача!
Благодаря за съвета! Сега проверих и виждам, че обтегача е от новия модел. Някакви други идеи?

Аз също имам чувството че веригата не е опъната и затова трака..
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Хм, остава да не са направили водачите нещо. Не знам. Аз все пак бих извадил да видя обтегача дали е наред. Ако си от София мога да ти дам моя стария за сравнение (той все още е читав
). Но друго не ми идва наум в момента.

Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Биелен лагер, бутален болт.По-вероятно второто.Аз поне чувам шума с честота на колянов вал, а не газоразпределение.На твое място първо бих и разпорил корема и да поразгледам, евентуално поизкарам буталата.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- alexanderbg2
- Потребител
-
Здравейте отново. Закарах колата в сервиз Матадор в Русе (в кв. Чародейка), където реално намериха проблема и ми оправиха колата. Оказа се, че счупена една пружинка на разпределителния вал.
Ето това е пружинката:

Ето това е пружинката:

7 мнения
• Страница 1 от 1