E65/Е66 - най-различни въпроси (и отговори)

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: E65 - най-различни въпроси

Мнение от deank » 14 Сеп 2015, 9:27

deank написа:Giovanni, можеш ли да обясниш точно как се сменя езика на SVS модула от немски на английски?

Или нещо не разбирам, или има някакъв друг проблем.

ZB номера на моя модул е 6960801.
В SVS_65.HWH са изброени номерата и езиковите варианти и срещу моя номер пише "Е", т.е. би трябвало да е на английски (6960801A E):

Ако опитам да го ъпдейтна ще използва файл 6960801A.0pa - мога да го подменя с друг, но с кой точно?

Флашнах SVS модула с файла, който предложи Giovanni (6960803A.0pa) и гласовия контрол вече е на АНГЛИЙСКИ! :smoke:

Напук на всички глупости, които изчетох, че трябвало ICOM с оптична връзка към MOST за модулите, които са закачени само към оптичната мрежа - всичко сработи със съвсем обикновен K-DCAN USB/COM OBD2 кабел, който купих преди няколко месеца от колега от форума, без специално 50-60А зарядно и не отне часове.

Ъпдейтнах 11 от общо 50 модула, в т.ч. AMP, TEL/MULF, SVS - все модули от MOST мрежата. SVS за 54 минути, AMP за 1 минута, TEL/MULF за 44 минути.

Изображение

Ако някой се интересува, ще пусна отделна тема с информация за всичко, което научих последните няколко месеца, откакто си играя с кабела, софтуера на колата и кодирането/програмирането й.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е65 735

Re: E65 - най-различни въпроси (и отговори)

Мнение от kirodinchev » 30 Сеп 2015, 23:04

Здравейте. Имам 2 проблема за който от 1 месец се въртя по сервизи и решения няма. Накратко: седмичката ми е 3.5 бензин 2002г ,когато задържиш педала на газта в едно положение при скорост от 40-80км/час оборотите започват да играят нагоре надолу. Тоест ако не и подам повечко газ или не отпусна си тресе. Размених дросел,дебитомер и модулите защото това бяха първите предположения но нищо не стана. Втория проблем който се появява е ENGINE FAULT REDUCED POWER. След отбиване встрани гасене и палене нещото изчезва и колата пак си върви нормално. Моля за помощ и съвети

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 01 Окт 2015, 10:21

Относно играенето на оборотите погледни тази тема: viewtopic.php?f=116&t=336654#p3685896

За engine fault е добре да видиш на диагностика какви са точните грешки и да не си губиш времето по сервизи да сменяш ненужни неща.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kirodinchev » 01 Окт 2015, 13:56

Бях на 2 диагностики. И на двете места не можаха да ми кажат какво точно е. Чух мнения че можело да е скорости или ваноси. Интересното е че оборотите играят независимо на коя предавка си (вкарвам я на ръчна смяна) и пак си го прави. По двигателя няма шумове,работи си супер. Маслото на скоростите го смених преди 2 седмици и казаха че всичко е Ок.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 02 Окт 2015, 9:33

Колега, ако играенето на оборотите е около 1500-1700 и ги гледаш как "плават" а ти си с постоянна газ - 99% е хидротрансформатора или така наречения торк конвертор.

Потребител
Аватар

Мнение от kirodinchev » 02 Окт 2015, 23:21

Доста изчетох в темата на торка. При мен няма замисляне при смяната на предавките,задна я вкарва бързо, а и плаването на оборотите при студен двигател е значително по малко дори понякога го няма.

Потребител
Аватар

Мнение от Sizonov » 06 Окт 2015, 11:04

Здр на всички от скоро сам сопственик на е65 730д сменил сам доста нешта но оште немога да вкарам колата в патя скоро ходих на диагостика за динамик драив смених ъглов датчик но колата несе оправи така и не трагна ddc маистоеа каза че на диагнозата пише че има проблем в логиката на кутията та вапроса ми е каде се намира тая логика и как изглежда и втория ми вапрос е както си вари колата изведнаж влезе в режим и исписа емисион лимитед от какво може да е тва благодаря на всички които се отзоват

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 07 Окт 2015, 17:36

Ай-ай... Не зная кой модератор ти е одобрил първото съобщение във форума...

Опитай да пренапишеш съобщението си, така че да те разберем, и може да получиш някакъв смислен отговор.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kirodinchev » 17 Окт 2015, 8:41

Момци кажете къде е най-добре да се направи диагностика,която е възможно да ми каже какъв е проблема. Мислех за Дару кар ??? Дайте мнения

Потребител
Аватар
Кара: Бмв 730 Е66

Мнение от Евгени Кунев » 17 Окт 2015, 21:17

Колеги здравейте,Другата седмица вкарвам бавареца в сервиз за смяна на вериги.Та Мисалта ми е че освен веригите които ще ги сменям и ми гори масло и пуше.Колата ми е над 350х.к гумички на клапани или турбо към какво да се стремя за да се оправи.Колата е Бмв е66 3.0D 231к.с

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 17 Окт 2015, 21:32

kirodinchev написа:Момци кажете къде е най-добре да се направи диагностика,която е възможно да ми каже какъв е проблема. Мислех за Дару кар ??? Дайте мнения

А проблема какъв е?

Потребител
Аватар

Мнение от kirodinchev » 18 Окт 2015, 9:48

До колегата Atsalov: моля те прочети 2-3 мнения по-нагоре да не копирам всичко .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 13 Ное 2015, 9:53

Здравейте,

Не знам дали тук е точната тема, но не намерих друга. Та бихте ли дали мнение за този автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ba38su

Извинявам се ако съм объркал темата.

Благодаря предварително.

Поздрави
Михаил Станков
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kirodinchev » 14 Ное 2015, 16:47

Доста екстри липсват-комфорт седалките,меморито,подгревите,обдухването,масажа,щорите на вратите и задното стъкло. Общо взето постна на екстри. Виж дали има вакуумите на вратите,автоматичния багажник. Иначе си си купил голяма петица ;) а повярвай ми тези неща правят седмицата-Седмица !!! Успех

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 14 Ное 2015, 17:17

kirodinchev написа:Доста екстри липсват-комфорт седалките,меморито,подгревите,обдухването,масажа,щорите на вратите и задното стъкло. Общо взето постна на екстри. Виж дали има вакуумите на вратите,автоматичния багажник. Иначе си си купил голяма петица ;) а повярвай ми тези неща правят седмицата-Седмица !!! Успех

Така също ел. сгъваеми огледала, реглаж на вентилатора отдясно ... и кой знае колко други неща липсват.

ПредишнаСледваща

Назад към Е65/E66