5 серия срещу Пасат - поддръжка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 520i
- Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
- Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър
Re: 5 серия срещу Пасат - поддръжка?
sash_clev написа: г'ин Инженер,
Да, темата е ужасно тъпа!!
"Колегата", който нежела е да бъде "обиждан", да вземе и да попрочете, кое с кое се конкурира и тогава да пуска теми!
От това, което чета разбирам, че и ти не си наясно, кое наричам тъпо, нали?!
Не ми отговаряй- това е риторика!
Аха, ясно сега ми просветна, ако не прочета нямам право да имам собствено мнение и да пускам теми... Ами ако съм чел, но прочетеното не ми е достатъчно и искам да видя какво мислят другите какво

За това кое с кое се конкурира... Двете коли се водят еднакакъв клас доколкото знам - висок клас. И щом те не се конкурират значи си партнират. Или според Вас само Мерцедес конкурира БМВ, или какво ? Всички марки са конкуренти, едни по-силни други по-слаби. И това че възгледите на някой, не съвпадат с Вашите, не означава автоматично, че той няма право по даден въпрос.
И един съвет, хора недейте толкова много да злобеете ! Няма смисъл да иронизираш ник неймът ми. Знам че всеки има проблеми в живота, но не си ги изкарвайте тук на хората
Като темата е ужасно тъпа, защо я четеш?
Съжелявм, че изобщо изказах мнение по-въпроса. И май е по-добре да не визмам участие в чужди теми, че тука голяма част от хората са агресивни, ще избегна иронизации, дразнения и спречквания.
Моите извинения към автора на темата за

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Темата отдавана е за ключ !
п.п. Нормално е хората в този форум да се дразнят от подобни теми , заглавието изглежда провокативно и дразнещо. Не познавам много фенове на Пасат
за мен Пасата е една от най-отвратителните коли
Ауди А 4/6 вече е друга бира , там поне сглобката и визията е по добра като изключим , че моделите с предно пак са си на шасито на Пазат 
п.п. Нормално е хората в този форум да се дразнят от подобни теми , заглавието изглежда провокативно и дразнещо. Не познавам много фенове на Пасат

- itan75
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318и M43TU B19
- Мечтае да кара: БМВ 750
Пасат е по-скоро в класа на БМВ 3 не на 5,но наистина специално при Пасат има малко спор,в кой клас точно се намира,защото си е мелез от всякъде.Колега "инж" ти в тема за БМВ Е46 намеси даже и 60 коньово Поло как било едва ли не пред БМВ.Що толко мразиш БМВ като всеки знае ,че Камиона е Скания,колата е БМВ,а телефона Нокия?
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
- dak
- младши ентусиаст
-
Времената се менят обаче , Nokia отдавна не лидер
Клюуууч , темата е смешна !

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
itan75 написа:Пасат е по-скоро в класа на БМВ 3 не на 5,но наистина специално при Пасат има малко спор,в кой клас точно се намира,защото си е мелез от всякъде.Колега "инж" ти в тема за БМВ Е46 намеси даже и 60 коньово Поло как било едва ли не пред БМВ.Що толко мразиш БМВ като всеки знае ,че Камиона е Скания,колата е БМВ,а телефона Нокия?
Не мразя БМВ хахахах ...

БМВ е една от най-добрите марки автомобили и аз харесвам БМВ повече от всички останали марки, които съм карал или в които съм се возил

Мнението ми за БМВ е че е изключително луксозна, удобна, агресивна, стилна, спортна кола за хора с харектар

Но тя като всички останали съществуваши машини не може да има само плюсове в дадени ситуации има и минуси и това е нормално.
Дори кислородът, който вдишваме със въздуха и без който не можем да живеем има минуси - самото дишане, е главната причина за стареенето на организма ни. Кислородът е отрова, без която не можем

И ако съм посочил някой минус не оставайте с грешни впечатления за мнението ми към марката. Аз също карам БМВ и си го харесвам и обичам повече от всички други коли, които съм имал

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
няма да чета щутории
само добавям, че коли от волкс вааген груп са по скъпи за подръжка от каквото и да е возило от германия в последние 5-6 години
а ако VW е скъпа Ауди направо кърти.. там за за разни сеати и шкоди не знам но .. не вярвам да има разллика
кавам го от опит. ползвам служебни волсксове и е ужасно набутване при ремонти
само добавям, че коли от волкс вааген груп са по скъпи за подръжка от каквото и да е возило от германия в последние 5-6 години
а ако VW е скъпа Ауди направо кърти.. там за за разни сеати и шкоди не знам но .. не вярвам да има разллика
кавам го от опит. ползвам служебни волсксове и е ужасно набутване при ремонти
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
На дизелов мотор на ВАГ едно пълно обслужване (ангренаж,ролки,масло филтри) излиза към 700-800лева.Зада свалиш ангренажа трябва да разглобиш отпред маска,бронята пада (еб*ло си е мамата).Да не говориме за помпа дюзата и за предницата с 8носача.Е39 излиза по-евтина за поддръжка.
- dak
- младши ентусиаст
-
Това важи само за надлъжните мотори. При Голф и Ауди а3 не е така ! При първите модели Ауди а3 и при Голф 4 окачването е макферсон със шарнири и е мнго здраво и евтино , друг е въпроса че нямат никакво поведение на пътя.
За другите модели на Ваг бронята се сваля за 5 минути
и въпреки 8те носача предното окачването е на цена като за е39 а по задницата (моделите с предно) няма нищо
по нея ремонти не се правят. Но е39 има в пъти по добро поведение от горе изброените във всяка една ситуация . Четири години имах Ауди а4 2.6 бензин ръчка , като изключим предницата колата е много здрава , а мотора е уникално опростен и здрав .
За другите модели на Ваг бронята се сваля за 5 минути

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
Да наистина и аз като чуя помпа-дюза и направо гледам да се скрия или се правя на разсеян
голяма шитня... и за чий дявол са тия 8 носача..... а за обслужването на Ауди А6 дизела съм чувал, че цената отивала към 2000 тия ремъци само дето през ауспуха не минават
... т'ва да разкачиш половината предница за едно обслужване си е чист номер за печалба на пари... и според мен и за носачите важи...

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
dak написа:Това важи само за надлъжните мотори. При Голф и Ауди а3 не е така ! При първите модели Ауди а3 и при Голф 4 окачването е макферсон със шарнири и е мнго здраво и евтино , друг е въпроса че нямат никакво поведение на пътя.
За другите модели на Ваг бронята се сваля за 5 минутии въпреки 8те носача предното окачването е на цена като за е39 а по задницата (моделите с предно) няма нищо
по нея ремонти не се правят. Но е39 има в пъти по добро поведение от горе изброените във всяка една ситуация . Четири години имах Ауди а4 2.6 бензин ръчка , като изключим предницата колата е много здрава , а мотора е уникално опростен и здрав .

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
аз съм за вага... даже ако посъбера пари ще разкарам бмф-тата и ще си взема един... 

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Направо ги разкарвай и скачай във вага

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
AGT написа:Направо ги разкарвай и скачай във вага![]()
![]()
Накрая ще ни изгонят от форума...

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Не предното ми Е39 предните носачи лемфьордер изкараха 150 хил и до последно не се разбиха. Няма пасат да издържи толкова
И темата си плаче за ключ отдавна! Аз не знам с каква цел колегата Стойчев отговаря в тема от преди 6 години.

И темата си плаче за ключ отдавна! Аз не знам с каква цел колегата Стойчев отговаря в тема от преди 6 години.

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Не предното ми Е39 предните носачи лемфьордер изкараха 150 хил и до последно не се разбиха. Няма пасат да издържи толкова![]()

А за е46 съм чувалм от майстори и от колеги, че ги сменят на по 50 000 лемф. А ментенцата някои даже на 15-20000

А иначе пиша защото съм новобранка във форума и те първа чета и тук таме драсвам по някой ред... Еми като не е заключена защо пък не