Пали трудно сутрин и изпушва сив облак

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Re: Пали трудно сутрин и изпушва сив облак

Мнение от asotsf » 19 Ное 2013, 1:05

За да не отварям нова тема ще пиша тук, макар и малко да е позабравена тая тема. :)
Колата ми е 320д 136кс и има сходни проблеми като на колегата пуснал темата. От лятото насам се започна една пушене при палене сутрин когато е по-студено. Проблемът обаче се проявяваше и вечер очудващо при температура около 20 градуса през летните дни. През останалото време колата си работи все едно няма нищо. Пали от раз, върви без спънка. Днес когато запалих колата изкара един лек сив облак ,след което изчисти и така до първото подаване на газ, почна да се вие една пушилка чак ме задуши и нямах друг избор освен да се кача в колата и да тръгна за работа. Наблюдавах колко време се вихри тая пушилка в огледалото и беше в продължение на може би 1-2 мин. Колата има и загуба на антифриз, но това може и да е друг проблем който не е свързан с въпросното поведение на студен мотор, тъй като когато я взех не пушеше а пък си гореше вода пак. Прави ми впечатление, че когато се проявява въпросното пушене е предвождано и от едно притрисане при палене. Също така ми е направило впечатление че почти винаги когато колата е била под наклон се проявява. Напоследък започвам да усещам и притрисане на оборотите при спиране на светофар да речем и подозирам че нещата са свързани. Искам да подчертая че проблем с вървежа няма, колата си върви без грижи.
Сега се почва търсенето на проблема и мисля да започна от смяна на горивото. Откакто я имам все си зареждам на ОМВ обикновения дизел. Преди малко излязох и заредих от Шелски В пауър 15 литра и ще видим утре дали ще има ефект. Следващото нещо което мисля да пробвам е двутактово масло, имам в изобилие тъй като се занимавам професионално с ремонт на резачки :D .
Ако тези неща не помогнат мисля да прибегна към смяна на свещи тъй като със сигурност имам изгорели - дава грешка на релето при диагностика. Но все си мисля че ако са свещи няма да го прави лятото вечер на 20 градуса?
От изчетеното дотук като вариант за проблема може да е и авансовото бутало на гнп, като мисля да направя и една диагностика тази седмица евентуално да се проследят някакви живи данни на помпата, ако това е възможно?
Общо взето това са плановете, ще се радвам на съвети и насоки от ваша страна! :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Hristiqnbmwe46 » 03 Авг 2015, 16:49

Здравей колега искам да попитам дали си оправил проблема и какъв беше защото и при мен е така бмв е46 2001г 136кн няма значение дали е студено или топло винаги щом не е палене повече от 2/3часа не иска да запали от първия път на третото завъртане понякога и повече чак тогава пали що веднъж запали няма проблем и при мен има син сивкъв пушек мирише на сурова нафта при вс майстори във Варна ходех никой не ми дава насочващ отговор всеки иска да почне да проверява всичко само един ми каза след като запалих и огасих няколко пъти че била помпата но нещо не ми вдъхва доверие моля за някакъв съвед

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Мнение от asotsf » 11 Сеп 2015, 12:16

Оправих проблема и се оказа спукана глава. :cry:
Тоя мотор си страда от това.

Предишна

Назад към E46